čl

05.04.2016 17:51

NĚMČICE – TĚŠNOVICE 3:5 (2:2)

„Měli jsme celkem dobrý vstup do utkání a ujali jsme se vedení. Potom jsme však dvakrát chybovali a po centrech do malého vápna jsme dvakrát inkasovali. Do přestávky se nám podařilo po pěkné akci vyrovnat. Taky po přestávce se hrál kvalitní fotbal. Útoky tentokrát převyšovaly obrany. Po střele z dálky šli hosté do vedení. My jsme vrhli všechny síly do útoku a povedlo se nám srovnat. To bylo však z naší strany vše, potom už dávali branky jen hráči Těšnovic," posteskl si domácí asistent trenéra Michal Štěpánek.

„Na úvod jarní části to bylo hodně kvalitní utkání, s dobrým koncem pro nás. Zaspali jsme začátek zápasu a po individuální chybě se dostali domácí do rychlého vedení. Dokázali jsme po rychlé akci kontrovat srovnávací brankou. Zápas byl v prvním poločase vyrovnaný, skóre se do přestávky měnilo ještě dvakrát. Ve druhé půli jsme po většinu času byly lepším týmem. V úvodní půlhodině jsme dokázali kvalitně kombinovat, držet míč ve své moci. Přidali jsme na důrazu v osobních soubojích. Dali jsme do hry víc vůle než domácí. Odměnou nám byly další tři branky v síti domácích. Němčice mají kvalitní mužstvo a já si tohohle vítězství hodně cením," netajil se trenér Těšnovic Michal Hradil.

Branky: 30. a 67. Kříž, 4. Rad. Darebníček – 9. a 65. Pernorio, 14. Mršťák, 68. Kutňák, 89. Řehák. Rozhodčí: Mucha. Diváci: 140. Němčice: Láník – Darebník, Sládeček, Lejsek, Kříž, Cejpek, Rad. Darebníček, Kadlec, Vojkůvka (46. Niedermertl), Plch (84. T. Darebníček), Holý. Těšnovice: Simerský – M. Pochylý, Šafařík (56. Řehák), Halamíček, Černý, Matuška, Pernorio (76. Hrabal), Pluhař, Novotný, Kutňák, Mršťák.

MRLÍNEK – STŘÍLKY 2:0 (1:0)

„Začátek zápasu nám vyšel. Zasypali jsme hosty několika střelami. Po perfektně zahraném rohu jsme šli zaslouženě do vedení, když se hlavou trefil Dostál. Pak jsme nepochopitelně nechali hrát hosty, ti měli častěji míč na svých kopačkách, naštěstí bez gólové šance. Ve druhém poločase aktivita hostů pokračovala. Nám naštěstí vyšlo střídání. Posun Davida Horáka do útoku přinesl krásnou tvrdou střelu a vedení o dvě branky. Soupeř se pak snažil s výsledkem něco udělat, ale naše obrana pracovala spolehlivě. Hosty pustila až v závěru utkání k velké šanci, kterou neproměnili. Jsme rádi, že jsme náročné první utkaní jara zvládli," oddechl si Martin Kaďůrek, vedoucí mužstva Mrlínku.

„K prvnímu ostrému jarnímu zápasu jsme jeli na hřiště ambiciózního Mrlínku. Bohužel bez tří obránců. Nově sestavená stoperská dvojice odehrála výborný zápas. Domácí jsme přes územní převahu do větších šancí nepouštěli. Udělali jsme ale chybu při bránění rohového kopu a celkem zbytečně inkasovali. Ve druhé půli jsme dále pozorně bránili. V době, kdy jsme hráli asi nejlepší pasáž utkání nám dal Mrlínek druhý gól. Projevila se kvalita domácích, když z minima umí vytěžit maximum a rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Gratuluji soupeři k výhře. Přes prohru chci kluky pochválit za bojovnost a nasazení. Nad přístupem hráčů, kteří se bez jakéhokoliv odůvodnění nedostaví k zápasu, zůstává rozum stát," netají rozčarování trenér Střílek Pavel Mikulčík.

Branky: 9. Dostál, 70. D. Horák. Rozhodčí: Skyba. Diváci: 120. Mrlínek: Novák – R. Horák, Heryán, Josinek, V. Kušík, J. Horák, D. Horák (84. Červík), Vrubel, Podzemný (78. Vepřek), Dostál, Vyoral (66. R. Kušík). Střílky: Strýček – Posolda, Tomáštík, Sádlík, Holub, Hubr, Novák, Kryštof, Stuchlík (80. Hlaváč), Vybíral, Nezdařil (78. Kutálek).

LUBNÁ – HOLEŠOV B 2:1 (1:1)

„Prvních dvacet minut patřilo Holešovu. My jsme se nedokázali probudit ze zimního spánku. Výsledkem bylo vedení hostů. Poté jsme postupně přebírali otěže utkání, do poločasu jsme zvládli vyrovnat po pěkné fotbalové akci. Po ose Kulcsár, Rybenský se míč dostal ke Skácelovi, který pěkně zakončil a srovnal stav utkání. Ve druhé půlce jsme byli lepší, Holešov jsme k ničemu nepouštěli. Vytvořili jsme si řadu brankových příležitostí. Chvílemi to byl den otevřených dveří holešovské obrany. Některé šance jsme dokázali trestuhodně zahodit. Vedoucí a rozhodující branka přišla patnáct minut před koncem, když jsem střelou podél brankáře zakončil svůj únik. Byl to náš klasický domácí zápas," konstatoval hráč domácích Bronislav Železník.

„Vstup do utkání jsme měli lepší než domácí. Dokázali jsme si vytvořit několik slibných šanci. Nakonec se ujalo Bartákovo zakončení a my šli do vedení. Domácí potom začali přidávat na tempu a začali se postupně prosazovat a tlačit do šancí. Nakonec se jim to podařilo a do šaten srovnali. Ve druhé půli jsme se snažili poctivě bránit a hrozit z brejků. V posledních dvaceti minutách nám došly síly a dostali jsme se pod tlak, který nakonec vyústil vítěznou brankou pro Lubnou," zamrzelo Tomáše Vybírala, trenéra Holešova B.

Branky: 42. Skácel, 78. Železník – 9. Barták. Rozhodčí: Hušek. Diváci: 60. Lubná: Blažek – Droběna (70. V. Ševčík), Moravčík, Havlík, Haloda, Rybenský, Kulcsár (52. Bačinský), Scholz (73. Valach), Skácel (90. K. Ševčík), Kovařík (60. Vítek), Železník. Holešov B: Bakalík – Kadlčík, Barták, Paštěka, Matuška, Uruba, Karol (80. Olšanský), Vaculík, Leško, Hradil, Šuba.

LOUKOV – SLAVKOV P. H. 3:2 (2:1)

„Hostující Slavkov p. H. nastoupil bez největších opor a na jeho hře to bylo znát. Po brzké penaltě jsme se ujali vedení, načež Slavkov p. H. rychle zareagoval a srovnal. Potom po vybojovaném míči přišla nejhezčí akce celého zápasu. Útočné duo vymyslelo krásnou kombinaci zakončenou povedenými nůžkami. Ve druhém poločase se po většinu času snažili hosté dlouhými nákopy hledat své útočníky. Vedení jsme brzy navýšili na 3:1 a zápas se víceméně dohrával. V závěru měli oba týmy velké šance na vstřelení gólu, ale hostům se podařilo naštěstí snížit až těsně před koncem nastaveného času a tak zaslouženě bereme tři body," radoval se hráč Loukova Hynek Kundera.

„Hráli jsme nejen proti Loukovu, ale také proti rozhodčímu. To však přesto neomlouvá náš tragický výkon, který jsme předvedli. Vždycky, když hraji v Loukově tak se proti nám kope penalta. Tentokrát to bylo už ve 2. minutě. Potom nám rozhodčí neuznal regulérní gól. Oboustranně to bylo hrozné utkání. Naší chybou bylo, že jsme neproměnili své šance," označil za klíčové trenér Slavkova p. H. Pavel Kotas.

Branky: 21. a 60. Vaculík, 5. Kundera – 17. Janečka, 90. Ponížil. Rozhodčí: Závojský. Diváci: 100. Loukov: Švehlík – Šenovský, Kuběna, Kocián (83. Novotný), Janek (76. P. Kocman), Vaculík, Kundera, Bělík (60. Čonka), John, Žáček, Pospíšil. Slavkov p. H.: Čačala – Dočkal, Kužel (46. L. Urbánek), J. Krajcar, Pavlica, Darebníček, M. Urbánek (46. Šimčík), Janečka (63. Palička), Hasilík (90. Z. Krajcar), Kotas, Ponížil.

POČENICE – ZDOUNKY 4:1 (2:0)

„Zdounky byly favoritem a většinu zápasu měly častěji míč na kopačkách. V první půli soupeř nastřelil tyč, my jsme však dokázali skórovat z rychlého protiútoku, kdy po přihrávce Juřeny překonal brankáře přízemní střelou Bareš. Poté hosté nevyužili další šance, naopak náš tým z rohového kopu po hlavičce J. Barneta vedl již 2:0. Navíc ještě do poločasu Šimčík nastřelil hlavou břevno. Po změně stran Šimčík nabil Majdovi, který z vápna vstřelil třetí gól. Zdounky snížily a otevřely hru, čehož jsme využili v posledních minutách, kdy z brejku Jánský pečetil výsledek," zhodnotil duel předseda Počenic Josef Hrušák.

„Tohle utkání se nám totálně nepovedlo. Po kvalitní zimní přípravě jsme očekávali jiný výsledek. Hra byla vcelku vyrovnaná, ale soupeř byl maximálně produktivní. Z naší strany to byla až chaotická hra ve snaze co nejdříve gólově dohnat poločasové vedení soupeře, ten však dokázal odolávat a skóre dále navyšoval, k čemuž přispívaly naše neproměněné šance a již zmiňovaná produktivita domácích. Na tohle nepovedené utkání musíme rychle zapomenout a soustředit se na další zápas," nabádá předseda Zdounek Zdeněk Čevela.

Branky: 33. Bareš, 41. Barnet, 52. Majda, 84. Jánský – 60. Kyrcz. Rozhodčí: Dundová. Diváci: 150. Počenice: Harásek – Zbořil, J. Barnet, Cigánek, Štolfa, Majda (85. Hrušák), Kunčar, Šimčík (78. Klapil), Bareš (79. Jánský), Juřena, Tesák (88. A. Barnet). Zdounky: Holeček – Rokos, Navrátil (79. Kozubík), Adamík (46. Věžník), Doleček, Havránek (46. Kyrcz), Marek, Buša, Sigmund, Pektor, Pospíšil.

CHVALČOV – SKAŠTICE B 2:1 (2:0)

„Tak tři body jsou chválabohu doma. Bylo to velmi napínavé utkání, v němž jsme se ujali vedení o dvě branky. Důležitým momentem byla neproměněná penalta hostů za stavu 1:0. V první půli jsme byli aktivnější, živější a po zásluze vedli. Po přestávce převzaly iniciativu Skašice a snížily na 2:1. Naštěstí jsme dokázali odolat jejich tlaku a je jen škoda, že z brejků jsme neproměnili tutové šance, aby byl klid," zalitoval vedoucí domácího mužstva Patrick Cassinelli.

„Zvítězilo mužstvo, které toužilo po třech bodech více než my. Domácím se v první půli podařily dvě pěkné akce, po kterých se dostali do vedení. My jsme neproměnili penaltu a ani pokusy Ježáka a Brady, těsně před koncem poločasu, se do sítě nedostaly. Ve druhé části se nám podařilo snížit, ale to bylo vše. Na vyrovnání už jsme nedosáhli. Naopak domácí hrozili z brejků a náš gólman ještě zneškodnil dva samostatné nájezdy. V tomto zápase mně u některých našich hráčů chyběla větší chuť a touha poprat se o vítězství," mrzelo Lukáš Motal, trenér Skaštic B.

Branky: 11. Zmeškal, 27. Trnčák – 57. Gahura. Rozhodčí: Tříska. Diváci: 200. Chvalčov: Barot – T. Balvín, Marek, Vaculík (46. Kovařík, 80. Targoš), J. Balvín, Talach, Trňák, Trnčák, Zmeškal (90. Pávek), Šico, Kubaník. Skaštice B: Vymětal – Stančík, Kvasnička, Sedlák, Navrátil, Bubla, Ježák, Gahura, Olbert (60. Ruman), Menšík, Brada (46. Dvořák).

KYSELOVICE – ZÁŘÍČÍ 3:4 (2:3)

„První jarní kolo jsme začali domácím zápasem se Záříčím. Hrálo se o šest bodů, protože se střetly dva týmy z konce tabulky. My jsme se pomalu probouzeli ze zimního spánku a po deseti minutách jsme prohrávali už 0:2. V prvním poločase jsme ještě stihli korigovat skóre zápasu a do šaten se šlo za stavu 2:3. Měli jsme dobrý nástup do druhého poločasu a brzy jsme srovnali. Zanedlouho jsme však po další chybě inkasovali a opět jsme prohrávali. Tak to i zůstalo a zápas skončil výhrou hostí v poměru 4:3. Start do jarní části sezóny nám tedy nevyšel a máme hodně podnětů k přemýšlení. Pokud chceme zůstat v okresním přeboru, tak se musíme zlepšit na všech frontách," nabádá hráč Kyselovic Martin Sobek.

„První zápas jarní sezony jsme absolvovali ve velmi oslabené sestavě. Jednak nám chytal 44letý hráč a ze základní sestavy chybělo pět hráčů. Heroický výkon jsme neočekávali. Začátek zápasu nám vyšel luxusně, když jsme v 6. minutě vedli 2:0, ale to bychom nebyli my, abychom nedokázali tento zápas zdramatizovat. V 18. minutě to bylo 2:2, ale o minutu později jsme opět vedli o gól. Tak skončil i poločas. Ve druhé půli na nás domácí vletěli a rychle vyrovnali na 3:3. O konečném výsledku rozhodl náš střídající hráč, který nastoupil v 60. minutě a v 68. minutě vstřelil vítězný gól. Poděkoval bych za výkon celému mužstvu. Urvali jsme zaslouženě důležité body," spokojeně konstatoval Petr Krutil, předseda Záříčí.

Branky: 7. a 17. Krčma, 47. Přikryl – 1. Menšík, 4. Navrátil, 18. Chytil, 68. Žáček. Rozhodčí: Caletka. Diváci: 100. Kyselovice: Molčík – Jančík, Křepelka, Kroupa, M. Říkovský, Seibert, V. Říkovský, Přikryl, Hofírek, Josefík, Krčma. Záříčí: Blažek – Heppler, Michalčík, Novotný, Navrátil, Brtník (46. Netopil), Štefek, Pavela (61. Žáček), Chytil, Menšík, Kuchařík.

1. Mrlínek 15 12 1 0 2 52:16 38
2. Němčice 15 11 2 0 2 54:31 37
3. Lubná 15 12 0 0 3 41:30 36
4. Těšnovice 15 9 1 2 3 47:30 31
5. Slavkov p. H. 15 7 1 4 3 36:25 27
6. Zdounky 15 7 1 3 4 30:25 26
7. Skaštice B 15 6 2 0 7 45:32 22
8. Počenice 15 6 1 1 7 33:39 21
9. Loukov 15 3 2 2 8 20:36 15
10. Střílky 15 4 1 1 9 24:47 15
11. Chvalčov 15 3 2 1 9 23:45 14
12. Holešov B 15 3 1 1 10 29:40 12
13. Kyselovice 15 3 1 0 11 33:51 11
14. Záříčí 15 3 1 0 11 20:38 10
Zdroj: https://kromerizsky.denik.cz/fotbal_region/okresni-prebor-ofs-kromeriz-tesnovice-sesadili-lidra-z-cela-prvni-je-mrlinek-20160405.html

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode