čl

20.04.2016 10:12

Mrlínek navýšil náskok, Záříčí se smiřuje se sestupem

Kroměřížsko – Fotbalisté Těšnovic i v šestém duelu fotbalového Okresního přeboru OFS Kroměříž s Kyselovicemi naplno bodovaly, když vyhráli vysoko 6:0. V na branky bohatém 17. kole byly k vidění hned dva hattricky, které oba padly v duelu rezervy Holešova se Záříčím. Loukov potvrdil, že Střílky jsou pro něho neoblíbeným soupeřem, neboť z posledních osmi vzájemných zápasů získal jenom dva body.

Okresní přebor Kroměříž: Mrlínek – Záříčí. Ilustrační foto

Okresní přebor Kroměříž: Mrlínek – Záříčí. Ilustrační fotoAutor: DENÍK/Daniel Ostrčilík

CHVALČOV – MRLÍNEK 1:3 (1:2)

„ Bohužel jsme před úžasnou a velmi početnou diváckou kulisou dnes na body nedosáhli. Mrlínek udeřil v prvním poločase hned na začátku a potom na konci. Obě branky padly po chybách krajních obránců. Srovnali jsme ve 20. minutě na 1:1. Do přestávky to však bylo 1:2. Druhou půli jsme začali aktivně. Nejslibnější byla střela Zmeškala, kterou brankář hostů vyrazil do břevna. Chvíli na to jsme dostali z rohu třetí gól. Od toho okamžiku jsme byli sice o kousek lepším týmem, více jsme měli míč na kopačkách, ale Mrlínek se stáhl a zkušeně si náskok pohlídal," uznal Patrick Cassinelli, vedoucí mužstva Chvalčova.

„Začátek nám vyšel. Zatlačili jsme domácí a šli do brzkého vedení. Pak ale začali hrát i domácí a velice brzy po naší brance zaslouženě vyrovnali. Najednou jsme nevěděli co hrát. Chvalčov hrál velice dobře a tlačil se i do zakončení. V závěru prvního poločasu nám vyšla brejková situace a šli jsme opět do vedení. Druhý poločas byl opět ve znamení domácích, kteří se hnali za vyrovnáním. Definitivní odpor jsme zlomili po pěkně zahraném rohu třetí brankou. Náš výkon nebyl nejlepší, ale tři body bereme," oddechl si vedoucí hostujícího celku Martin Kaďůrek.

Branky: 20. Trnčák – 2. a 42. Dostál, 55. D. Horák. Rozhodčí: Mucha. Diváci: 300. Chvalčov: Barot – Balvín, Marek, Vaculík, Kovařík, Talach, Trňák, Trnčák, Zmeškal, Šico, Kubaník. Mrlínek: Novák – Heryán, R. Horák, V. Kušík, Josinek, Vrubel, J. Horák, Vyoral (74. Červík), Podzemný (65. R. Kušík), Dostál, D. Horák (86. Žídek).

NĚMČICE – SLAVKOV P. H. 5:4 na pen. (3:2)

„Utkání jsme měli vyhrát. Dom přestávky to mělo být minimálně 4:0 pro nás a byl by klid. Vedli jsme 2:0 a Ponížil šel třikrát sám na brankáře. Potom jsme udělali tři chyby v obraně. Škoda, že se pod ně podepsali zkušení hráči. Po přestávce jsme brzy vyrovnali. Další tutovky jsme neproměnili. Po chybě gólmana jsme opět prohrávali, ale v závěru se nám povedlo srovnat. Myslím si, že zápas se spoustou branek se musel divákům líbit. Dvě minuty před koncem jsme měli kopat penaltu, ale rozhodčí byla jiného názoru. Ani jeden z týmů si nezasloužil prohrát," nakonec přiznal trenér Slavkova p. H. Pavel Kotas,

Branky: 40. a 59. Rad. Darebníček, 30. Lejsek, 39. Němec – 47. a 85. Ponížil, 20. P. Krajcar, 25. J. Krajcar. Rozhodčí: Dundová. Diváci: 140. Němčice: Sklenář – Darebník, Lejsek, Němec, Kříž, Cejpek, Rad. Darebníček, T. Darebníček, Kadlec, Holý, Vojkůvka (67. Pospíšilík). Slavkov p. H.: Čačala – P. Darebníček, Kužel, J. Krajcar, Pavlica, Šimčík, Barot, M. Urbánek (47. Hasilík), Kotas, Ponížil, P. Krajcar.

LUBNÁ – ZDOUNKY 2:4 (1:2)

„Hrál se bojovný a pro diváka vcelku pohledný zápas. Zdounky byly hladovější, trestaly naše chyby a vítězství si zasloužily. Soupeř měl v útoku rozdílového hráče Rokose, který nám hodně zatápěl. Organizovaná hra soupeře nám dělala problémy a utržili jsme letošní druhou domácí prohru. Zajímalo by mě, jestli má pomezní ze Zdounek čisté svědomí," neodpustil si poznámku hráč Lubné Jakub Musil.

„V Lubné se nám v poslední době moc nedařilo. Od začátku derby se hrál rychlý a důrazný fotbal. Domácí hned v úvodu utkání, po naší neproměněné šance, vstřelili první branku z pokutového kopu. Do přestávky jsme skóre otočili brankami Adamíka a Věžníka. Ve druhé půli domácí ještě srovnali po tlaku z několika po sobě jdoucích standardek, ale vzápětí přidali branky Rokos s Věžníkem. Zbytek utkání jsme si již pohlídali. Bylo to bojovné, rychlé, tvrdé a emotivní utkání a nám přineslo vcelku zasloužené tři body," řekl Zdeněk Čevela, předseda Zdounek.

Branky: 10. Skácel, 60. Bačinský – 30. a 61. Věžník, 21. Adamík, 69. Rokos. Rozhodčí: Caletka. Diváci: 120. Lubná: Blažek – Moravčík, Havlík, K. Ševčík (49. Droběna), V. Ševčík, Kulcsár, Scholz (79. Valach), Skácel (58. Bačinský), Jirásek, Kovařík (88. Musil), Železník. Zdounky: Rampas – Navrátil, Adamík (85. Zajíček), Doleček (89. Lučan), Marek, Buša, Sigmund, Pospíšil, Rokos, Věžník (81. Havránek), Kozubík.

KYSELOVICE – TĚŠNOVICE 0:6 (0:4)

„Hosté byli od začátku jasně lepší, což se projevilo i na skóre a už do přestávky bylo rozhodnuto. Ve druhém poločase jsme se snažili alespoň korigovat výsledek, ale to se nám nepodařilo. Těšnovičtí si zcela zaslouženě odvezli všechny tři body," sportovně uznal hráč Kyselovic Martin Sobek.

„Záměr ovládnout úvod a vstřelit rychlou branku se podařil, po čtvrthodině jsme vedli 2:0. Po celý první poločas jsme byli aktivnější a zaslouženě přidali další dvě branky. Po změně stran jsme pokračovali v dobrém výkonu, přidali další branky a utkání kontrolovali až do konce. Ve druhé půli jsme měli ještě několik dalších šancí, ale naší menší koncentrovaností v koncovce jsme nechali vyniknout domácího brankáře. Ve spalování šancí vynikal především Kristian Řehák autor dvou branek. Podali jsme hodně kvalitní výkon," zhodnotil duel trenér Těšnovic Michal Hradil.

Branky: 10. a 48. Mršťák, 12. Pluhař, 29. Potočný, 42. Řehák, 79. Hrabal. Rozhodčí: Zakopal. Diváci: 120. Kyselovice: Molčík – Kroupa, A. Říkovský, M. Říkovský, Jančík, Hofírek, Přikryl (46. Garec), V. Říkovský, Seibert, Krčma (36. Štibora), Josefík.

Těšnovice: Simerský – Potočný (60. Šojdr), Šafařík (46. Hrabal), Halamíček, Matuška (75. Parobek), Pernorio (55. Pochylý), Pluhař, Novotný, Řehák, Kutňák, Mršťák.

POČENICE – SKAŠTICE B 2:4 (0:4)

„Soupeř nás vyškolil z produktivity. Nehráli jsme špatně. V první půli jsme si vypracovali stejně šancí jako hosté, do šaten jsme však šli s hrozivým skóre 0:4. Dokázali jsme skórovat až v poslední dvacetiminutovce, kdy se prosadili Tesák a Šimčík. Navíc jsme neproměnili penaltu a na srovnání skóre nám již nezbyl čas," litoval předseda Počenic Josef Hrušák.

„Domácí začali velmi dobře a vytvořili si několik velmi dobrých šancí, které výborný Vymětal i za pomocí obrany dokázal odvrátit. Postupně jsme se začali osmělovat a v 15.Minutě, po akci Menšík, Ježák zakončil přesnou střelou k tyči Gahura. O necelých deset minut později se rychlý protiútok opakoval a tentokrát zakončil Menšík. Domácí se dostali ve 29.minutě do výborné šance Šimčíkem, ale Vymětal ho vychytal. My jsme ve 37.minutě po centru Kvasničky zvýšili své vedení, Dvořákem již na 3.0.V poslední minutě po faulu na Menšíka kopal penaltu Gahura a s přehledem zvýšil skóre. Do druhého poločasu vstoupili domácí odhodláni s výsledkem něco udělat. Dali dva góly a neproměnili penaltu,kterou výborně chytil Vymětal. My jsme měli také několik výborných příležitostí, avšak ani jedna neskončila gólem. Za předvedenou hru jsme si zaslouženě odvezli tři body," byl po utkání přesvědčen trenér rezervy Skaštic Vojtěch Menšík.

Branky: 69. Tesák, 85. Šimčík – 10. a 44. Gahura, 26. Menšík, 37. Dvořák. Rozhodčí:Skyba. Diváci:50. Počenice:Harásek – Hrušák (83. Gröpl), J. Barnet (60. A. Barnet), Cigánek, Štolfa (46. H. Zbořil), Jánský, Kunčar, Šimčík, Juřena, Tesák, Tesař. Skaštice B:L. Vymětal – Stančík (72. Frýdl), Kvasnička, Sedlák, Navrátil, Bubla, Dvořák, Ježák (78. Brada), Janalík (46. Olbert), Gahura (62. Ruman), Menšík.

HOLEŠOV B – ZÁŘÍČÍ 7:2 (3:0)

„Dnes to byl důležitý zápas, když jsme hráli o šest bodů. Kluci to zvládli skvěle a již brzo jsme šli do vedení. Naši mladí hráči dělali soupeři velké starosti a svou rychlostí se dostávali do spousty šancí, které dokázali i proměnovat. Dnešní vítězství je pro nás důležité a zasloužené," mínil po utkání trenér Holešova B Tomáš Vybíral.

„Do zápasu proti rezervě Holešova jsme vstupovali s vědomím, že hrajeme prakticky o šest bodů. Nebylo nám však souzeno se s tímto mužstvem rovnat. Do jarní části jsme vstoupili bez gólmana a to prakticky rozhoduje každý zápas. Domácí byli po fyzické stránce daleko lepší než my a dle toho taky skončil zápas výsledkem 7:2 pro domácí. My už se začínáme smiřovat se sestupem do třetí třídy," přiznal předseda Záříčí Petr Krutil.

Branky: 6., 34. a 53. Leško, 15., 51. a 61. Uruba, 72. Přívara – 80. Blažek, 83. Kuchařík. Rozhodčí: Tříska. Diváci:100. Holešov B:Bakalík– Konečný (64. Pumprla), Paštěka (35. Olšanský), Vymětal, Leško, Machálek (4. Hradil), Vaculík, Uruba, Přívara, Kotas, Kadlčík.

Záříčí:Šubík – Heppler (46. T. Menšík), Žáček, Novotný, Navrátil, Kuchařík, Štefek, Brtník (50. Mužík), Chytil, M. Menšík (62. Blažek), Hradil.

LOUKOV – STŘÍLKY 1:3 (0:0)

„Nastoupili jsme v improvizované sestavě a naše hra směrem dopředu byla, mírně řečeno, bezzubá. Poločas skončil 0:0 po nemastném výkonu obou mužstev. Po přestávce se pokračovalo v nastoleném trendu hrozného fotbalu. Hostům se z ojedinělé akce podařilo z velkého úhlu otevřít skóre a následně z rohu zvýšit na 0:2. Domácí fanoušci si stěžovali na neodmávaný ofsajd, ale rozhodčí nám zápas rozhodně neprohráli. Poté se trefil znovuzrozený kanonýr Kocman a na chvíli jsme soupeře zatlačili a dokonce nastřelil břevno. Hosté ale zanedlouho odpověděli na 3:1 a zápas se jen dohrával. Hra o záchranu v soutěži nás bude stát spoustu úsilí," očekává hráč Loukova Hynek Kundera.

„V první půli jsme měli míč častěji na kopačkách, ale nějakou výraznější šanci jsme si zbytečnými ztrátami v útočné fázi nebyli schopni vytvořit. Domácí jsme nepouštěli na dostřel naší branky. Loukov měl pouze dvě střely z dálky. Na konci poločasu jsme se přece jen dostali do dvou tutovek, ale bez úspěchu. Ve druhé půli jsme již byli produktivní. Vysunul jsem Tomaštíka z obrany do zálohy a právě on otevřel skóre. Chvíli na to se nejlépe zorientoval v pokutovém území Hubr a bylo to 2:0. Bohužel ihned po rozehrání jsme dostali hloupý gól z velké dálky. Nabádal jsem hráče, že nesmíme bránit, ale naopak přidat v útočné fázi. Po výborné kombinaci našel dobře hrající Kryštof skvělou přihrávkou Hubra a ten v klidu uklidil míč do sítě. Jsem velmi spokojen, že jsme tento důležitý zápas zvládli a odvážíme si tři body," netajil se trenér Střílek Pavel Mikulčík.

Branky: 66. Kocman – 60. a 72. Hubr, 51. Tomáštík. Rozhodčí: Hušek. Diváci: 120.

Loukov: Švehlík – Šenovský, Kuběna (46. Kocman), Kocián, Janek, Kundera, Bělík, John, Žáček (77. Čonka), Pospíšil, Valouch. Střílky: Strýček – Sádlík, Vybíral, Žižlavský, Posolda, Stuchlík, Kryštof, Nezdařil (83. Hlaváč), Tomáštík, Hubr, Holub (46. Jelínek).

1. Mrlínek 17 14 1 0 2 61:19 44
2. Němčice 16 11 3 0 2 59:35 39
3. Lubná 16 12 0 0 4 43:34 36
4. Těšnovice 16 10 1 2 3 53:30 34
5. Slavkov p. H. 17 8 1 5 3 43:30 31
6. Zdounky 16 8 1 3 4 34:27 29
7. Skaštice B 16 7 2 0 7 49:34 25
8. Počenice 17 6 1 1 9 35:46 21
9. Holešov B 17 5 1 1 10 40:45 18
10. Střílky 16 5 1 1 9 27:48 18
11. Loukov 16 3 2 2 9 21:39 15
12. Chvalčov 16 3 2 1 10 24:48 14
13. Kyselovice 17 3 1 0 13 36:61 11
14. Záříčí 17 3 1 0 13 24:51 10
Zdroj: https://kromerizsky.denik.cz/fotbal_region/mrlinek-navysil-naskok-zarici-se-smiruje-se-sestupem-20160420.html

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode