ČL

28.11.2014 07:58

Za předplatné Deníku dálniční známka pro rok 2015 a dárky pro celou rodinu

Okresní přebor OFS Kroměříž: Na postup si brousí zuby hned kvinteto klubů

OFS Kroměříž. Ilustrační foto Autor: DENÍK/Daniel Ostrčilík

26.11.2014

Kroměřížsko – Fotbalisté Němčic mají po podzimní části Okresního přeboru OFS Kroměříž nejblíže postupu do krajských soutěží. Dosavadní lídr má k oslavám ještě daleko, neboť za zády má hned kvarteto konkurentů, které má podobné ambice a čeká na jeho klopýtnutí.

 

Největší progres přitom v závěru první části zaznamenaly Zborovice, které se po nevýrazném rozjezdu již vyšplhaly na druhou příčku se stejným počtem bodů jako vedoucí celek, ovšem mají o jarní předehrávku odehráno navíc.

1. NĚMČICE

„Postavení v tabulce po podzimní části je pro nás velmi příjemné. Vstup do sezony byl výborný, ale postupem času nám docházely síly a přišla i zranění, která ovlivnila některé zápasy, které jsme výsledkově nezvládli," posteskl si němčický asistent trenéra Michal Štěpánek. „Střelecky se dařilo Radimu Darebníčkovi, který rozhodl několik zápasů, ale v hodnocení nemůžu opomenout defenzivní činnost mužstva, která byla základem nízkého počtu obdržených branek. Jedinou připomínku a zlepšení vidíme v lepším přístupu mužstva k tréninkům a přípravě. Naopak velkým pozitivem je doplnění mužstva mladými hráči, kteří svými výkony nezklamali. Závěrem děkuji všem našim fanouškům a sponzorům, kteří náš fotbal podporují," dodal jinak spokojený Darebníček.

2. ZBOROVICE

„S první částí sezony jsem spokojený. Máme 31 bodů za 11 výher, z toho 2 na penalty a 3 prohry, z kterých nejvíc mrzí domácí se Zdounkami a pak ta v Němčicích, kde jsme dostali branku v nastavení," zalitoval trenér Zborovic Marek Šprňa. „Máme hodně mladé, ale perspektivní mužstvo, které se nevyvarovalo výkonnostních výkyvů. Někdy nás limitovala zranění klíčových hráčů, ale to asi všechna mužstva. Pokud jsem měl k dispozici kompletní kádr, tak jsme předváděli solidní fotbal, ve kterém budeme chtít pokračovat i na jaře," potvrdil trenér, jenž se netají nejvyššími ambicemi. „O postup se ale nejspíš poperou mužstva Němčic, Slavkova p. H., Zdounek a v neposlední řadě i my. Chci poděkovat jak hráčům, tak funkcionářům a všem okolo, kteří se podílejí na chodu klubu, a také našim věrným fanouškům," nezapomněl dodat Šprňa.

3. SLAVKOV POD HOSTÝNEM

Ve Slavkově jsou s první polovinou velmi spokojení a za výsledkový a tabulkový posun jsou vděční Josefu Barotovi. „Byl hlavním strůjcem našich podzimních výsledků, neboť ostatní se kolem něho semkli a táhli za jeden provaz. Na tréninky chodí mnohem víc hráčů než loni, což je při zápasech vidět," potvrdil trenér třetího týmu okresního přeboru Pavel Kotas. „Podařilo se nám složit kvalitní, ale zároveň mladou obranu, která je pohyblivá a rychlá. Nejstaršímu hráči je totiž pětadvacet let. Defenziva však nebyla jen o obraně, ale o celém týmu. Kluci se nešetřili a všichni se poctivě vraceli. A jestli bychom chtěli postoupit? Nebránili bychom se tomu, naše mužstvo je mladé a perspektivní, dá se s ním pracovat," mne si ruce Kotas.

4. ZDOUNKY

Přestože Zdounky nezačaly sezonu dobře, když byly po dvou kolech bez bodu, vládne s v klubu spokojenost. „Úvod nás nezastihl v optimálním rozpoložení. Až následné derby ve Zborovicích nás nakoplo, když jsme tam vyhráli. Nebylo pak již zápasu, kdy bychom byli slabší než soupeř. Jen dost laciné branky v téměř každém zápase trošku mrzí, ale to k fotbalu patří," krčil při hodnocení rameny předseda klubu Zdeněk Čevela. „Vytvořila se dobrá parta hráčů ochotná na hřišti nechat všechno a cítí to i naši věrní fanoušci. Mě osobně začal opět zdounecký fotbal víc bavit, a tak mi nezbývá než klukům poděkovat, a to i za přístup nejen k fotbalu. Se čtvrtým místem jsme spokojení, ve hře je ještě dost bodů a stát se může cokoliv," pousmál se Čevela. „U mládeže pozorujeme ubývající zájem o kopanou, který ale potkává více klubů. Snad jen v přípravce je zájem enormní, ale je to kategorie, kdy děti i rodiče teprve zjišťují, zda půjdou za tímto sportem. Poděkování patří všem trenérům za práci a rodičům, kteří pomáhají v organizačních záležitostech," dodal předseda.

5. SKAŠTICE B

První fázi nového ročníku hodnotí ve Skašticích kladně, neboť jejich rezerva patří k tomu lepšímu v rámci okresního přeboru. „Jako nováček jsme se hned od úvodních kol pohybovali na předních příčkách. Začátek sezony nám vyšel na výbornou. Kluci si rychle zvykli na úroveň vyšší soutěže. Prohráli jsme až v šestém kole ve Zborovicích. V každém zápase se snažíme hrát kombinační atraktivní fotbal. Někdy se to daří víc, někdy méně. V žádném utkání jsme ale herně nepropadli," je přesvědčen trenér skaštické zálohy Lukáš Motal. „Musím všechny kluky pochválit za velmi zodpovědný přístup. Jak v zápasech, tak i v tréninkovém procesu. Na všech hráčích bylo vidět, jak si fotbal v každém zápase užívají a že je baví. Důkazem toho je i 39 nastřílených branek. V tomto ofenzivním pojetí hry budeme chtít zcela jistě pokračovat i v jarní části sezony a bavit tak fotbalem sebe i diváky. Všem hráčům patří poděkování za dobrou reprezentaci klubu," pousmál se Motal.

6. KYSELOVICE

„Podzim pro nás byl průměrný. Výsledky byly nevyrovnané. Jednou jsme suverénně vyhráli, podruhé zbytečně padli a tak to šlo pořád dokola. Nutno podotknout, že jsme měli na podzim poměrně velkou marodku a bylo jen pár utkání, kdy jsme se sešli v plném počtu. Spoustu utkání bylo vyrovnaných a rozhodovalo se až v penaltovém rozstřelu. Celkem jsme penalty kopali na podzim sedmkrát. Nyní se nacházíme na šestém místě, což je zavádějící, protože máme jako jedni z mála odehránu i jarní předehrávku. Nicméně se středem tabulky můžeme být spokojeni," zhodnotil rozehranou sezonu jeden z fotbalistů Kyselovic a „tiskový mluvčí" Martin Sobek.

7. MRLÍNEK

„Potýkali jsme se s malou produktivitou v koncovce. Náš nejlepší útočník Dostál odešel v létě na hostování a dlouho jsme hledali střelce. Našel se v osobě Davida Horáka, ale to bylo až dost pozdě. To co se nám v minulé sezoně dařilo proměňovat, jsme na podzim zahazovali. Máme až na Dostála stejný kádr jako před rokem. Máme vytipované dvě posily z vyšších soutěží do útoku a uvidíme, zda se nám je podaří do Mrlínku přivést," netají se trenér sedmého týmu po podzimu Viktor Vinklárek.

8. LUBNÁ

Do nové sezony nastoupila Lubná s velmi obměněným kádrem. „Noví hráči se do přípravy zapojili těsně před začátkem, takže toho v přípravě moc nenahráli. Los byl velmi těžký. Po úvodním utrápeném penaltovém vítězství v Mrlínku jsme hráli doma s aspirantem postupu Němčicemi. I když výsledek vypadá hrozivě, tak rozdíl nebyl tak veliký. Šance, co jsme my nedali, hosté proměnili, navíc jsme dohrávali bez gólmana. Tento zápas ovlivnil celý podzim. Hra nebyla ideální. Nejvíc zklamaný jsem byl po prohře na Rusavě a po domácí výhře s Ratajemi. Povedl se nám zápas s Holešovem a druhá půlka duelu ve Zdounkách. Před sezonou jsem si myslel, že budeme v klidu do pátého místa, ale momentální tabulka odpovídá realitě. Do jarní sezony bych přivítal příchod aspoň dvou hráčů," přeje si trenér Lubné Petr Skypala.

9. HOLEŠOV B

„Nedokázali jsme zopakovat výkony ze III. třídy. Přitom jsme dokázali hrát vyrovnané partie s týmy, které jsou v horních patrech tabulky, jako jsou Němčice nebo Slavkov p. H. Kvalitní výkony jsme pak nedokázali zopakovat v zápasech se slabšími soupeři. Mám jen tři výhry za tři body a to je málo. Když jsme zápas dotáhli k penaltovému rozstřelu, tak jsme ho stejně většinou prohráli. Ke kanonýrovi Hlobilovi se nedokázal nikdo další gólově dotáhnout. V mnoha zápasech jsme stavěli na dorostencích, kteří měli v nohách sobotní zápas. Chuť hráčů z A týmu, kteří většinou sedí na lavičce, byla minimální. Právě oni by měli tvořit kostru mužstva," má jasno trenér holešovské rezervy Petr Štěpaník.

10. STŘÍLKY

V létě fotbalisté Střílek prošli obměnou kádru, když tým opustili velmi zkušení Marek s Věžníkem. „Také talentovanému Nezdařilovi skončilo hostování. Na kvalitě hry to bylo pochopitelně znát. Sice přišlo několik nových mladých kluků, ale ti nedokázali kvalitativně tyto hráče nahradit. Hlavně, a to mě mrzí daleko víc, drtivá většina těchto chlapců nemá žádný vztah ke stříleckému fotbalu a je jim de facto úplně jedno, že prohrají. Prostě tam není to srdíčko, jak říká Franta Straka. V tabulce jsme na 10. místě se 17 body. Není to žádná tragédie, ale když si uvědomím, kolik bodů jsme nechali soupeřům zcela zbytečně. Třikrát jsme vedli 3:1 a získali z 9 možných 3 body. Na jaro už zřejmě nemůžeme počítat s R. Gejdošem (nařízení FAČRu). Pro jarní odvety bude velmi důležité, jestli konečně začneme jako mužstvo trénovat, nebo se budeme opět scházet jako na mariáš. Vím, že v dnešní době to není jednoduché a sám mám velké problémy se zvládáním tréninků a zápasů, ale bez toho to prostě nejde. Nebo jde, ale ne do nekonečna. Pokud nechceme hrát celé jaro o záchranu, musíme zapracovat minimálně na kondici," má před zimním drilem jasno trenér Střílek Pavel Mikulčík.

11. LOUKOV

„Podzimní část sezony nemohu hodnotit kladně, stačí se podívat na tabulku. Dokázali jsme sice sehrát kvalitní utkání se silným Slavkovem, nebo ve Zdounkách, ale také totálně vyhořet ve Střílkách nebo na Rusavě," zlobí se trenér Loukova Miroslav Hovořák. „Nejvíc mě ale mrzí zápasy, kdy jsme vedli. Doma s Holešovem a s Kyselovicemi, a stejně jsme body ztratili. Na mužstvu se logicky projevila ztráta Kuby Johna, který odjel do zahraničí za prací, a taktéž zranění klíčových hráčů Petříka a Šmerdy. Vzhledem k zisku pouhých 17 bodů bude jaro znamenat boj o záchranu," uvědomuje si Hovořák.

12. RUSAVA

„S umístěním ani bodovým ziskem nemůžeme být spokojeni, nepodařilo se nám zastavit sestupnou tendenci, která rusavský fotbal v posledních letech potkala," pustil se do hodnocení podzimu sekretář Rusavy Daniel Krajcar. „Dobře jsme zahráli první půli s Mrlínkem, druhou v Kyselovicích, závěr s Holešovem B i na hřištích aspirantů na postup v Němčicích a ve Zborovicích. Hodně špatně v Ratajích. Velmi dobré výkony podával hlavně na cizích hřištích Bílek. Týmu pomohl návrat P. Pavelky po zranění. Přístup některých hráčů je špatný, v některých zápasech jsme museli povolat hráče „ve výslužbě", když na krajním beku kopu já nebo Lipold. Dohromady máme přes 80 let a 190 kg. Těžko lze očekávat, že budeme jezdit po lajně jak Kadeřábek. Doufám, že se pletu, ale mám strach, že zanedlouho Rusava zmizí s fotbalové mapy úplně. Holt co fotbalu dáš, to ti vrátí," připomněl známé pravidlo sekretář Rusavy.

13. RATAJE

V Ratajích se chtějí fotbalem zejména bavit. „Ale nesmíme zapomenout na fanoušky, kteří nám chodí fandit. Na začátku sezony jsme věděli, že nás čeká soutěž, na kterou se musíme připravit, a to i případným doplněním mužstva. Bohužel v dnešní době doplnit mužstvo je čím dál větší problém. S průběhem přípravy jsme byli nakonec spokojení a věřili, že můžeme hrát někde kolem 10. místa. Na začátek sezony nás čekal těžký los, ale až na první zápas se Zborovicemi jsme odehráli velmi slušná utkání, ve kterých nám chybělo štěstí a také více zkušeností. Od poloviny podzimu jsme měli problémy s docházkou na tréninky i samotné zápasy. Příčinou bylo v některých případech zranění, zaměstnání, ale také specifické, až kuriózní příčiny. Tyto problémy nás postihly v zápasech, ve kterých jsme mohli uspět a mohli mít o několik bodů více. Třinácté místo může být pro nás malým zklamáním, ale podstatou věci je, že jsme si dokázali, že fotbal hrát umíme a můžeme porazit jakékoli mužstvo. Z podzimní části si musíme vzít ponaučení a připravit se na jarní část, která bude v našem podání ještě lepší a budeme bavit nejen sebe," zhodnotil trenér Ratají Petr Bláha.

14. ZÁŘÍČÍ

„Do podzimní části jsme vstupovali s cílem udržet střed tabulky. Po prvních pěti zápasech to vypadalo, že s tím nebudeme mít problém. Opak byl pravdou. Kluci přestali chodit na tréninky, tudíž fyzicky na tom byli hůř a hůř. Do toho přišlo období, kdy jsme začali zapomínat základní prvky fotbalovosti. V důsledku toho jsme uhráli šňůru devíti zápasů bez jediného bodu. Na jaře by se musel stát fotbalový zázrak, abychom okres zachránili. Vše soustředíme na kvalitní zimní přípravu a pak budeme v ten zázrak věřit," neskládá zbraně předseda Záříčí Petr Krutil.

1. Němčice 13 9 2 0 2 37:14 31
2. Zborovice 14 9 2 0 3 46:28 31
3. Slavkov p. H. 13 8 2 1 2 41:22 29
4. Zdounky 14 7 2 2 3 33:24 27
5. Skaštice B 13 6 4 0 3 43:30 26
6. Kyselovice 14 3 4 3 4 33:33 20
7. Mrlínek 13 4 2 3 4 26:25 19
8. Lubná 13 4 3 1 5 27:33 19
9. Holešov B 13 3 2 4 4 32:36 17
10. Střílky 13 4 1 3 5 27:33 17
11. Loukov 14 4 1 3 6 26:34 17
12. Rusava 13 3 0 4 6 30:41 13
13. Rataje 14 3 0 1 10 28:42 10
14. Záříčí 14 1 1 1 11 15:49 6

Nejlepší střelci: 16 – Darebníček Radim (Němčice), 14 – Grygar Ondřej (Slavkov p. H.), 13 – Hlobil Václav (Holešov B), 12 – Konečník Zdeněk (Skaštice B), 11 – Hubr Michael (Střílky), 10 – Gröpl Ivan (Zborovice B), Skácel Pavel (Lubná), Vacl David (Rataje), 9 – Horák David (Mrlínek), Barot Josef (Slavkov p. H.).

Brankáři s nulou a minutová neprůstřelnost: 3 – Novák Radek (Mrlínek), Láník Radek (Němčice, 235 min. maximálně), Vitoul Miroslav (Střílky, 181 min. aktuálně), Molčík Pavel (Kyselovice), 2 – Čačala Jaroslav (Slavkov p. H.), Vymětal Lukáš (Skaštice B).

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode