čl

21.10.2014 09:47

David Horák pěti góly zostudil poslední Záříčí

OP Kroměříž: duel dvou nejlepších celků soutěže opanovali Slavkov, v čele ale zůstávají Němčice. Střílky doma vybojovaly cenné body

MARTIN BŘENEK

A ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

 

Kroměřížsko Přestože duel nejlepších celků Okresního přeboru OFS Kroměříž ovládli v 11. kole fotbalisté Slavkova pod Hostýnem, v čele s náskokem dvou bodů dál zůstávají Němčice. Málo vídaný střelecký počin byl k vidění v Záříčí, kde trápící se domácí výběr hned pěti góly zesměšnil kanonýr David Horák.

 

RUSAVA SKAŠTICE B 3:2 (1:1)

Úspěch nakonec slavili domácí hráči, třebaže fotbalově i kombinačně na tom byla lépe rezerva Skaštic. „Využívali jsme chyb jejich obrany a vyložených šancí jsme měli určitě víc. Ještě před měsícem jsme měli při zápase plnou lavičku, teď se scházejí švábi na pivo určitě v hojnějším počtu,“ pousmál se sekretář domácího klubu Daniel Krajcar:

„Na kluzkém terénu uklouzl při rozehrávce v 5. minutě Navrátil a pro zkušeného Zeleného nebyl problém přehodit vyběhnutého Vymětala. Dobře hrající Zelený nastřelil spojnici tyče a břevna po další naší chybě. Naše mírná převaha končila na dobře organizované obraně soupeře anebo na tyčích. Nejprve ji nastřelil Kvasnička a potom domácí ve snaze odvrátit centr Bubly trefili břevno. Až ve 37. minutě se s chutí hrající Bubla dostal do šance, jeho střelu domácí brankář ještě vyrazil, ale na dorážku Menšíka již nestačil,“ pustil se do hodnocení utkání asistent hostujícího kouče Vojtěch Menšík.

„Vstup do druhého poločasu vyšel lépe soupeři, který ze dvou sporných situací zvýšili až na 3:1. V 67. minutě se nám podařilo snížit z penalty Kvasničkou. Další šance jsme neproměnili a Rusavští i se štěstím v závěru vítězství ubránili,“ zamrzelo Menšíka.

Branky: Zelený, Mich. Vaculík, Havránek D. Menšík, Kvasnička. Rozhodčí: Mucha, 100 diváků. Rusava: J. Barot P. Pavelka, Vávra, D. Krajcar, P. Barot Pavelka, T. Krajcar, Mich. Vaculík, Tureček Havránek, Zelený. Skaštice B: L. Vymětal Stančík, Navrátil, Sedlák, Zlámal (58. Dvořák), D. Menšík, P. Bubla, Kvasnička, Ježák (81. Brada), Olbert, Gahura (63. Konečník).

 

HOLEŠOV B ZBOROVICE 1:2 PP (0:1)

Na poměry v okresním přeboru se hrál nadprůměrný fotbal, o jehož výsledku musely rozhodnout až pokutové kopy. „V prvním poločase jsme měli převahu a dostatek šancí na to, abychom dali více než jednu branku, kterou vstřelil Šprňa hlavou. Domácí hrozili střelami z dálky a jeden nebezpečný Hlobilův pokus Harásek chytil. Po přestávce pokračoval výborný fotbal z obou stran. Domácí srovnali z přímého kopu. V závěru jsme soupeře tlačili. Nastřelili Gröplem tyčku a měli i další šance, ale rozhodující branku jsme nedali. Na penalty jsme byli šťastnější my a odvážíme si alespoň dva body. Dnes musím hráče za předvedenou hru pochválit,“ konstatoval trenér Zborovic Marek Šprňa.

„V prvním poločase se hrálo nahoru dolů a diváci museli být spokojení. V závěru utkání nás hosté přehrávali a my musíme být spokojeni i s bodem,“ sportovně uznal jeho protějšek Petr Štěpaník.

Branky: R. Sedlařík M. Šprňa 2. Rozhodčí: Hušek, 150 diváků. Holešov B: Bakala Leško, Frybort, Petrskovský, Kadlčík, Horák (64. Plachý), Sedlařík (84. Snopek), Barták, Chudárek (61. Vaculík), Hlobil, Holík (46. Vedra). Zborovice: Harásek Hanák, Vybíral, J. Štěpánek, Prachař, Kojetský, Šumbera, Gröpl, Setínský (M. Štěpánek), Chytrý (Hlaváč), Šprňa.

 

KYSELOVICE ZDOUNKY 1:0 (1:0)

O osudu utkání rozhodla první půle a jediná trefa duelu. „V prvním dějství jsme měli více šancí než soupeř a jednu se nám v 9. minutě Petříkem podařilo přetavit v branku. Po změně stran byla hra vyrovnaná. Zdounky hrozily především z brejků a vypracovaly si mnoho šancí. Díky dobrému výkonu našeho brankáře jsme těsnou výhrou ubránili,“ oddechl si domácí Martin Sobek.

„Utkání pro nás nezačalo dobře. V úvodních minutách jsme lacině inkasovali po střele hlavou, kterou náš brankář podcenil. V prvním poločase byla hra vyrovnaná, s tím rozdílem, že domácí v útoku byli na šance mnohem aktivnější,“ viděl největší rozdíl předseda Zdounek Zdeněk Čevela. „Ve druhé půli jsme již otevřeli hru a příležitosti na vstřelení branky se střídaly na obou stranách. Utkání mohlo skončit jakkoliv. Proti změně skóre však byli bezchybní brankáři. Po delší době odcházíme ze zápasu bez bodů,“ zamrzelo předsedu.

Branka: 9. Petřík. Rozhodčí: Dundová, 120 diváků. Kyselovice: Molčík Křepelka, Krčma, Kroupa, Jančík Přikryl, V. Říkovský ml., Blažek (Němec), Otáhal (Tinka) Petřík, M. Říkovský. Zdounky: Bajer Věžník, Sigmund, Marek, Navrátil, Krčmař, Havránek, Adamík, Daněk, Juřena, Buša (Zajíček, Andrýsek, Kyrcz).

 

SLAVKOV P. H. NĚMČICE 2:0 (1:0)

K vidění byl výborný fotbal, ve kterém na sebe narazili vyrovnaní soupeři. „Měli jsme víc štěstí, proto jsme zvítězili. Při první brance trestný kop zřejmě brankář Láník podcenil. Povedlo se nám pokrýt Pospíšilíka, který připravuje šance pro Darebníčka a to byl klíč k našemu úspěchu,“ označil za klíčové lodivod domácího Slavkova Pavel Kotas.

„Zápas přinesl velký boj o každý kousek hřiště. První šanci měli domácí, když nastřelili břevno, poté jsme měli vyloženou šanci, kdy za překonaného brankáře zaskakoval domácí hráč. První gól vstřelili domácí po standardní situaci, kdy centrovaný míč pomocí silného větru, který mimo jiné ovlivnil celý zápas, skončil v naší síti. Od této chvíle se Slavkovští více zatáhli a my jsme vytvářeli tlak na jejich branku. Vždy jsme skončili na dobře organizované obraně, anebo nebyli přesní v zakončení,“ mrzelo asistenta trenéra vedoucích Němčic Michala Štěpánka. „Stejný scénář se opakoval i ve druhém poločase. Když jsme v závěru utkání více otevřeli obranu a vsadili na útok, domácí z brejku zvýšili na 2:0 a bylo rozhodnuto. Naše snaha byla marná. Dnes byl soupeř hladovější po vítězství, a proto berou všechny body,“ dodal Štěpánek.

Branky: 13. Kužel, 77. J. Krajcar. Rozhodčí: Tříska, 180 diváků. Slavkov p. H.: Čačala Dočkal, Kužel, J. Krajcar, Pavlica, Darebníček, Barot, M. Urbánek, Grygar, P. Krajcar, Ponížil. Němčice: Láník Cejpek, Sládeček, Lejsek, Niedermertl, Němec, Holý, Vymětal, Matějov, Radim Darebníček, Pospíšilík (Roman Darebníček, Darebník).

 

ZÁŘÍČÍ MRLÍNEK 1:6 (1:2)

Rázu zápasu napomohl rychlý gól Mrlínku, který pak zejména druhou půli jasně ovládl. „První branka nás trošku uklidnila. Záříčí si pak vytvořilo řadu dlouhých autů, po kterých vyrovnali na 1:1. Naštěstí se nám podařilo ještě do přestávky stav získat opět na svou stranu,“ oddechl si vedoucí mužstva Mrlínku Martin Kaďůrek. „Druhý poločas byl zcela v naší režii, soupeři velice rychle odcházela fyzička. Začali jsme domácí přehrávat a přidávali jednu branku za druhou. Řadu šancí jsme přitom ještě nevyužili. Nejvíce se dařilo Davidu Horákovi, který dal pět branek a přepisoval i naši kroniku,“ pochválil svého svěřence Kaďůrek, jemuž se líbil výkon sudího Radka Nováka.

„Tragédie záříčského fotbalu dostoupila vrcholu. Šest chybějících hráčů základní sestavy se krutě podepsalo pod tento zápas. Mrlínek si tak odvezl naprosto jednoduše tři body,“ skřípěl zuby Petr Krutil, předseda Záříčí.

Branky: D. Kuchařík D. Horák 5, Podzemný. Rozhodčí: R. Novák, 100 diváků. Záříčí: Petřík Heppler, Chytil, Jež, Navrátil, Hradil, Ščudla, Blažek, Dobrý, Kuchařík, Menšík. Mrlínek: Novák Heryán, V. Kušík, R. Horák, A. Vyoral, R. Kušík, Podzemný (60. Š. Vyoral), J. Horák, Vrubel (79. Mikov), D. Horák, Jančík (65. Vlasák).

 

STŘÍLKY LOUKOV 3:1 (1:0)

„Důležitý zápas jsme zvládli, i když místo zvýšení na 3:0 jsme inkasovali a zbytečně pustili soupeře do hry. Naštěstí jsme brzy odpověděli třetím gólem a pak už zápas v klidu dohráli,“ oddechl si po utkání trenér Střílek Pavel Mikulčík. „Dnes nám to vzadu docela fungovalo, ale pořád zbytečně ztrácíme míče v útočné fázi a pak musíme hasit brejky soupeře. Samozřejmě jsme opět spálili spoustu šancí. Po dlouhé době jsme získali tři body, které nás doufám nakopnou do zbývající části podzimu a posuneme se v tabulce směrem ke klidnějšímu středu. Poslední dobou mám v oblibě hodnocení rozhodčích, a tak musím konstatovat, že pan Skyba odřídil zápas s naprostým přehledem,“ smekl kouč domácích.

„Gratuluji domácím k zaslouženému vítězství, které mohlo být daleko výraznější. To, co jsme dnes předvedli, byla jedním slovem tragédie. Když už se mužstvu nedaří herně, mělo by zápas odbojovat, odjezdit, být důrazné. V šatně zdůrazním hráčům, aby nenechávali soupeře zpracovat míč, aby je včas dostupovali, aby dříve přihrávali, a za pár minut je vše jinak. Takhle to dotáhneme k derby s Hlinskem a Komárnem,“ neskrýval rozčarování trenér Loukova Miroslav Hovořák.

„Ke zraněným klíčovým hráčům Petříkovi a Valouchovi se dnes přidal už v první půli kapitán Mirek Šmerda. Před čtrnácti dny jsem měl k dispozici 18 hráčů a dnes jsem po vystřídání Šmerdy neměl už na lavičce nikoho,“ dodal Hovořák.

Branky: 43. a 50. Hubr, 85. Holacký 79. Kocman. Rozhodčí: Skyba, 80 diváků. Střílky: Vitoul Mateleško (68. Holacký), Foltýn, D. Jelínek, R. Jelínek, Posolda, Sádlík, Stuchlík, Nezdařil (84. Kryštof), Tomaštík (46. Gejdoš), Hubr (86. Vrba). Loukov: Švehlík Fuksa, Kuběna, Žáček, John, Šmerda, Šenovský, Kundera, Janek, Kocián, Kocman. (Pospíšil).

 

LUBNÁ RATAJE 3:1 (0:0)

„Proti velmi oslabenému soupeři jsme podali velmi slabý výkon. I když se hrálo na těžkém terénu, který znemožňoval kombinaci, tak jsme kazili i ty nejjednodušší přihrávky. Nebyli jsme v pohybu a nikdo nechtěl hrát,“ mrzelo domácího trenéra Petra Skypalu.

„I tak jsme si v prvním poločasu vytvořili dvě tutovky, které bohužel skončily nevyužité. Na začátku druhého dějství jsme dali branku, která nás mohla uklidnit a nakopnout. Opak byl ale pravdou. Po chybě jsme inkasovali a do konce zápasu to byla křeč. Vysvobodily nás až dvě krásné střely v úplném závěru zápasu. Celkově jsme byli lepší, ale za předvedený výkon si hráči myslím nezasloužili ani tu pozápasovou klobásku. Utkání s přehledem řídil Veselý,“ dodal Skypala.

Ratajští nastoupili bez sedmi hráčů základní sestavy. „Kluky, kteří je nahradili, musím pochválit za bojovnost. Ještě tři minuty před koncem byl stav 1:1, ale nakonec se od nás štěstí odvrátilo,“ zamrzelo trenéra Ratají Petra Bláhu.

Branky: Skácel 2, Běťák Kratochvíl. Rozhodčí: Veselý, 100 diváků. Lubná: Burda Droběna, Krejčiřík, Ševčík, Kadlčík (Běťák), Rybenský, Kutňák, Haloda (Otýpka), Železník, Kovařík (Sládeček), Skácel. Rataje: Miler A. Poledňák, Zloch, Deneš, Štěpánů, Lehkoživ, Kratochvíl, Červík, Havránek, Veselý, Gryča (Brázda, Krejčí).

1. Němčice 10 8 1 0 1 27:11 26

2. Slavkov p. H. 10 7 1 1 1 32:15 24

3. Skaštice B 11 4 4 0 3 37:28 20

4. Zborovice 10 5 2 0 3 30:20 19

5. Zdounky 11 5 1 2 3 24:19 19

6. Lubná 10 4 2 0 4 21:25 16

7. Mrlínek 10 3 2 2 3 23:20 15

8. Kyselovice 11 2 3 3 3 24:26 15

9. Holešov B 11 3 1 3 4 29:33 14

10. Loukov 11 3 1 1 6 21:28 12

11. Rusava 10 3 0 3 4 22:30 12

12. Střílky 10 2 1 3 4 23:28 11

13. Rataje 11 3 0 1 7 24:34 10

14. Záříčí 10 1 1 1 7 15:35 6

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode