ČL

16.09.2014 07:51

Finiš Skaštic přišel pozdě, proto poprvé padly

OP Kroměříž: hned na třech stadionech rozmáčený terén nedovolil sehrát víkendové 6. kolo. I přes odklad dál vedou tabulku Němčice

MARTIN BŘENEK

A ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

 

Kroměřížsko Hned tři fotbalové duely nemohly být kvůli špatnému terénu odehrány v rámci víkendového 6. kola Okresního přeboru OFS Kroměříž. Utkání Střílky Záříčí, Lubná Slavkov p. H. a Mrlínek Němčice byla odložena na 28. října (14.00).

 

ZDOUNKY HOLEŠOV B 4:1 (2:1)

Na těžkém rozbahněném terénu po předzápase dorostenců začali aktivněji domácí. Odměnou jim bylo rychlé vedení Daňkem, který tak načal svůj první hattrick v dresu Zdounek. „Hosté se do zápasu dostali trefou Horáka, ale to bylo z jejich strany vše. Dobře organizovanou obranou řízenou Markem jsme eliminovali snahu soupeře a vytvářeli si nadále šance, které proměňovali Daněk s Krčmářem. Naše hráče musím pochválit za produktivní kvalitní výkon a zaslouženou výhru. Paní rozhodčí Dundová řídila utkání s nadhledem,“ byl po utkání maximálně spokojen šéf zdounské kopané Zdeněk Čevela.

Naopak velké zklamání čišelo z hlasu kouče rezervy Holešova. „Podruhé v řadě jsme nevyhráli. Někteří hráči zaostali výrazně za svými možnostmi. Během utkání se nám zranili tři hráči a nakonec jsme dohrávali jen v deseti. To však náš výkon rozhodně neomlouvá,“ zdůraznil na závěr hostující lodivod Petr Štěpaník.

Branky: Daněk 3, Krčmář Horák. Rozhodčí: Dundová, 110 diváků. Zdounky: Bajer L. Buša, Pektor, Marek, Adamík, Navrátil, Juřena, Sigmund, Krčmář, Havránek, Daněk (Judas, Kyrcz). Holešov B: Sedláček (46. Pospíšil) Leško, Vaculík, Chovanec (30. Plachý), Snopek, Sedlařík, Čada (46. Javora), Beránek, Hlobil, Horák.

 

RATAJE RUSAVA 4:0 (1:0)

Zatímco domácí se po vysoké výhře rozplývali, druhá strana hovořila o ostudě. „Nástup jsme měli dobrý, soupeře přehrávali, jenže se nám nedařilo proměňovat šance. Od 20. minuty jsme trochu znervózněli a začali dělat chyby, kterých soupeř využil a hru vyrovnal. Hosté pak měli dvě velké brankové příležitosti, které neproměnili. Před přestávkou jsme dali gól a v úvodu druhého poločasu jsme přidali druhý. Pak už jsme měli zápas ve svých rukou. Všichni jsme moc spokojení. Teď se musíme poctivě připravit na další utkání,“ nabádá své svěřence trenér Ratají Petr Bláha.

Rusava podle sekretáře Daniela Krajcara byla nebezpečná pouze v úvodních deseti minutách. „Jenže Bílek má letos střeleckou smůlu, opět trefil tyčku. Ve druhé půli jsme pak během pěti minut třikrát inkasovali a bylo po zápase. Velké problémy nám dělaly rohy a nakopávané míče do vápna. Výsledek odráží také přístup některých hráčů k zápasu, který byl vůči těm druhým svědomitým pěkně sprostý. Byla to naše ostuda,“ nebral si servítky Krajcar.

Branky: Lehkoživ, Vacl, Avramov, Zloch. Rozhodčí: Mucha, 100 diváků. Rataje: Miler A. Poledňák, Avramov, Zloch, Štěpánů Kratochvíl, J. Lehkoživ, Stratil, Gryča A. Chalupa, Vacl (Havránek, Červik, Krejčí, Rozehnal). Rusava: J. Barot Šimčík (20. P. Kocman), Zelený, T. Krajcar, Třason Krajíček, P. Pavelka, Bílek (70. Ševčák), Vávra Tureček, Havránek.

 

LOUKOV KYSELOVICE 1:2 PO PEN. (1:0)

Nakonec jen bod vyválčili fotbalisté Kyselovic, kteří po první půli vedli. „Za to, co jsme předvedli, jsme si ten bod snad ani nezasloužili,“ zlobil se trenér Loukova Miroslav Hovořák. „Místo úvodního tlaku jsme kazili jednu přihrávku za druhou, naopak soupeř v poklidu kombinoval. Až po dvaceti minutách jsme se vzbudili a hra se vyrovnala. Ve 25. minutě nedali hosté tutovku a z protiútoku po pěkném pasu za obranu šel Kocman sám, byl faulovaný a sám proměnil penaltu. Pak nás podržel gólman, ale stejně se vyznamenal protějšek při dvojité šanci Janka v závěru poločasu,“ chválil svého svěřence Hovořák, jenž o přestávce ostatní nabádal, aby neotvírali hru a vsadili na zabezpečenou obranu. „Ti ale udělali pravý opak. Dvakrát během pěti minut šli hosté dva na jednoho a při druhé šanci již nezaváhali. Pak na naše samozřejmě padla deka a zbytek zápasu už to byla jen parodie na fotbal. Při penaltách se netrefil Kocman a hosté si zaslouženě odváží o bod víc. Nerad mluvím v emocích, ale vedení by mělo zvážit výměnu trenéra. Pokud se v kabině na něčem domluvíme a na hřišti si pak někteří dělají, co chtějí, je to k zamyšlení,“ dodal Hovořák.

Kyselovičtí se vraceli domů spokojeni, neboť si jeli pro bod a nakonec si odvezli dva. „První poločas byl vyrovnaný, ovšem domácí udeřili z penalty. Po změně stran jsme byli lepší a měli jsme míč více na svých kopačkách. Dokázali jsme srovnat po krásném obloučku Petříka. Vyhlášený pomezní z Loukova se ovšem rozhodl pomoci domácím k penaltám a neuznal regulérní branku pro údajný ofsajd. Penalty jsme zvládli lépe,“ oddechl si fotbalista Kyselovic Martin Sobek.

Branky: Kocman Petřík, Sobek. Rozhodčí: Skyba, 120 diváků. Loukov: Švehlík Fuksa, Petřík, Kuběna, Kocián, Šmerda, Žáček, Janek, Bělík, Kundera, Kocman (John, Šenovský). Kyselovice: Molčík Seibert (Křepelka), Kroupa, M. Říkovský, Krčma Gála, Přikryl, Zádrapa, Blažek Sobek, Petřík.

 

ZBOROVICE SKAŠTICE B 5:4 (3:1)

Nečekanou přestřelku přinesl souboj ve Zborovicích, kde ale domácí velmi rychle prohrávali. „Hned z první střely se trefil Konečník. Do poločasu jsme ale skóre otočili, když nejprve tečoval střelu Prachaře Šprňa a pak přidali další dva góly po pěkných akcích Chytrý a Kojetský. Po přestávce jsme zvýšili Kojetským na 4:1. Hosté snížili Konečníkem. Pak se trefil Setinský a zdálo se, že zápas v klidu dohrajeme. Skaštičtí se však nevzdali. Konečník a Sehnal snížili na rozdíl jedné branky. Přišla zbytečná červená a nervózní závěr. Nakonec jsme zápas zvládli a zaslouženě vyhráli,“ oddechl si trenér Zborovic Marek Šprňa. „Hrál se hezký fotbal, který se divákům musel líbit. Měli jsme problémy se sestavou, a proto jsem rád za tři body. Dnes musím hráčům poděkovat,“ dodal.

To jeho protějšek měl radost, jen když Konečníkova nepovedená střela otevřela skóre zápasu. „V další fázi však domácí ovládli střed pole a podnikali rychlé brejky. Naopak my byli nepřesní v kombinaci a to nahrávalo soupeři. Hrálo se poměrně tvrdé utkání v dobrém tempu. Do poločasu se nám už jen podařilo nastřelit břevno po přímém kopu. Hned zkraje druhé půle jsme snížili, ale vzápětí po chybě jsme opět inkasovali. Naši hráči ale ve druhé půli zlepšili svůj výkon a utkání se jim podařilo zdramatizovat. Na vyrovnání už jsme ale nedosáhli. Divácky to bylo atraktivní utkání,“ zhodnotil duel skaštický lodivod Lukáš Motal.

Branky: Kojetský 2, Šprňa, Setinský, Chytrý Konečník 3, Sehnal. Rozhodčí: Novák, 100 diváků. Zborovice: R. Chytrý Laube, Kunc, Štěpánek, Švejcar, D. Prachař, Šumbera, Kojetský, Setinský, Šprňa, M. Chytrý (Sidek, M. Prachař, Janča). Skaštice B: L. Vymětal R. Vymětal (80. Olbert), Stančík, Sehnal, Sedlák Konečník, Icela, Uličný, Rosecký (65. Dvořák) Ježák (60. Zlámal), M. Frýdl (84. Brada).

1. Němčice 5 5 0 0 0 15:4 15

2. Slavkov p. H. 5 4 1 0 0 17:5 14

3. Skaštice B 6 4 1 0 1 24:15 14

4. Zborovice 6 4 0 0 2 19:11 12

5. Zdounky 6 3 1 0 2 14:9 11

6. Kyselovice 6 1 3 0 2 21:19 9

7. Loukov 6 2 0 1 3 10:13 7

8. Holešov B 6 1 1 1 3 17:20 6

9. Záříčí 5 1 1 1 2 10:18 6

10. Střílky 5 1 0 2 2 12:15 5

11. Lubná 5 1 1 0 3 7:15 5

12. Rusava 6 1 0 2 3 10:19 5

13. Mrlínek 5 1 0 1 3 9:13 4

14. Rataje 6 1 0 1 4 11:20 4

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode