ČL

26.08.2014 09:15

Tři neporažené celky dál kralují přeboru

OP Kroměříž: derby nečekaně nezvládly Zborovice, které přenechaly body Zdounkám. Přestřelku v Kyselovicích nakonec zvládli domácí

MARTIN BŘENEK

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

 

Kroměřížsko Tři celky kralují po úvodních třech kolech Okresnímu přeboru OFS Kroměříž. V čele jsou ale se shodným počtem bodů a skóre hned dva týmy, přičemž Slavkovu pomohla k dotažení na Němčice vysoká domácí výhra nad Záříčím. Naopak o víkendu překvapila porážka Zborovic, které doma nezvládly derby se Zdounkami.

 

ZBOROVICE ZDOUNKY 0:3 (0:2)

Místo udržení se na špici soutěže přišlo vystřízlivění. O to bolestivější, že se jednalo o duel v rámci hodů, které i kvůli derby nádechu sledovala na přebor pěkná divácká návštěva. „Lepší motivaci už jsme ani nemohli mít. Bohužel ale na hřišti to vidět nebylo. Sice nám patřil úvod zápasu, kdy jsme měli tlak, ale branku jsme pořádně neohrozili. Naopak soupeř udeřil snad po druhé návštěvě na naší polovině. Po špatně odehraném rohovém kopu a následném zmatku v naší obraně Adamík dorážel míč do odkryté branky. Po tomto gólu na nás padla deka, z které jsme se nedostali za celý zápas,“ přiznal kouč domácích Marek Šprňa. „Druhý gól jsme dostali do šatny po rohovém kopu, kdy se prosadil nepokrytý Daněk. Přes důraznou domluvu v kabině a přeskupení řad jsme nebyli schopni se zápasem něco udělat. Měli jsme sice převahu, ale bez šancí. Přišla červená karta pro našeho hráče, gól z brejku a bylo hotovo,“ nevěřil svým vlastním očím trenér Zborovic. „Blahopřeji soupeři, který dnes víc chtěl a zaslouženě vyhrál. Dostali jsme facku a je potřeba se vrátit na zem a uvědomit si, že nikdo se sám neporazí. Omlouvám se divákům, kteří museli přetrpět naše trápení. Je to pro nás ponaučení. Věřím, že v dalším zápase se divákům omluvíme výhrou a body,“ nabádá své svěřence Šprňa.

Zdounky ukázaly, že žádný zápas není předem ztracený a po zásluze a skvělém taktickém výkonu udolaly favorita. „Utkání předcházely tipy, jaký brankový příděl si odvezeme. Výsledek však překvapil i největšího optimistu Zdounek. Musím říct, že to bylo zasloužené vítězství, které mohlo být i vyšším,“ pustil se do hodnocení předseda vítězného klubu Zdeněk Čevela. „K soupeři jsme přistoupili s respektem, jelikož dobře známe jeho kvality. V obranné fázi jsme hráli na jedničku a co prošlo, likvidoval bezchybný Rampas. Od 10. minuty jsme začali utkání ovládat. Gólovku měl na hlavě Krčmář, Pektor trefil spojnici a kýžený gól dal nekompromisně Adamík. Myslím, že rozhodujícím momentem byla branka Daňka po rohovém kopu těsně před přestávkou. K našemu překvapení po přestávce tlak domácích nepřicházel a naopak střídající Kyrcz po rychlém přechodu do útoku zvýšil na konečných 0:3. Domácí pak dohrávali bez zbytečně vyloučeného Kojetského, když bylo o výsledku už rozhodnuto. Takhle disciplinovaně a organizovaně jsem naše hráče dlouho hrát neviděl a nejen já jim za výkon i hru děkuji. Výkon soupeře mě osobně zklamal,“ nechápavě ještě teď kroutí hlavou předseda Zdounek.

Branky: Kyrcz, Adamík, Daněk. Rozhodčí: Mucha, 250 diváků. Zborovice: R. Chytrý Šumbera, Laube, Štěpánek, Švejcar, M. Chytrý, Gröpl, Veselý (70. Janča), D. Prachař (46. M. Prachař), Kojetský, Šprňa. Zdounky: Rampas Sigmund, Buša, Pektor, Andrýsek, Havránek, Navrátil, Adamík, Daněk, Marek, Krčmář (Doleček, Kyrcz, Zajíček, Kozubík).

 

SKAŠTICE B LUBNÁ 4:0 (1:0)

Domácí dál pokračují ve vítězném tažení, přičemž víkendový stoprocentní příděl byl zcela zasloužený. „Od začátku jsme byli velmi aktivní. Hráči měli dobrý pohyb a hráli s chutí. Hlavně středová řada přehrávala tu hostující. Snažili jsme se dát první branku, ale naše dobře rozjeté akce se nám dlouho nedařilo dotáhnout do zdárného zakončení. Až minutu před koncem prvního poločasu si před brankou našel odražený míč Ježák a poslal nás do vedení,“ zaradoval se trenér Lukáš Motal. „I ve druhé části jsme udávali tempo. Na rohový kop si naběhl Navrátil a pěknou hlavičkou dal druhou branku zápasu. Další gól padl po výborné práci Gahury, který vybojoval míč a nahrál před prázdnou branku Roseckému. Čtvrtou branku přidal střídající Radim Vymětal,“ shrnul kouč domácích.

Hostům po minulém výprasku k bodům nepomohlo ani šest změn. „V první půlce se ale hrál vyrovnaný fotbal. V poslední minutě jsme ovšem obdrželi zbytečný gól. Po změně stran se hrálo podle stejného scénáře. Po druhé brance se ale zápas zlomil. Skaštičtí byli lepší a zaslouženě vyhráli. Měli daleko větší chuť hrát a jejich nasazení a bojovnost nám jasně ukázaly, kde nás momentálně tlačí bota. S profesorským přístupem se tato soutěž hrát nedá,“ zvedá směrem ke svému týmu varovně prst kouč Lubné Petr Skypala.

Branky: Ježek, Navrátil, Rosecký, R. Vymětal. Rozhodčí: Sanislo, 80 diváků. Skaštice B: Vymětal L. Motal T., Navrátil, Stančík, Menšík D. (46. Soukup) Zlámal (60. Olbert), Bubla P., Ježák, Rosecký Konečník, Gahura (71. Vymětal R.). Lubná: Burda Rybenský, Krejčiřík, Běťák, Havlík, Sládeček, Kutňák, Skácel, Železník, Haloda, Otýpka (Valach, Droběna, Šťastný).

 

RUSAVA HOLEŠOV B 3:4 po pen. (0:1)

Domácí podruhé v sezoně dotáhli utkání do závěrečných pokutových kopů a opět na bonusový druhý bod nedosáhli. „Soupeř byl trochu fotbalovější a šel do vedení Sedlařík totiž, co jsem viděl, dovede kopat trestňáky jako Beckham,“ pochválil soupeře sekretář domácího klubu Daniel Krajcar.

„I my měli několik šancí, ale Tureček se přesvědčil, že se dá zazdít i šance z malého vápna. Po přestávce se nám nevedlo lépe. Dvě šance nedal Havránek, dvakrát v nadějné pozici po standardní situaci hlavou neproměnil Krajíček,“ lamentoval sekretář.

Když hosté upravili už na 3:1, zdálo se být rozhodnuto. „Nám se však záhy podařilo snížit a v poslední čtvrthodině jsme hráli jako Press rock v době největší slávy rychle, tvrdě, přesně, prostě výborně. Bohužel ze čtyř šancí jsme dali jen jednu, a tak se šlo pro nás tradičně na penalty. Bohužel jsem ji nedal pouze já, proto máme jenom bod. V sedmdesáté minutě bychom ho brali, v závěru jsme však byli blízko třem. Potřebujeme vyhrát za tři body. Staronový trenér Josef Páník byl spokojen s ofenzivním pojetím, i když některé laciné chyby mu hlava asi nebrala. Dobrý výkon podal T. Krajcar, dobré momenty měli i Michal Vaculík, Barot či Havránek,“ dodal hrající sekretář domácích.

I přes zisk dvou bodů v táboře hostí spokojenost nevládla. „Náš výkon byl hrozný. Upřímně musím přiznat, že domácí měli víc šancí a mohli vyhrát. Nedokázali jsme se vyrovnat s malým hřištěm a místo abychom kombinovali, tak jsme nakopávali míče a soupeř byl silnější v osobních soubojích než naši mladí hráči. Z našeho týmu můžu vyzvednout jedině stopery Chovance a Frýborta,“ konstatoval lodivod holešovské rezervy Petr Štěpaník.

Branky: J. Pavelka 2, Tureček Sedlařík, Leško, Vedra, Čada. Rozhodčí: Hušek, 120 diváků. Rusava: J. Barot Šimčík, T. Krajcar, Třason, Lipold (83. D. Krajcar) Krajíček, Vávra, Mich.Vaculík, J. Pavelka Havránek, Tureček. Holešov B: Pospíšil Matuška (86. Oral), Chovanec, Frýbort, Petrskovský, Sedlařík (71. Javora), Čada, Horák (57. Beránek), Vaculík (55. Leško), Hlobil (65. Zapletal), Vedra.

 

MRLÍNEK LOUKOV 1:2 (1:2)

Nezvládnutý nástup do utkání připravil o body domácí fotbalisty, kterým před zápasem trenér zdůrazňoval, aby si jeho svěřenci dali pozor na útočníky soupeře. „Ale asi mluvil jen do větru. Po jedenácti minutách jsme prohrávali 0:2,“ zlobil se vedoucí mužstva Mrlínku Martin Kaďůrek. „Sice se nám podařilo do přestávky snížit, ale to bylo dnes vše. Snažili jsme se alespoň vyrovnat, ale nešlo to. Navíc hosté stále hrozili z rychlých brejků, které jim vyšly na začátku zápasu. Hrál se hodně tvrdý fotbal s mnoha fauly. Oba týmy dohrávaly v deseti. Škoda ztráty, mohli jsme duel dotáhnout alespoň na penalty o prémiový bod,“ zamrzelo Kaďůrka.

Skvělou atmosféru derby a samozřejmě výhru si pochvaloval jeho protějšek. „Domácí na nás vletěli, ale zapomněli na zadní vrátka a nedokázali uhlídat duo Kuba John a Lukáš Kocman, kteří v 8. a 11. minutě utekli. Kuba John nahrával a Lukáš Kocman zakončoval. V dalším průběhu utkání jsme hráli zezadu ze zajištěné obrany. Škoda že po velké chybě Matese Švehlíka, který si zařval na stopera, ale míč nechytil, jsme doslova darovali domácím snížení,“ zamrzelo trenéra Loukova Miroslava Hovořáka. „I ve druhé půli byli domácí lepší, ale jejich šance jsme, někdy i se štěstím, přečkali. Naopak jsme několikrát mohli zvýšit, ale svá sóla nedokázali proměnit Bělík, Kocman ani Žáček. Utkání se hrálo nahoru dolů, na obou stranách byla vidět velká bojovnost. Myslím, že rozhodla větší kvalita našich útočníků, ale sportovně musím konstatovat, že dnes vyhrál šťastnější,“ dodal upřímně Hovořák.

Branky: 25. Jančík 8. a 11. Kocman. ČK: 75. Vrubel 77. K. John. Rozhodčí: Tříska, 200 diváků. Mrlínek: Novák Horák R., Kušík V. (45. Vyoral Š.), Heryán, Kušík R., Vyoral A., Vrubel, Horák D., Surý, Horák J., Jančík (60. Červík). Loukov: Švehlík Šenovský, Kuběna, John J. (90. Kundera H. ml.), Šmerda, Bělík (69. Žáček), Petřík, Fuksa (27. John K.), Kocián, Kocman (88. Čonka), Janek.

 

NĚMČICE RATAJE 2:0 (1:0)

Třebaže se jednalo o duel celků z opačných pólů tabulky, na hřišti to vidět příliš nebylo. „Moc jsme chtěli potvrdit vítězný vstup do sezony. V 10. minutě jsme skórovali, ale houževnatý soupeř, kterého musím pochválit za předvedený výkon, už nás nenechal do poločasu přidat další gól. I když jsme si vytvořili řadu šancí, tak jsme proměnili jen tu v 50. minutě,“ oddechl si kouč domácích Milan Možíš.

Ratajím vyšel vstup do utkání, ale za svou aktivitu gólem odměněni nebyli. „Opět jsme udělali hrubou chybu, kterou soupeř potrestal. Po brance jsme se na několik minut přestali koncentrovat a pustili domácí do dvou brankových příležitostí, které neproměnili. V další fázi utkání jsme se oklepali a znovu jsme začali hrát. Bohužel se nám nedaří finální fáze, jak bychom si představovali. Chybí nám jednoduché řešení a také trochu štěstí. V polovině druhého poločasu jsme vytvořili další hrubou chybu a prohráli jsme 0:2,“ mrzí trenéra hostí Petra Bláhu. „Výsledky jsou pro nás až moc kruté, ale je to fotbal, který se hraje na góly. Každý z hráčů odehraje několik výborných míčů za zápas, ale pak udělá jednu jedinou hrubou chybu, která rozhoduje o výsledku. Asi nám chybí zkušenosti,“ vidí hlavní problém týmu jeho kouč.

Branky: 10. Rom. Darebníček, 50. Radim Darebníček. Rozhodčí: Veselý, 130 diváků. Němčice: Láník Sládeček, Niedermeltl, Lejsek, Stržínek, Němec, Matějov, Rom. Darebníček, Radim Darebníček, Holý, Pospíšilík (Cejpek, Vymětal, Holotík, Darebník). Rataje: Miler Štěpánů, Poledňák, Stratil, Mík, Avramov, Bláha, Chalupa, Vacl, Zloch, Veselý (Krejčí, Gryča).

 

KYSELOVICE STŘÍLKY 5:4 po pen. (1:3)

Neskutečná přestřelka, kdy se ve vedení střídaly oba celky. Takový fotbal přinesl víkendový duel v Kyselovicích. „Opět nám nevyšel úvod zápasu a po patnácti minutách jsme prohrávali již 0:2. V prvním poločase jsme stihli ještě promarnit pár šancí, a proto jsme prohrávali o dva góly,“ posteskl si hráč domácích Martin Sobek. „Po obrátce jsme začali využívat šance a ještě minutu před koncem jsme vedli 4:3, ovšem Střílky vyrovnaly povedenou střelou zpoza šestnáctky. Poprvé v této sezoně jsme si tedy vyzkoušeli závěrečný penaltový rozstřel, ve kterém jsme dokázali uspět díky bezchybným střelcům a vychytané penaltě. Nutno podotknout, že zápas byl ovlivněn vyloučením hráče Střílek ve druhém poločase za nesportovní chování,“ doplnil Sobek.

„Jiný zápas, stejný výsledek. Opět jsme měli zápas výborně rozehraný, když jsme vedli 2:0 a v poločase 3:1,“ mrzelo lodivoda Střílek Pavla Mikulčíka. „Nutno dodat, že domácí byli fotbalovější. Měli míč častěji na kopačkách, ale branky jsme po rychlých kontrech stříleli my. Ve druhé půli domácí snížili. My jsme pak měli několik slibných akcí na další gól, nicméně jsme je neproměnili. Poté se nechal nesmyslně vyloučit Holacký a soupeř toho dokonale využil. Během několika minut zápas otočil. My jsme dokázali v nastavení alespoň vyrovnat. V penaltách byly šťastnější Kyselovice,“ povzdychl si Mikulčík. „Budu se opakovat, ale znovu musím říci, že takto rozehraný zápas prostě musíme dotáhnout. Ovšem pokud si hráči neuvědomí, že bez tréninku to nepůjde jak fyzicky, tak fotbalově, může to s námi dopadnout velmi špatně,“ varuje trenér Střílek.

Branky: 54. a 67. Přikryl, 72. a pen. Sobek, 21. Zádrapa 5. Holacký, 12. Hubr, 42. Posolda, 90. Gejdoš. ČK: Holacký (Střílky). Rozhodčí: Novák, 90 diváků. Kyselovice: Molčík Kroupa, Říkovský V. st., Seibert, Křepelka Sobek, Říkovský V. ml., Přikryl, Zádrapa (Gála) Petřík (Krčma), Blažek (Říkovský M.). Střílky: Vitoul Elzner, Hlaváček, Jelínek D., Jelínek R., Holacký, Posolda, Stuchlík (Mataleško), Novák (Tomaštík), Holub (Gejdoš), Hubr.

 

SLAVKOV P. H. ZÁŘÍČÍ 5:0 (2:0)

Domácí měli utkání od začátku pod kontrolou a vysokou výhrou se prostříleli do čela soutěže. „Opravdu to bylo jednoznačné utkání, ve kterém jsme protivníka téměř k ničemu nepustili. Do první šance se dostal až za stavu 4:0. Kluci hráli s chutí a dobře. Hra se nám dařila a diváci byli spokojení. Jsem rád, že hráči širšího kádru dokázali plnohodnotně zastoupit tři fotbalisty základní sestavy,“ poznamenal šéf slavkovské lavičky Pavel Kotas.

Záříči doplatilo na vynucené změny v sestavě. „ „Rozpadla se celá obrana, takže kluci hráli na některých postech poprvé. Domácí byli po celý zápas jednoznačně lepším týmem a nepustili nás k žádné šanci ohrozit jejich branku. Proto zaslouženě vyhráli. Skóre mohlo být daleko vyšší nebýt našeho gólmana Tomáše Petříka,“ našel alespoň něco pozitivního na výkonu svého týmu předseda Záříčí Petr Krutil.

Branky: Barot, Kužel, Grygar, Ponížil, Sadil. Rozhodčí: Dundová, 110 diváků. Slavkov p. H.: Čačala Darebníček, Kotas, Pavlica, Kužel, Z. Krajcar, J. Krajcar, Barot, Grygar, Ponížil, M. Urbánek (L. Urbánek, Urban, Sadil). Záříčí: Petřík Navrátil, Šubík, Heppler, T. Menšík, Dobrý, M. Menšík, Štefek, Blažek, Pavela, Kuchařík.

1. Slavkov p. H. 3 3 0 0 0 10:2 9

1. Němčice 3 3 0 0 0 10:2 9

3. Skaštice B 3 2 1 0 0 12:5 8

4. Zborovice 3 2 0 0 1 7:4 6

5. Loukov 3 2 0 0 1 6:4 6

6. Holešov B 3 1 1 0 1 12:9 5

7. Kyselovice 3 1 1 0 1 13:11 5

8. Mrlínek 3 1 0 1 1 7:5 4

9. Zdounky 3 1 0 0 2 5:5 3

10. Střílky 3 0 0 2 1 9:12 2

11. Rusava 3 0 0 2 1 8:12 2

12. Lubná 3 0 1 0 2 4:12 2

13. Záříčí 3 0 1 0 2 5:14 2

14. Rataje 3 0 0 0 3 0:11 0

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode