ČL

30.09.2014 10:03

OP Kroměříž: fotbalisté Slavkova v Loukově dvakrát vedli, nakonec padli po penaltách. Rataje po vysoké výhře opustily dno tabulky

 

MARTIN BŘENEK

A ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

 

Kroměřížsko Zpět do čela Okresního přeboru OFS Kroměříž se po víkendovém 8. kole opět vyhoupli fotbalisté Němčic, kteří si doma poradili s rezervou Skaštic. Naopak jejich rival ze Slavkova sice v Loukově dvakrát vedl, ale nakonec podlehl domácím po penaltovém rozstřelu.

 

LUBNÁ HOLEŠOV B 3:2 (1:0)

V duelu o střed tabulky Lubná prokázala chladnější hlavu v zakončení a těsné vítězství uhájila. „Na velmi těžkém terénu jsme podali poctivý výkon a zaslouženě vyhráli. Kromě úvodních deseti minut jsme byli lepší. Problémy nám dělal jenom zkušený Hlobil, který znovu prokázal své střelecké schopnosti. Těší mě zlepšení produktivity, i když jsme některé další šance až trestuhodně zahodili,“ řekl k utkání kouč domácích Petr Skypala.

Trenér rezervy Holešova si stěžoval na špatnou defenzivu svého celku. „Dostáváme hodně gólů. Hlobil sice drží svou produktivitu, ale ostatní se k němu nepřidávají,“ zlobil se hostující kormidelník Petr Štěpaník. „Domácí hráli velmi dobře kombinačně. Zápas měl svou kvalitu, ale ke spokojenosti nám chybí body,“ procedil mezi zuby trenér hostů.

Branky: Skácel 2, Krejčiřík Hlobil 2. Rozhodčí: Sanislo, 70 diváků. Lubná: Blažek Droběna, Krejčiřík, Ševčík K., Havlík, Rybenský (Piškula A.), Kutňák, Haloda, Železník (Ševčík V.), Otýpka (Kovařík), Skácel (Šťastný). Holešov B: Pospíšil Matuška, Leško, Snopek, Vaculík, Kadlčík, Karol (84. Herník), Sedlařík, Horák (56. Kováč), Vedra, Hlobil.

 

ZDOUNKY STŘÍLKY 3:1 (2:0)

V malém derby nakonec slavili domácí, kteří o osudu prakticky rozhodli již v první půli. „Začali jsme dobře a ve 14. minutě jsme otevřeli skóre Krčmářem. Pak se hra vyrovnala a občas nás soupeř, který nastřelil tyč, převyšoval. Před odchodem do kabin však opět Krčmář navýšil naše vedení,“ oddechl si předseda domácího klubu Zdeněk Čevela. „Po přestávce Střílky Hubrem z ojedinělé akce snížily. To bylo z jejich strany ale všechno. Naše vítězství pojistil krásnou střelou hlavou střídající Kyrcz,“ popsal průběh zápasu šéf zdouneckých fotbalistů.

Za nepovedené utkání označil duel na těžkém terénu svého týmu trenér Střílek Pavel Mikulčík. „Solidní byla druhá část prvního poločasu, bohužel zrovna v této fázi jsme podruhé inkasovali. Sice se nám podařilo snížit, ale po dalším zbytečném gólu bylo hotovo,“ mrzelo kouče hostí. „Jsme bod od posledního místa, ale to zřejmě trápí pouze mne a asi tak čtyři pět hráčů. To je myslím vážný důvod k zamyšlení se nad dalším pokračováním v klubu. Já společně s vedením a několika málo hráči jsme vložili spoustu sil do renovace hrací plochy a přilehlých prostor a místo radosti sklízíme pouze starosti a naštvanost nad přístupem většiny hráčů,“ neskrývá rozčarování Mikulčík.

Branky: Krčmář 2, Kyrcz Hubr. Rozhodčí: Veselý, 110 diváků. Zdounky: Navrátil Sigmund, L. Buša, Pektor, Juřena, Adamík, Zajíček, Daněk, Marek, Kozubík, Krčmář (Kyrcz). Střílky: Vitoul Elzner, Sádlík, Jelínek R., Novák (78. Holub), Stuchlík, Jelínek D. (57. Mateleško), Holacký (57. Gejdoš), Foltýn, Nezdařil, Hubr.

 

RATAJE ZÁŘÍČÍ 4:1 (1:0)

V bojovném duelu domácí od začátku tahali za delší konec zápasového provazu a nakonec si zaslouženě dokráčeli pro všechny body. „Nebylo to jednoduché utkání. Soupeř sice hrozil jen z dlouhých autů, ale ty nám dělaly problémy. Zápas jsme nakonec zvládli, když jsme ve druhém poločase během krátké doby vstřelili tři branky,“ oddechl si trenér Ratají Petr Bláha.

„Zápas jsme herně nezvládli. Zlomová situace přišla za stavu 1:1, kdy jsme se nadechovali k tlaku. V té době domácí proměnili pokutový kop. Náš tým se psychicky rozložil a domácí slavili zasloužené vítězství,“ sportovně uznal předseda Záříčí Petr Krutil.

Branky: Krejčí 2, Zloch, Avramov T. Menšík. Rozhodčí: Novák, 100 diváků. Rataje: Miler A. Poledňák, Avramov, Zloch, Bláha, Chalupa, Lehkoživ, Stratil, Štěpita, Kratochvíl, Vacl (Krejčí, Červík, Štěpánů).

 

LOUKOV SLAVKOV P. H. 4:3 PP (2:2)

Domácí byli na favorita dobře připraveni a nakonec slavili dvoubodový úspěch. „Věděli jsme, že klíčem k úspěchu bude pokrýt Pepu Barota, který se před sezonou vrátil ze Spytihněvi. Nasadil jsem proto na něj Petra Šenovského a ten až na jedno drobné zaváhání skvěle odvedl svoji práci,“ chválil „osobkáře“ domácí trenér Miroslav Hovořák, jehož tým měl skvělý nástup do utkání.

„Už ve 4. minutě povozil Pepa Janek dva obránce zadarmo na kolotoči a chytrým lobem otevřel skóre. Jenže naše klasická bolest, kdy o vedení během chvilky přijdeme, se opět projevila. Jedinkrát Barot předskočil Šenovského, přizvedl roh a hosté srovnali. Za dalších pár minut jsme chybovali při rozehrávce a po faulu a penaltě hosté skóre otočili. Naštěstí před poločasem po ose Janek, Kocman, Kundera posledně jmenovaný srovnal. Hosté nám ještě jednou odskočili, ale po faulu a penaltě jsme srovnali na konečných 3:3. V závěru šel ještě sám na gólmana hostí Kundera, ale nedal. Při penaltové loterii jsme dnes byli šťastnější,“ sportovně uznal Hovořák.

To jeho protějšek byl výkonem svého týmu rozladěn. Chvílemi své svěřence nepoznával. „Hráli jsme hrozně. Domácí využili každou nebezpečnější akci ke vstřelení branky. Dělali jsme zbytečné chyby a byli jsme za ně potrestaní. V průběhu sezony jsme zatím předváděli velmi dobré výkony, takže na jeden výpadek mají hráči právo,“ konstatoval chápavě trenér Slavkova pod Hostýnem Pavel Kotas.

Branky: Kundera 2, Janek, Šmerda Grygar 2, Urbánek. Rozhodčí: Novák, 260 diváků. Loukov: Švehlík Fuksa, Kuběna, Petřík, John, Šenovský, Šmerda, Kundera, Janek, Kocián, L. Kocman (P. Kocman, Bělík, Pospíšil). Slavkov p. H.: Čačala Dočkal, Kotas, Pavlica, Kužel, J. Krajcar, P. Krajcar, Barot, M. Urbánek, Ponížil, Grygar (L. Urbánek, Darebníček).

 

MRLÍNEK KYSELOVICE 1:0 po pen.

Ve vyrovnaném utkání se diváci dočkali branek až v penaltovém rozstřelu, který ovládli domácí. „Nejlepší byli oba brankáři. Hlavně hostující nám pochytal i to, co se snad nedá chytnout. V poslední minutě zápasu se zase vyznamenal náš brankář, když chytil jasnou branku. Na penalty jsme konečně uspěli. Proměnili jsme všech pět pokusů a náš brankář chytil rozdílovou trefu. Se dvěma body jsme dnes spokojeni, ale to proměňování šancí v zápase je strašné,“ lamentuje vedoucí mužstva Mrlínku Martin Kaďůrek.

„V prvním poločase měl Mrlínek více ze hry, nevytvářel si ovšem vyložené šance. My jsme hrozili pouze z brejků. Po změně stran měli domácí opět míč více na svých kopačkách a vytvářeli si i šance. My jsme měli příležitosti opět pouze z brejků, které jsme ovšem nedokázali proměnit. Do penaltového rozstřelu se šlo díky dobrému výkonu naší obrany. Zvlášť vynikající výkon předvedl náš brankář Molčík,“ dodala opora Kyselovic Martin Sobek.

Branka: Vrubel. Rozhodčí: Mucha, 110 diváků. Mrlínek: R. Novák- R. Horák, V. Kušík, M. Heryán, R. Kušík, D. Horák, V. Vrubel, R. Surý, Š. Vyoral (70. O. Vlasák), J. Horák, Podzemný (56. Mikov). Kyselovice: Molčík Petřík, Sobek, Seibert, Němec, Křepelka, Říkovský Vít ml., Zádrapa, Krčma, Gála (52. Jančík), Říkovský Miroslav.

NĚMČICE SKAŠTICE B 4:2 (4:2)

Od postupu rezervního týmu Skaštic do okresního přeboru se domácí těšili na malé derby, které nakonec rozhodla již první půle. „Zápas byl opravdu velmi kvalitní a s počtem branek byli určitě spokojení i diváci. Zápas začal pro nás velmi dobře. Už v 15. minutě jsme vedli 3:0 a zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto. Vedením jsme se uspokojili a hosté nejdříve po trestném kopu a následné dorážce poprvé skórovali a po penaltě bylo sníženo na rozdíl jedné branky. Drama bylo však ihned utlumeno, kdy jsme po krásné individuální akci přidali čtvrtou branku. Soupeř byl posílen hráči z A týmu, o to si vítězství více ceníme,“ přiznal asistent trenéra lídra soutěže Michal Štěpánek. Lodivod hostí byl spokojen s úvodem zápasu. „Ten nám docela vyšel. Byli jsme aktivní a vypracovali jsme si první šanci utkání, kterou však Frýdl neproměnil. Poté následovala pro nás desetiminutovka hrůzy. Díky našim hrubým chybám v rozehrávce a v přechodové fázi se domácí, kteří na takové chyby čekali, dostali do přečíslení a tutových šancí. Tři z pěti proměnili a docela v pohodě se dostali do tříbrankového vedení. Podařilo se nám snížit po standardní situaci. Dokonce po proměněné penaltě byla ztráta jen jednogólová. Ale prakticky hned po rozehrání přišla další chyba a nedůraz v našich zadních řadách, a Němčice tak znova odskočily. Po přestávce nám toho pozorná domácí obrana příliš nedovolila. Výhra domácích byla zasloužená,“ uznal sportovně trenér Skaštic B Lukáš Motal.

Branky: 9. Němec, 11. Pospíšilík, 16. Holý, 29. Radim Darebníček 19. Motal, 28. (pen.) Konečník. Rozhodčí: Slavík, 160 diváků. Němčice: Láník Niedermertl, Lejsek, Němec, Matějov, Rom. Darebníček, Radim Darebníček, Holý, Pospíšilík, Cejpek, Vymětal (Holotík, T. Darebníček, Nehoda, Vojkuvka). Skaštice B: L. Vymětal Soukup, Motal T., Sedlák, Vymětal R. (72. Dvořák) Bubla P., Uličný, Ježák (60. Zlámal), Konečník Frýdl M., Gahura (58. Menšík D.).

 

ZBOROVICE RUSAVA ODLOŽENO

Soupeři se dohodli na sehrání utkání v náhradním termínu 28. října.

1. Němčice 7 6 1 0 0 21:7 20

2. Slavkov p. H. 7 5 1 1 0 25:11 18

3. Skaštice B 8 4 2 0 2 30:22 16

4. Zdounky 8 4 1 1 2 18:12 15

5. Zborovice 7 4 1 0 2 21:12 14

6. Kyselovice 8 1 3 2 2 22:22 11

7. Lubná 7 3 1 0 3 11:17 11

8. Loukov 8 2 1 1 4 16:21 9

9. Rusava 7 2 0 2 3 15:21 8

10. Střílky 7 1 1 2 3 16:20 7

11. Mrlínek 7 1 1 2 3 13:17 7

12. Holešov B 8 1 1 2 4 21:26 7

13. Rataje 8 2 0 1 5 17:26 7

14. Záříčí 7 1 1 1 4 11:23 6

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode