ČL

09.09.2014 06:38

OP Kroměříž: poslední Rataje se předvedly, mohutným finišem vyválčily premiérový bod. Ve Skašticích opět úřadoval Konečník

MARTIN BŘENEK

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

 

Kroměřížsko Poprvé měl na kahánku v 5. kole okresního přeboru Kroměříž fotbalisté Němčic. Lídr soutěže, který zatím neztratil ani bod, totiž v nervy drásající bitvě se Zborovicemi rozhodl o své nejtěsnější výhře až trefou v poslední minutě. První bod v soutěži vybojovaly Rataje, které přestože v Kyselovicích prohrávaly 1:4, nakonec dotáhly duel do neúspěšného penaltového rozstřelu.

 

SKAŠTICE B LOUKOV 4:2 (2:1)

Vstup do utkání se domácím povedl snově hned v úvodní minutě po dobře rozehraném rohu Uličným doklepl míč na zadní tyči Ježák. „Hráli jsme s chutí a vytvářeli si další brankové příležitosti. Ve 20. minutě ale Loukovští po chybě obrany srovnali Jankem. O dvě minuty později jsme zahrávali roh a Konečník míč zakroutil přímo do sítě,“ spokojeně hodnotil vítězný duel asistent trenéra Skaštic B Vojtěch Menší. „V 58. minutě zahrával trestný kop Konečník a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. O sedm minut později, opět po rohu, vyskočil nejvýš R. Vymětal a přidal čtvrtý gól. Hosté porážku pouze korigovali, když po hrubici L. Vymětala v poslední minutě skóroval Bělík,“ popsal gólový průběh Menší.

Jeho kolega Miroslav Hovořák byl zklamaný. „V minulém kole nás porazil Darebníček, dnes pro změnu Zdenek Konečník,“ mávl rukou kouč Loukova, jehož výběr přitom na úvodní trefu soupeře dokázal odpovědět Jankem. „Domácí byli celý první poločas jasně lepší ve všech činnostech. Byli sebevědomější, přesnější i organizovanější. Ve druhé půli jsme vysunuli hru a začali jsme být vyrovnaným soupeřem, jenže po faulu se k trestňáku postavil Konečník a bylo 3:1. O pár minut později opět po rohu Konečníka bylo dílo dokonáno 4:1,“ konstatoval Hovořák. „Snad aby naši kluci neměli tak pokaženou sobotu, nedali domácí několik dalších šancí a v závěru nám darovali po chybě druhý gól. Ještě že dnes měli domácí zakázáno dát gól ze hry, to bychom dopadli hůře,“ dodal kouč hostí.

Branky: 22. a 58. Konečník, 1. Ježák, 65. R. Vymětal 20. Janek, 90. Bělík. Rozhodčí: Mucha, 100 diváků. Skaštice B: L. Vymětal Stančík, Olbert (46. R. Vymětal), Konečník, Rosecký, Soukup (60. Sedlák), Uličný (74. Brada), Zlámal (66. Dvořák), Ježák, Frýdl, Gahura. Loukov: Švehlík John K., Kuběna, Petřík, Fuksa, Šmerda, Žáček, Janek Kocián, Kundera, Kocman. (Bělík, Šenovský, Čonka, Pospíšil).

RUSAVA LUBNÁ 2:0 (0:0)

Rusavští o svém úspěchu rozhodli až po změně stran, kdy dali obě branky zápasu. „Oba týmy hrály dobrý fotbal, i když někteří fanoušci obou táborů byli názoru, že by udělali lépe, kdyby šli vedle do lesa na hřiby. Alespoň by je doma drahé polovičky výjimečně po návratu domů pochválily,“ pustil se vtipně do hodnocení sekretář domácího klubu Daniel Krajcar. „V první půli měli nejblíže ke vstřelení branky hosté, když po trestném kopu nás zachránila tyč. Lubná se představila jako sympatický tým nejen s výborným Kutňákem. Možná si zasloužili bod. Oba gólmani podali velmi dobrý výkon. Branky jsme ale dávali pouze my. Náš staronový trenér pan Josef Páník se v pátém zápase dočkal prvního vítězství,“ doplnil Krajcar

Podle trenéra Lubné vyhrálo šťastnější mužstvo. „V prvním poločase se hrál fotbal bez šancí. Domácí i my jsme hrozili ze standardních situací. K naší smůle jsme nastřelili jen tyč a několikrát domácí podržel brankář,“ s odstupem času mrzelo kouče hostí Petra Skypalu. „Po změně stran jsme po hrubé chybě inkasovali. Snažili jsme se vyrovnat, ale gól jsme asi prostě neměli dát. Rusavští v závěru využívali více prostoru na naší polovině a přidali druhou branku. Podali jsme mdlý výkon. V porovnání s minulým zápasem nám chyběli dva klíčoví hráči a bylo to znát. Dokonce musel nastoupit i „veterán“ Železník, který si zahrál se svým synem,“ poukázal na zajímavost Skypala.

Branky: Mich. Vaculík, J. Pavelka. Rozhodčí: R. Novák, 100 diváků. Rusava: J. Barot Šimčík, Zelený, Ševčák, Lipold (46. Krajíček) Třason, Bílek, Mich. Vaculík (88. Janek), J. Pavelka (70. P. Kocman) Tureček, Havránek. Lubná: Blažek Rybenský, Krejčiřík, Havlík, Otýpka, Šťastný (Skácel I.), Droběna (Škrabal O.), Kutňák, Sládeček (Železník st.), Železník ml, Skácel.

 

SLAVKOVP. H. STŘÍLKY 3:0 (2:0)

Přestože domácí borci vyválčili všechny body, jejich trenér rozhodně nebyl spokojen. „Zachránilo nás, že jsme od 30. minuty hráli přesilovku. Náš výkon byl totiž špatný, ale přesto jsme získali důležité tři body. S výkonem jsem rozhodně nebyl spokojen. Na silnějšího soupeře, který by hrál kompletní, by to bylo málo,“ je přesvědčen Kotas.

Střílky přicestovaly bez tří hráčů základní sestavy. I přes tuto komplikaci ale domácím v první půlhodině stačily a nepouštěly je do větších šancí. „Ve 28. minutě se ale naprosto zbytečně nechal vyloučit Holub, což byl moment, který velmi ovlivnil zbytek utkání,“ zlobil se trenér Střílek Pavel Mikulčík. „Domácí nás zatlačili a začali si vytvářet šance. Gól ovšem dali až ze střely ze 30 metrů. Míč zaplachtil a náš brankář neměl šanci. V nastavení prvního poločasu jsme po rohu dostali druhý velmi laciný gól, když jsme nedokázali odkopnout míč z malého vápna. Tento moment rozhodl o osudu utkání. Hrát 65 minut v deseti s naší kondicí a kvalitním soupeřem prostě nejde. Třetí červená karta v pěti zápasech a z toho dvě za fauly na útočné polovině, to mně hlava nebere,“ ještě teď těžce rozdýchává nedisciplinovanost svého týmu Mikulčík.

Branky: Barot 2, Grygar. Rozhodčí: Sanislo, 100 diváků. Slavkov p. H.: Čačala Dočkal, Kotas, Pavlica, Kužel, Barot, J. Krajcar, M. Urbánek, Darebníček, Grygar, Ponížil (Urban, L. Urbánek). Střílky: Vitoul Elzner, Foltýn (46. Vrba), Jelínek R., Mateleško (82. Kryštof), Posolda, Stuchlík, Sádlík, Holacký (75. Tomaštík), Holub, Hubr.

 

MRLÍNEK ZDOUNKY 1:2 (1:1)

Na domácích po posledním výprasku byla znát velká touha bodovat. „Navíc nám vyšel začátek a po pěkné kombinaci jsme šli do vedení. To nám ale vydrželo jen tři minuty. Po rohovém kopu a smolné teči u přední tyčky soupeř vyrovnal,“ zamrzelo vedoucího mužstva Mrlínku Martina Kaďůrka. „Po obrátce jsme se snažili strhnout vedení na naši stranu, bohužel se nám to vůbec nedařilo. Po hodině hry kopal soupeř trestný kop a od tyčky míč skončil v síti. I nadále jsme se snažili, ale nebylo nám přáno ani vyrovnat. Soupeř si závěr utkání totiž pohlídal,“ uznale pokyvoval při hodnocení zápasu Kaďůrek.

Jeho protějšek Zdeněk Čevela označil za klíčové rychlé vyrovnání po rohovém kopu. „Dlouho pak oba soupeři bojovali, ale bez nebezpečnějšího zakončení. Nám se podařilo obrátit vývoj utkání brankou Adamíka z trestného kopu. Body zvenku těší dvojnásob,“ potvrdil Čevela.

Branky: 8. Červík 11. a 63. Adamík. Rozhodčí: Zapletal, 210 diváků. Mrlínek: R. Novák R. Horák, V. Kušík, R. Kušík, Heryán, D. Horák, Vlasák (58. Podzemný), A. Vyoral, J. Horák, Červík (46. Š. Vyoral), Jančík. Zdounky: Rampas Sigmund, Buša, Juřena, Havránek (70. Andrýsek), Navrátil, Adamík, Zajíček, Marek, Kozubík, Krčmář (89. Kyrcz).

 

NĚMČICE ZBOROVICE 2:1 (0:1)

Zajímavý duel plný zvratů přinesl souboj předních celků tabulky, kdy nakonec domácí udrželi svou neporazitelnost, navíc stále bez ztráty kytičky. „Oboustranně to byl kvalitní zápas. Celý první poločas jsme měli více ze hry a dostávali jsme se do častých zakončení, bohužel pro nás žádná šance nebyla proměněna, a tak přišel trest. V závěru první půle soupeř po dlouhém autu vstřelil vedoucí gól,“ zamrzelo asistenta trenéra Němčic Michala Štěpánka. „Po obrátce jsme soupeře víc přitlačili, ale vyrovnávající gól přišel až po změně v sestavě. Lejsek prodloužil míč na Radima Darebníčka a ten obešel i brankáře a do odkryté branky skóroval. Následně byl po druhé žluté kartě vyloučen hráč hostů, ale na hře to nebylo poznat. Když už obě lavičky v závěru přemýšlely o penaltách, tak přišly dvě situace, které zápas rozhodly. Nejdříve se hostující útočník dostal po brejku do velké šance, ale Láník byl na svém místě. Pořekadlo „Nedáš dostaneš“ se naplnilo z protiútoku, kdy Lejsek umístil hlavou centr z pravé strany,“ radoval se Štěpánek.

Zborovičtí se podle slov kouče Marka Šprni těžce dostávali do tempa. „Od začátku byli domácí lepší, několikrát nás podržel Harásek. Navíc se nám zranil Kojetský, což také ovlivnilo zápas. Nicméně jsme šli do vedení my, když dlouhý aut usměrnil do sítě Štěpánek. Druhou půli jsme začali o poznání lépe, ale bohužel jsme ze dvou šancí gól nepřidali. Přišla individuální chyba vyrovnání a za chvíli červená karta. I v deseti jsme mohli rozhodnout. Gólman domácí podržel a v samém závěru jsme pykali trestuhodně neobsazený hráč na zadní tyči rozhodl. Dnes chtěl soupeř víc a mě mrzí přístup a zodpovědnost vůči kolektivu od některých hráčů,“ neskrýval rozčarování Šprňa.

Branky: Radim Darebníček, Lejsek J. Štěpánek. Rozhodčí: Tříska, 80 diváků. Němčice: Láník Lejsek (90. Nehoda), Němec, Rom. Darebníček, Radim Darebníček (90. Vojkůvka), Cejpek, Pospíšilík (65. Vymětal), Holotík (62. T. Darebníček), Matějov, Niedermertl, Holý. Zborovice: Harásek Švejcar, Laube, Prachař (85. J. Šprňa), Kojetský (25. Hanák), Šumbera, Štěpánek, M. Šprňa, Vybíral, Prachař, Chytrý (78. Janča).

 

KYSELOVICE RATAJE 5:4 po pen.. (1:1)

Nevídanou přestřelku s výhrou domácích barev, ale až po penaltovém rozstřelu, přinesl souboj v Kyselovicích. „Ve čtvrté minutě jsme inkasovali, ale do přestávky jsme stihli po krásné střele Zádrapy vyrovnat. Ve druhém poločase jsme opět diktovali tempo hry a v 70. minutě jsme vedli už 4:1. Potom jsme inkasovali gól, což hosty nakoplo a díky jasné penaltě v 90. minutě vyrovnali na konečných 4:4,“ zamrzelo domácího fotbalistu Martina Sobka, jehož tým podruhé v sezoně šeldo penaltového rozstřelu. „Ten jsme naštěstí zvládli a odnesli si bod navíc. Konec utkání jsme si ovšem měli pohlídat a brát všechny tři body. Domácí fanoušci mohli být spokojení, když s předzápasem B-týmu viděli dohromady 17 branek plus penaltový rozstřel,“ poukázal Sobek. „Do 20. minuty bylo utkání vyrovnané. Pak nás soupeř začal přehrávat. Svou převahu využil především v úvodu druhého poločasu, kdy jsme inkasovali tři branky a prohrávali už 1:4. Jenže kluci využili uspokojení soupeře a zápas vyrovnali. Duel se tak rozhodoval v penaltách, ve kterých jsme nebyli úspěšní. I tak získaný bod je pro nás moc důležitý,“ přiznal předseda Ratají Zdeněk Deneš.

Branky: 66., 71. a pen. Sobek, 24. Zádrapa, 73. Krčma 5., 76., 78. a 86. (pen.) Vacl. Rozhodčí: Hušek, 120 diváků. Kyselovice: Vávra Seibert, Kroupa, Říkovský M., Křepelka Blažek (Gála), Přikryl, Krčma (Otáhal), Zádrapa Sobek, Petřík. Rataje: Miler A. Poledňák, Zloch, Deneš, Štěpánů Gryča., Stratil, Avramov, Krejčí A. Chalupa, Vacl (Brázda, Havránek, Červik).

 

ZÁŘÍČÍ HOLEŠOV B 3:1 (0:1)

Domácí si získaných bodů považovali o to více, že více než poločas prohrávali. „Dnešní zápas se klukům mimořádně povedl, i když jedna chybička v prvním poločase dostala soupeře do vedení 1:0. Ve druhém poločase jsme soupeři nedali šanci a zaslouženě vyhráli. Kluci zaslouží obrovskou pochvalu,“ neskrýval nadšení předseda domácího klubu Petr Krutil. „K zápasu nemohu nic víc říct, než že to byla z naší strany katastrofa,“ byl v hodnocení stručný trenér holešovské rezervy Petr Štěpaník.

Branky: Žáček, Štefek, D. Kuchařík Hlobil. Rozhodčí: Veselý, 100 diváků. Záříčí: Petřík Šubík, Žáček, Ščudla, Navrátil, Pavela, Štefek, Blažek, Křižan, D. Kuchařík, Menšík. Holešov B: Pospíšil, Leško, Chovanec, Vaculík, Kadlčík, Kováč (50. Karol), Machálek, Snopek (76. Matuška), Beránek, Hlobil, Vedra.

1. Němčice 5 5 0 0 0 15:4 15

2. Slavkov p. H. 5 4 1 0 0 17:5 14

3. Skaštice B 5 4 1 0 0 20:10 14

4. Zborovice 5 3 0 0 2 14:7 9

5. Zdounky 5 2 1 0 2 10:8 8

6. Kyselovice 5 1 2 0 2 19:18 7

7. Holešov B 5 1 1 1 2 16:16 6

8. Loukov 5 2 0 0 3 9:11 6

9. Záříčí 5 1 1 1 2 10:18 6

10. Střílky 5 1 0 2 2 12:15 5

11. Rusava 5 1 0 2 2 10:15 5

12. Lubná 5 1 1 0 3 7:15 5

13. Mrlínek 5 1 0 1 3 9:13 4

14. Rataje 5 0 0 1 4 7:20 1

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode