čl

14.10.2014 06:34

Favorizovaný Slavkov nezvládl derby v Mrlínku

OP Kroměříž: v 10. kole byly k vidění dva duely rozdílných poločasů. Zatímco Zdounky výhru uhájily, Loukov ztratil body s Holešovem B

MARTIN BŘENEK

A ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

 

Kroměříž Že derby nemá favorita, opět potvrdilo víkendové 10. kolo Okresního přeboru OFS Kroměříž v Mrlínku, kde si domácí fotbalisté poradili se Slavkovem, který tak má po víkendu na vedoucí Němčice již pětibodovou ztrátu.

 

ZDOUNKY LUBNÁ 4:3 (3:0)

V utkání dvou rozdílných poločasů nakonec domácí uhájili vítězství. Když chvíli po změně stran Zdounky vedly 4:0, nikdo o výhře favorita nepochyboval. „Za vysokého náskoku jsme měli utkání dohrát v klidu. Lubná nás ale po změně strany zatlačila, že jsme nevěděli, co hrát a míče jen zakopávali. Nakonec můžeme být rádi, že jsme získali tři body,“ zhluboka si oddechl předseda domácího klubu Zdeněk Čevela.

Lubná se podle kouče v první půli nechala zbytečně rozhodit špatným verdiktem rozhodčího. „Navíc jsme inkasovali přímo z rohu. Další branky přišly po našich zbytečných chybách. Náš snižující gól nám rozhodčí nepochopitelně neuznal. Po důrazné domluvě v kabině jsme začali druhou půlku aktivně, bohužel domácí z jediné střely za poločas dali čtvrtou branku. To nás nakoplo a zbylých 35 minut poločasu jsme předvedli vynikající výkon, kdy se nám postupně podařilo snížit až na rozdíl jednoho gólu,“ konstatoval trenér Petr Skypala. „Utkání byl přítomen pan Pochylý, takže doufám, že si o řízení zápasu udělal svůj obrázek. Na druhou stranu rozhodčí za Zdounky branky nedal, takže prohra je jen naší vinou. Zápas trvá 90 minut, ne jen 35, po kterých jsme byli jasně lepší. Gratuluji soupeři k výhře. Pro diváky to musel být velmi zajímavý zápas,“ dodal lodivod hostí.

Branky: Havránek 2, Krčmář, Adamík Sládeček, Kovařík, Skácel. 100 diváků. Zdounky: Rampas Buša, Věžník, Juřena, Havránek, Navrátil, Adamík, Zajíček, Daněk, Marek, Krčmář. Lubná: Blažek Droběna, Krejčiřík, Valach (Běťák), Havlík, Rybenský, Kutňák, Sládeček, Železník, Kovařík, Skácel.

 

NĚMČICE RUSAVA 4:2 (3:1)

„Přestože jsme dost brzo dvakrát inkasovali, první půle nám herně vyšla. Domácím jsme kombinačně i fotbalovostí byli vyrovnaným soupeřem. Při trestném kopu P. Pavelky do břevna jsme neměli štěstí,“ zalitoval sekretář rusavského klubu Daniel Krajcar. „Vyšel nám i úvod druhého poločasu, když Bílek po individuální akci brzy snížil. V závěru nám docházely síly, i proto jsme se už tak často do šancí nedostávali. Někteří hráči podali velmi dobrý výkon, jako Bílek, P. Pavelka, T. Krajcar aVávra. Největší díl viny na porážce mám já. V první půli jsem dvakrát neuhlídal Darebníčka, ve druhé jsem předvedl kiks před čtvrtým gólem, proto si zasloužím ocenění „dřevák roku,“ byl kritický hrající sekretář

Domácí vítězství náležitě oslavili. „Bylo to celkem vyrovnané utkání. Rusava se představila jako houževnatý a tvrdý soupeř. V průběhu utkání jsme si vytvořili tlak a z pěti šancí jsme čtyři proměnili. Hosté se dvakrát dotáhli na rozdíl jedné branky, ale nám se naštěstí povedlo vždy odpovědět,“ oddechl si předseda domácího klubu Tomáš Darebníček.

Branky: 6., 20. a 78. Radim Darebníček, 42. Vymětal 33. Vaculík, 47. Bílek. Rozhodčí: Dundová, 70 diváků. Němčice: Láník Niedermertl, Lejsek, Němec, Matějov, Roman Darebníček, Radim Darebníček, Holý, Pospíšilík, Cejpek, Vymětal (Holotík, Darebník, Vojkuvka). Rusava: J. Barot P. Pavelka, Vávra, D. Krajcar, P. Barot J. Pavelka, T. Krajcar, Mich. Vaculík, Tureček Havránek, Bílek (88. Janek).

 

SKAŠTICE B KYSELOVICE 2:1 PP (1:0)

Až závěrečné pokutové kopy musely rozhodnout o vítězství domácí rezervy. „Docela brzy jsme se dostali do vedení, když faul na Gahuru potrestal proměněnou penaltou Kvasnička. Hosty ale obdržená branka vůbec nerozhodila a byli to oni, kdo diktoval tempo zápasu. Kyselovice si dokázaly vypracovat i šance, ale v cestě jim stál brankář Vymětal nebo vlastní nepřesnost,“ hodnotil utkání trenér Skaštic B Lukáš Motal. „Ve druhé půli se dočkali hosté vyrovnání. Zmatku v naší šestnáctce využil pohotový Říkovský. Utkání tedy dospělo do pokutových kopů. Všichni domácí exekutoři byli úspěšní, naopak soupeř se jednou mýlil,“ dodal Motal.

„Ve vyrovnaném utkání jsme měli více vyložených šancí, ale zklamali jsme jako vždy v zakončení. Skašticím jsme byli rovnocenným soupeřem a v některých částech utkání jsme byli lepším týmem. Po inkasovaném gólu z přísné penalty po nafilmovaném pádu jsme se snažili vyrovnat. Podařilo se nám to až ve druhé půlce, ale obrat ve skóre se nám už nepovedl,“ zalitoval Vít Říkovský mladší, hráč Kyselovic.

Branky: 7. z pen. Kvasnička, pen. Gahura 56. V. Říkovský. Rozhodčí: Sanislo, 60 diváků. Skaštice B: L. Vymětal Olbert, Stančík, Navrátil, D. Menšík P. Bubla, Kvasnička, Rosecký (74. R. Vymětal) Ježák, M. Frýdl (76. Brada), Gahura. Kyselovice: Molčík Tinka, Poliševský, Kroupa, Krčma Zádrapa (70. Štibora), Přikryl, Jančík, Gála M. Říkovský, V. Říkovský ml.

 

RATAJE STŘÍLKY 3:1 (1:0)

Domácí slavili zasloužené vítězství, když zejména v první pětačtyřiceminutovce byli lepším týmem. „I když po dvou standardních situacích soupeře jsme mohli prohrávat. Začátek druhého poločasu jsme ještě zvládli, ale posledních dvacet minut nás protivník zatlačil a byli jsme pod velkým tlakem. Naštěstí jsme zápas zvládli a získali tři důležité body. Všechny kluky musím pochválit za dosavadní výkony v soutěži,“ nechal se slyšet kouč Ratají Petr Bláha.

Jeho protějšek Pavel Mikulčík viděl duel takto: „Prvních patnáct minut bylo vyrovnaných. Pak jsme domácím darovali první gól po zbytečné ztrátě ve středu hřiště. Od této chvíle byly Rataje lepší. Vůbec nám nevyšel vstup do druhé půle, kdy jsme nejprve inkasovali gól po krásné střele a chvíli nato jsme si dali vlastní gól. Paradoxně od této chvíle jsme začali domácí výrazně přehrávat. Pokud ale budeme nadále dostávat velmi laciné branky a sami nebudeme proměňovat i ty nejvyloženější šance, budeme prostě a jednoduše prohrávat s každým. Dnes zápas rozhodoval mladý rozhodčí a tímto ho chci za jeho výkon pochválit.“

Branky: Vacl, Chalupa, vl. Novák. Rozhodčí: Zapletal, 80 diváků. Rataje: Ostatek Gryča, Bláha, Mík, Labuda Štěpita, Stratil, Lehkoživ, Kratochvíl A. Chalupa, Vacl (Červík, Brázda). Střílky: Vitoul Sádlík, Foltýn, R. Jelínek, D. Jelínek, Novák, Stuchlík, Holub (35. Holacký), Posolda, Hubr, Nezdařil (65. Kryštof).

 

LOUKOV HOLEŠOV B 2:3 (2:0)

„Neuvěřitelné, neskutečné, jiná slova mě nenapadají,“ hřímal po utkání kouč domácích Miroslav Hovořák, jehož výběr ztratil skvěle rozehraný duel, když ještě v poločase vedl o dvě branky. „Do utkání jsme vstoupili skvěle. Ve 2. minutě jsme šli do vedení po sólu Kocmana a v 9. minutě po rohu přidal druhý gól Kundera. V přestávce jsem hráčům opět zdůrazňoval, ať hrajeme stejně jako v první půli, ale to, co jsme od úvodního hvizdu druhé půle předváděli, to mi hlava nebere. Neběhali jsme, nedostupovali hráče, kazili přihrávky, no prostě hrůza! Po dvou chybách vzadu bylo v 55. minutě 2:2 a aby toho nebylo málo, za chvíli se srazili ve vzduchu oba stopeři, dali míč za sebe a po špatném odkopu gólmana dávali hosté do prázdné na 2:3. Dnes nám od 25. minuty hodně chyběl David Valouch, který se zranil a musel střídat, a také Lukáš Petřík, který bude pro zranění chybět do konce podzimu,“ smutní Hovořák.

Jeho protějšek viděl utkání dvou rozdílných poločasů se šťastným koncem pro jeho výběr. „Zvládli jsme dát více branek než soupeř a otočit nepříznivý vývoj. Musím poděkovat Bartákovi a Lomakovi, kteří nám přišli pomoct z áčka, ale i všem klukům za super druhý poločas,“ ještě teď se rozplývá trenér Holešova B Petr Štěpaník.

Branky: Kocman, Kundera Tkadlčík, Hlobil, Vedra. Rozhodčí: Mucha, 150 diváků. Loukov: Švehlík Šenovský, Kuběna, Žáček, Fuksa, Šmerda, Kundera, Valouch, Janek, Kocián, L. Kocman (John, Bělík, P. Kocman). Holešov B: Bakala Petrskovský (70. Matuška), Karol (46. Vedra), Leško, Hlobil, Lomaka, Snopek (46. Vaculík), Sedlařík (86. Chovanec), Barták, Kadlčík (61. Plachý).

 

ZBOROVICE ZÁŘÍČÍ 4:2 (3:0)

Po první půli z domácích nikdo nepochyboval, že všechny body zůstanou ve Zborovicích. „V první části jsme byli jednoznačně lepší a převahu jsme vyjádřili třemi góly, i když šancí bylo na daleko víc. Druhá půle už tak jednoznačná nebyla,“ přiznal domácí Marek Šprňa. „Záříčí se poté zlepšilo a my pod dojmem vedení přestali být aktivní. Hodně jsme kazili a přišlo snížení. Odpověděli jsme čtvrtou brankou a hosté v poslední minutě upravili na konečných 4:2. Výhra je zasloužená, ale za druhou půli musím mužstvo pokárat,“ dodal.

Předseda hostů Petr Krutil se zlobil. „Po našich chybách soupeř uhrál domácí zápas vcelku jednoduše. Naše mužstvo hrálo až posledních deset minut, ale to na body nestačí,“ mrzí Krutila.

Branky: Gröpl, Šprňa, Hanák Pavela, Navrátil. Rozhodčí: Veselý, 50 diváků. Zborovice: Harásek Šuta, Vybíral, Štěpánek, Švejcar (Kunc), Hanák, Šumbera, Gröpl, Hlaváč (Kojetský), Chytrý (Janča), Šprňa. Záříčí: Petřík Šubík, Heppler, Jež, Navrátil, Kuchařík, Štefek, Pavela, M. Menšík, Hradil, Mrázek (T. Menšík).

 

MRLÍNEK SLAVKOV P. H. 1:0 (1:0)

„V derby bylo jasné, kdo je favorit, ale i ten musí někdy prohrát,“ věřil před utkáním vedoucí mužstva Mrlínku Martin Kaďůrek. Jeho tým za pěkného počasí a před slušnou diváckou kulisou se ujal vedení, když se trefil k tyči Jančík. „Zápas pak ovlivnilo vyloučení nejdříve hostujícího a pak i našeho hráče. Oba týmy si vytvořily nějaké šance, ale branka už žádná nepadla. Závěr druhého poločasu patřil hostům, kteří nás zatlačili, ale branku naštěstí netrefili. Dneska jsme vydřeli hubené vítězství, které se ale počítá,“ radoval se Kaďůrek.

„Myslím si, že po celý zápas jsme měli převahu. Domácí měli snad jednu střelu na branku a z ní dali gól. My jsme nedokázali proměnit ani ty největší tutovky. Těžko jsme se prosazovali přes obranu domácích,“ zalitoval trenér Slavkova p. H. Pavel Kotas.

Branka: 16. Jančík. ČK: 31. Surý 18. Kotas. Rozhodčí: Skyba, 210 diváků. Mrlínek: Novák R. Horák, V. Kušík (50. R. Kušík), Heryán, A. Vyoral, D. Horák, Vrubel, Surý, J. Horák (90. Vlasák), Podzemný (59. Mikov), Jančík (77. Š. Vyoral). Slavkov p. H.: Mikulčák P. Krajcar (83. Urban), Kužel, J. Krajcar, Pavlica, Darebníček, Barot, M. Urbánek (85. Z. Krajcar), Grygar, Kotas, Ponížil (80. L. Urbánek).

1. Němčice 9 8 1 0 0 27:9 26

2. Slavkov p. H. 9 6 1 1 1 30:15 21

3. Skaštice B 10 4 4 0 2 35:25 20

4. Zdounky 10 5 1 2 2 24:18 19

5. Zborovice 9 5 1 0 3 28:19 17

6. Holešov B 10 3 1 2 4 28:31 13

7. Lubná 9 3 2 0 4 18:24 13

8. Mrlínek 9 2 2 2 3 17:19 12

9. Kyselovice 10 1 3 3 3 23:26 12

10. Loukov 10 3 1 1 5 20:25 12

11. Rataje 10 3 0 1 6 23:31 10

12. Rusava 9 2 0 3 4 19:28 9

13. Střílky 9 1 1 3 4 20:27 8

14. Záříčí 9 1 1 1 6 14:29 6

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode