ČL

23.09.2014 09:52

OP Kroměříž: až třináctá série pokutových kopů rozhodla o neporazitelnosti Němčic. První bodová ztráta je však připravila o vedení

MARTIN BŘENEK

A ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

 

Kroměříž Až v sedmém kole Okresního přeboru OFS Kroměříž utrpěli fotbalisté Němčic první bodovou ztrátu, když skalp Zdounek získali až po penaltovém rozstřelu. Díky lepšímu skóre se tak do čela soutěže vyhoupl Slavkov pod Hostýnem, který doma bez větších problémů udolal poslední Rataje.

 

SKAŠTICE B MRLÍNEK 4:3 PO PEN. (1:2)

Rezerva Skaštic se na dvoubodovou výhru nečekaně hodně nadřela. Hosté se dostali do vedení velmi snadno. To si Konečník nerozuměl s brankářem Vymětalem a svou hlavičku poslal do vlastní branky. Svou minelu dokázal napravit o pár chvil později. Gahura byl faulován v pokutovém území a Zdeněk Konečník z penalty vyrovnal. Do šaten ale odcházeli spokojenější hosté, když se prosadil střelou z dálky Kušík. „Vyrovnat se podařilo až Motalovi, který si naskočil na centr a tvrdou hlavičkou skóroval. Do vedení dostal naše mužstvo Dvořák. Hosté hrozili převážně střelami z dálky a dlouhými nákopy a po jednom takovém pasu propadl míč až k volnému hráči, který přehodil brankáře,“ posteskl si trenér domácích Lukáš Motal, jehož výběr penaltovou loterii zvládl na výbornou.

Nakonec i s bodem odjížděl spokojen Mrlínek, který dokázal v úvodu prokázat lepší efektivitu v koncovce. „Domácí si vytvořili tlak, naštěstí my stříleli góly. Soupeř sice zápas výsledkově otočil, ale my dokázali těsně před koncem vydolovat alespoň bod. Ten druhý jsme ztratili nezvládnutými penaltami. Myslím si, že bylo vidět kvalitní utkání z obou stran a musím za velice dobrý výkon kluky pochválit,“ dodal trenér Mrlínku Viktor Vinklárek.

Branky: 37. Konečník, 58. Motal, 71. Dvořák, pen. L. Bubla 26. vl., 41. Kušík, 89. Mikov. Rozhodčí: R. Novák, 60 diváků. Skaštice B: L. Vymětal Olbert, T. Motal, Konečník, D. Menšík (46. R. Vymětal) Zlámal (68. L. Bubla), Rosecký, Ježák, Dvořák Gahura, Brada (81. V. Menšík). Mrlínek: R. Novák V. Kušík, A. Vyoral (18. Heryán), R. Kušík, D. Horák, Vrubel, Surý (80. Vlasák), Št. Vyoral, J. Horák, Podzemný (64. Mikov).

 

RUSAVA LOUKOV 5:2 (3:1)

Do vedení sice šli brzy hosté, ovšem ve zbytku času již zápas kontrolovali Rusavští. „Na trefu soupeře se nám naštěstí podařilo rychle odpovědět a do poločasu zápas úplně otočit. Po změně stran a po snížení nám sice nebylo moc do skoku, v té fázi byli hosté lepší, ale čtvrtý gól nás uklidnil. Pomohlo nám i vyloučení loukovského hráče. Na těžkém terénu zvládl zápas plný soubojů velmi dobře mladý sudí. Líbil se mi náš první gól, kdy pěkný centr zakončil Vávra. Jinak náš výkon měl hodně nedostatků, ale jak řekl náš skalní fanda Pepik Havrlant docela to ušlo. Nejlepší hráč na hřišti byl podle mě Bílek,“ ohodnotil sekretář Rusavy Daniel Krajcar.

Podle kouče hostí Miroslava Hovořáka utkání rozhodly dva faktory. „Individuální kvalita Mirka Bílka a Honzy a Petra Pavelkových, ale taktéž tragický výkon rozhodčího Zapletala. Po našem vedoucím gólu Žáčka nechal sudí bez povšimnutí faul na půli a soupeř vyrovnal. Pak po dvou vymyšlených faulech domácí dvakrát skórovali,“ zlobil se kouč Loukova. „Poměr standardek byl v první půli snad 20:2. Musím však uznat, že domácí byli v první půli jasně herně lepší,“ dodal Hovořák.

„Ve druhé půli, i díky tomu, že si sudí asi přečetl o přestávce pravidla a už pískal rovinu, jsme domácí přimáčkli před jejich branku a hrálo se výhradně na jejich půli. Po dvaceti minutách snížil Kundera a zdálo se, že je otázkou času, kdy srovnáme. Jenže po zbytečném faulu domácí z penalty opět odskočili. A aby toho nebylo málo, nechal se po dvou nesmyslných a zbytečných kartách vyloučit Žáček a bylo po fotbale,“ mávl rukou zklamaný Miroslav Hovořák.

Branky: M. Vaculík 2, Pavelka 2, Vávra Žáček, Kundera. Rozhodčí: Zapletal, 120 diváků. Rusava: J. Barot Zelený, P. Pavelka (75. Lipold), Ševčák, Třason J. Pavelka, Bílek, Mich. Vaculík, Vávra Tureček (70. P. Kocman), Havránek (87. Janek). Loukov: Švehlík Kocián, Kuběna, Petřík, K. John, Žáček, Šmerda, Janek, Bělík, Kundera, Kocman (L. Fuksa, Čonka, Pospíšil).

 

HOLEŠOV B STŘÍLKY 2:3 PO PEN. (1:2)

Domácí rezerva nakonec vyválčila cenný bod, když většinu času dotahovala náskok soupeře. Vstup ale vyšel Holešovu parádně, když v 8. minutě nikým nehlídaný Hlobil po rohovém kopu velmi jednoduše vstřelil hlavou první gól. „Po půl hodině pro změnu domácí nehlídali Hubra a ten hlavou vyrovnal. Chvíli před přestávkou jsme po pěkné kombinaci výsledek opět Hubrem otočili. Když jsme dali třetí gól, rozhodčí ho pro údajně útočný faul neuznal,“ zlobil se trenér Střílek Pavel Mikulčík. Domácí nakonec vyrovnali pět minut před koncem. „Ovšem po ne úplně fair play situaci, kdy nám velmi podivně vrátili zakopnutý míč. Když v nastavení Hubr trefil tyč, šlo se na penalty. Vitoul dvě chytil, a proto si odvážíme dva body. Rozhodčího Muchu ale nyní rozhodně chválit nebudu,“ dodal Mikulčík.

Branky: Hlobil 2 Hubr 2, Novák. Rozhodčí: Mucha, 150 diváků. Střílky:Vitoul Elzner(90. Vrba), Foltýn, R. Jelínek, Novák, Holacký, Stuchlík, Posolda, Gejdoš (75, Kryštof), Hubr, Tomaštík.

NĚMČICE ZDOUNKY 2:1 PO PEN. (0:1)

Dosavadní lídr poprvé narazil a dokonce musel dotahovat, když po pěkné střele Adamíka šly do vedení Zdounky. „Od začátku jsme hráli aktivně dopředu a vytvořili si několik gólových šancí, bohužel trefil se soupeř. Nám se podařilo srovnat až po obrátce, kdy se prosadil pěknou střelou Radim Darebníček. Víc nám už dobře bránící protivník ale nedovolil,“ posteskl si sekretář Zdounek Karel Němec.

Hosté při zranění brankářů poslali mezi tyče hráče z pole Navrátila. „Paradoxně bych jeho předvedený výkon označil za základ úspěchu. Domácí na nás vletěli od úvodních minut, ale naráželi na dobře organizovanou obranu, a co prošlo, likvidoval bravurně gólman. Po úvodním tlaku jsme začali přecházet do rychlých protiútoků i my a krásnou střelou Adamíka z 25 metrů otevřeli skóre. V 70. minutě soupeř vyrovnal. Penalty se rozhodly až ve třinácté sérii,“ upozornil předseda Zdounek Zdeněk Čevela.

Branky: 72. a pen. Radim Darebníček 28. Adamík. Rozhodčí: Veselý, 100 diváků. Němčice: Cejpek Sládeček, Vymětal, Lejsek, Němec, Matějov, T. Darebníček, Radim Darebníček, Holý, Pospíšilík, Darebník (Nehoda). Zdounky: Navrátil Sigmund, Buša, Pektor, Juřena, Havránek, Adamík, Zajíček, Daněk, Marek, Krčmář (Kozubík).

 

KYSELOVICE ZBOROVICE 1:2 PO PEN. (1:1)

„První poločas byl vyrovnaný. Ujali jsme se vedení po pěkné kombinační akci, hosté ovšem stihli ještě do poločasu vyrovnat,“ pustil se do hodnocení utkání domácí hráč Martin Sobek. „Po změně stran jsme promarnili stejně jako soupeř pár šancí, a tak se šlo do penaltového rozstřelu. V něm měli více štěstí Zborovičtí a odvezli si dva body. Zápas byl vyrovnaný, remíza byla spravedlivá,“ přiznal Sobek.

„Prvních dvacet minut byli lepší Kyselovičtí a přišel gól, o který jsme si koledovali. To ještě domácí trefili břevno. Až pak jsme se probrali, začali lépe kombinovat a neztrácet jednoduché balony. Vyrovnání přišlo po rohu Štěpánkem. V penaltách jsme byli úspěšnější. Náš výkon však nebyl moc dobrý,“ uznal sportovně trenér Zborovic Marek Šprňa.

Branky: 32. Petřík 42. Štěpánek, pen. Vybíral. Rozhodčí: Dundová, 100 diváků. Kyselovice: Molčík Krčma, Kroupa, M. Říkovský, Křepelka V. Říkovský ml., Přikryl, Zádrapa (Gála), Němec Sobek, Petřík. Zborovice: R. Chytrý M. Prachař (Hanák), Vybíral, Štěpánek, Švejcar, Setinský, Šumbera, Veselý, D. Prachař, Šprňa, M. Chytrý (Hlaváč).

 

SLAVKOV P. H. RATAJE 5:2 (2:0)

Domácí od začátku kráčeli za třemi body, které při střelecké potenci nakonec zaslouženě získali. „Naše vítězství ale bylo vybojované a nerodilo se vůbec snadno,“ přiznal překvapivě trenér Slavkova Pavel Kotas. „Hosté byli šikovní a divím se, že jsou až na konci tabulky. My jsme měli víc štěstí v koncovce a byli jsme o poznání lepší, proto jsme zaslouženě zvítězili,“ dodal.

I podle jeho kolegy byli domácí zejména v první půli lepší. „Ti sice nedokázali proměnit své velké šance, ale bohužel pro nás trestali naše nesmyslné chyby během dvou minut. Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním zdramatizovat zápas, což se nám podařilo. Za stavu 3:2 jsme zápas mohli vyrovnat, jenže se nám to nepovedlo a před koncem zápasu jsme zase inkasovali dva zvláštní góly během dvou minut. I přesto domácí zaslouženě vyhráli,“ konstatoval trenér Ratají Petr Bláha.

Branky: Barot 2, Grygar 2, Ponížil Kratochvíl, Avramov. Rozhodčí: Skyba, 120 diváků. Slavkov p. H.: Čačala Dočkal, Kužel, J. Krajcar, Pavlica, L. Urbánek, Barot, Darebníček, Grygar, Kotas, Ponížil. Rataje: Miler Strnad, Zloch, Avramov, Štěpánů A. Poledňák, Stratil, Lehkoživ, Gryča A. Chalupa, Kratochvíl (Labuda, Štěpita, Brázda).

 

ZÁŘÍČÍ LUBNÁ 0:1 (0:1)

Vyrovnané utkání rozhodl již v první půli jediný střelec zápasu hostující Haloda. „Po celý zápas jsme působili fotbalověji, i když na šance to bylo vyrovnané utkání. Zvláště v první půli nás podržel Blažek. Po změně stran domácí hru otevřeli, ale nám se nepodařilo zakončit ani jeden z mnoha brejků. Navíc nám nebyla pro údajný ofsajd uznaná branka po pěkně zahraném rohu,“ posteskl si trenér Lubné Petr Skypala. „Domácí také vstřelili branku, ale jejich pomezní měl praporek nahoře. V závěru jsme se zbytečně zatáhli. Domácí nás přitlačili, ale výsledkem byla naštěstí jen nastřelená spojnice tyče a břevna. Myslím si, že naše vítězství bylo zasloužené,“ pousmál se Skypala.

„Zápas byl hodně vyrovnaný. Šance byly na obou stranách. Zápas rozhodl jediný gól a šťastnější soupeř si odvezl tři body,“ dodal zklamaně předseda Záříčí Petr Krutil.

Branka: Haloda. Rozhodčí: Tříska, 70 diváků. Záříčí: Petřík Šubík, Hradil, Žáček, Navrátil, Pavela, Štefek, Blažek, Heppler, Kuchařík, Menšík. Lubná: Blažek Droběna, Krejčiřík, Valach, Havlík, Rybenský, Kutňák, Haloda, Železník, Otýpka (Sládeček), Skácel (Ševčík).

1. Slavkov p. H. 6 5 1 0 0 22:7 17

2. Němčice 6 5 1 0 0 17:5 17

3. Skaštice B 7 4 2 0 1 28:18 16

4. Zborovice 7 4 1 0 2 21:12 14

5. Zdounky 7 3 1 1 2 15:11 12

6. Kyselovice 7 1 3 1 2 22:21 10

7. Rusava 7 2 0 2 3 15:21 8

8. Lubná 6 2 1 0 3 8:15 8

9. Střílky 6 1 1 2 2 15:17 7

10. Holešov B 7 1 1 2 3 19:23 7

11. Loukov 7 2 0 1 4 12:18 7

12. Záříčí 6 1 1 1 3 10:19 6

13. Mrlínek 6 1 0 2 3 12:17 5

14. Rataje 7 1 0 1 5 13:25 4

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode