ČL

19.08.2014 09:42

Hlobil čtyřmi góly rozesmutněl Kyselovice

Okresní přebor: dvě přestřelky musely rozhodnout až penalty. Záříčí doma svou roli zvládlo, Střílky přenechaly prémiový bod Skašticím

MARTIN BŘENEK

 

Kroměřížsko Trojice týmů na čele v rozehraném ročníku Okresního přeboru OFS Kroměříž ještě nezaváhala. Hned deset branek přitom viděli fanoušci rezervy Holešova, rá vyprášila kožich Kyselovicím. Celkově bylo 2. kolo bohaté na branky, když v sedmi duelech padlo v průměru přes šest gólů na zápas.

 

HOLEŠOV B KYSELOVICE 7:3 (4:1)

Domácí rezerva udělala oproti minulému nevydařenému duelu několik změn v sestavě, které Holešovu přišly k duhu. „Nastoupil mladý Horák z dorostu a hrál velmi dobře, když připravil první dvě branky a třetí sám dal. Musím vyzvednout jeho výkon a také Vaška Hlobila, který dal čtyři branky,“ nešetřil chválou kouč domácích Petr Štěpaník, jehož tým od začátku držel otěže zápasu pevně v rukou. „Šli jsme rychle do vedení, ale pak byli ve hře lepší hosté, jenže my jsme dávali branky. Do druhého poločasu jsme opět vstoupili brankou a pak už se zápas dohrával,“ smál se po utkání Štěpaník

Kyselovice přitom přijely potvrdit domácí vítězství. „Domácí ale měli bleskový nástup. I my měli šance, ale nedokázali jsme je využít. Naopak domácí dokázali nastřílet během prvního dějství další tři branky, naopak my pouze snižovali z penalty. Druhý poločas nabídl ještě další góly, ale na obrat jsme neměli. Nutno podotknout, že Holešov byl lepším týmem a zvítězil zcela zaslouženě,“ uznal sportovně hráč Kyselovic Martin Sobek:

Branky: Hlobil 4, Beránek, Sedlařík, Horák Přikryl 2, Seibert. Rozhodčí: Tříska, 100 diváků. Holešov B: Bakala Petrskovsky, Chovanec (41. Vaculík), Frybort, Plachý (46. Leško), Barták, Sedlařík, Beránek (71. Javora), Hlobil, Sumec, Horák (61. Oral). Kyselovice: Molčík Seibert, Petřík, Říkovský M., Křepelka (Němec) Říkovský V. ml., Přikryl, Kroupa, Zádrapa Sobek, Blažek.

 

ZDOUNKY SLAVKOV P. H. 1:2 (0:0)

Před výbornou diváckou kulisou se od úvodního hvizdu hrál oboustranně rychlý a atraktivní fotbal. „Na naší hře bylo znát rapidní zlepšení ve srovnání s minulým kolem. Šance se střídaly na obou stranách, ale v prvním poločase bez gólového efektu,“ posteskl si předseda Zdounek Zdeněk Čevela. „I po změně stran se hrálo ve vysokém tempu. Po hrubce stoperské dvojice jsme soupeři darovali vedení. Hru jsme pak otevřeli a hnali jsme se za vyrovnáním. Slavkov tak mohl podnikat nebezpečné brejky. Z jednoho z nich také přidal druhý gól. Výsledek jsme už jen korigovali gólem z penalty. I přes porážku musím kluky pochválit za bojovný výkon, soupeře za předvedenou hru,“ konstatoval diplomaticky Čevela

Hostující kouč byl pochopitelně se ziskem všech bodů maximálně spokojen. „Hrál se oboustranně výborný fotbal. My jsme měli možná o něco víc šancí a dvě z nich využili. Ale i tak jsme si vítězství zasloužili. Domácí nás sice v některých momentech tlačili, ale my jsme dali o gól více než soupeř,“ s úsměvem pokrčil rameny trenér Slavkova pod Hostýnem Pavel Kotas.

Branky: 75. Adamík 53. Ponížil, 64. Krajcar. Rozhodčí: Tříska, 150 diváků. Zdounky: Rampas Sigmund, Pektor, Juřena, Doleček, Navrátil, Adamík, Zajíček, Daněk, Marek, Krčmář (Buša, Havránek, Kyrcz, Kozubík). Slavkov p. H.: Čačala Dočkal, Kužel, J. Krajcar, Pavlica, P. Krajcar, Barot, Janečka, Grygar, Kotas, Ponížil (M. Urbánek, Darebníček, Urban, L. Urbánek, Sadil).

 

ZÁŘÍČÍ RUSAVA 5:4 po pen. (2:2)

Duel dvou vyrovnaných soupeřů přineslo úvodní oťukávání a čekání na soupeřovu chybu. „I proto první dějství skončilo nerozhodně. Po změně stran nás soupeř zaskočil dvěma rychlými góly, ale kluci dokázali do konce zápasu krok srovnat a v penaltové loterii získat bod navíc,“ hodnotil utkání předseda Záříčí Petr Krutil. „Kluci odehráli dobrý zápas a dokázali zvládnout i situaci, kdy prohrávali o dvě branky,“ ocenil.

Do podrobnějšího hodnocení se pustil jeho protějšek, sekretář Rusavy. „Skóre jsme otevřeli po krásné hlavičce Bílka. Poté jsme dvakrát inkasovali, ale dokázali jsme průběh otočit z 1:2 na 4:2,“ těšilo v určité fázi zápasu hostujícího Daniela Krajcara. „Naší chybou bylo, že jsme v posledních dvaceti minutách nedokázali naše vedení udržet. To by se nemělo stávat,“ má jasno sekretář. „I přes porážku si celý tým zaslouží pochvalu. Kluci, kteří pomáhali při organizaci cyklistické Rusavské padesátky, toho měli za celý víkend už plné zuby. Vynikající výkon podal Bílek. Pochvalu si zaslouží i Zelený a Ševčák, který si dojem pokazil neproměněnou penaltou,“ zalitoval Krajcara.

Branky: Štefek, Blažek, Žáček, Navrátil, Šubík Zelený 2, Bílek, Tureček. Rozhodčí: Veselý, 100 diváků. Záříčí: Šubík Rozsypal, Žáček, Dolák, Navrátil, Jež, Štefek, Blažek, D. Dobrý, Kuchařík, Ščudla (L. Dobrý, Hnízda, Havránek). Rusava: Barot Ševčák, Šimčík, Zelený, Dzurik, Pavelka, Bílek, Vávra, Třasoň, Tureček, Havránek (Vašík, Mikšík, Janek).

 

STŘÍLKY SKAŠTICE B 4:5 po pen. (2:1)

Domácí poprvé nastoupili na novém hřišti ve svépomocí zrekonstruovaném areálu a navíc v termínu pouti, o to větší touhu měli uspět. „Velmi dobře jsme odehráli první poločas. Ovšem z mnoha šancí jsme proměnili pouze dvě. Ve druhém dějství jsme už tak důrazní v útočné fázi nebyli. Odskočili jsme sice na 3:1, ale to na vítězství bohužel nestačilo,“ lamentoval trenér Střílek Pavel Mikulčík. „Udělali jsme dvě chyby a bylo srovnáno. Sedm minut před koncem jsme šli opět do vedení, ale chvíli nato jsme si nechali dát opět velmi jednoduše gól. Jsem velmi zklamán výsledkem. Takto rozehraný zápas prostě musíme dovést do vítězného konce,“ hřímal kouč. „Nějak nemůžu pochopit, jak je možné, že dá soupeř ze tří střel v zápase čtyři góly! Další paradox je, že spousta hráčů odehrála velmi dobrý zápas, ale na výhru to přesto nestačilo. Penaltový rozstřel pro nás skončil fiaskem, ale k němu vůbec nemělo dojít. Ztratili jsme vyhraný zápas,“ má i s odstupem času jasno Mikulčík.

Nadmíru spokojení byli opravdu hosté, kteří dva body berou všemi deseti. „Domácí se rozehrávali pomaleji, a tak jsme si v úvodu vypracovali mírnou převahu. Ve 25. minutě se po chybě obrany dostal do šance domácí Gejdoš a vstřelil úvodní gól. Po této brance se několikrát vyznamenal brankář Vymětal. Ve 38. minutě po nákopu Sehnala z velké dálky skončil míč v domácí síti. Do poločasu ještě přidal druhý úspěch Gejdoš,“ popsal svůj pohled na utkání trenér Skaštic B Lukáš Motal. „Po změně stran jsme se zlepšili v pohybu a dostali domácí pod tlak. Bohužel v 66. minutě po ojedinělém útoku jsme si dali vlastní branku. To nás nezlomilo a dvěma zásahy výborně hrajícího Gahury jsme vyrovnali. Domácí šli do vedení ještě jednou, když přesně hlavičkoval Hubr. Téměř z protiútoku vyrovnal po centru Brady svým třetím gólem Gahura. V penaltovém rozstřelu jsme byli neomylní, když branky vsítili Gahura, Sedlák, Stančík a rozhodující Menšík,“ dodal kouč hostí.

Branky: Gejdoš 2, Hubr, vl. Gahura 3, Sehnal, Menšík. Rozhodčí: Skyba, 100 diváků. Střílky: Vitoul Elzner, Sádlík, Foltýn, Jelínek R., Gejdoš, Stuchlík, Posolda, Novák (69. Holacký), Hubr, Holub (78. Vrba). Skaštice B: Vymětal Stančík, Sehnal, Sedlák (69. Menšík), Sedlák, Navrátil, Bubla, Zlámal, Ježák, Gahura, Brada, Olbert.

 

LUBNÁ NĚMČICE 1:6 (1:4)

Domácí označili své víkendové vystoupení za zápas blbec. „Úvod nám vyšel. Prvních třicet minut jsme byli lepší, vytvářeli si šance a otevřeli skóre Otýpkou. Důležitý moment přišel, když rozhodčí nepískl jasnou ruku ve vápně. Večer v televizi jsme se přesvědčili při zápase Plzně, že naše stížnosti byly naprosto oprávněné. Posledních patnáct minut první půle bylo jako z hororu. Po individuálních chybách, které byly někdy až trapné, nás dokázali zkušení útočníci Němčic potrestat čtyřmi brankami. Dvěma z toho z penalt po naprosto zbytečných faulech,“ zlobil se kouč domácích Petr Skypala. „Ve druhém poločase jsme chtěli se zápasem ještě něco udělat. Úvod nám vyšel, ale po obrovské hrubce jsme nabídli hostům únik, který hasil brankář vyběhnutím před vápno, kde byl trefen do ruky a následně vyloučen. Z následného trestného kopu dali hosté pátou branku. To už jsme pili kalich hořkosti až do dna,“ zalitoval trenér Lubné. „I v deseti lidech jsme se snažili hrát, vytvořili si několik šancí, ale zase po chybě inkasovali. Rozdíl ve skóre neodpovídá průběhu utkání. Myslím si, že jediný, a to velký rozdíl byl ve zkušenosti a hře útočníků. Pospíšilík a Darebníček ty naše převyšovali o třídu. Když se k tomu přidala tragická hra obrany, tak se nemůžeme divit, že dopadl zápas tak, jak dopadl,“ mávl zklamaně rukou.

Hosté jeli do Lubné s respektem s cílem bodovat. „Když jsme ve 12. minutě inkasovali, tak jsme netušili, jak zápas zvládneme,“ přiznal po utkání kouč Němčic Milan Možíš. „Šance se po prvním gólu střídaly na obou stranách. Bylo moc dobře, že Radim Darebníček jednu ze svých akcí proměnil a vyrovnali jsme. Poté jsme byli nebezpečnější a z každé šance jsme trestali. Druhý poločas se již odehrával plně v naší režii a dvěma góly jsme vítězství navýšili. Mužstvo si zaslouží za výkon pochvalu. Skvělý byl i mladý rozhodčí Zapletal před náročným domácím publikem,“ pousmál se Možíš.

Branky: Otýpka Rad. Darebníček 2, Pospíšilík 2, Rom. Darebníček, Matesko. Rozhodčí: Zapletal, 100 diváků. Lubná: Blažek Droběna (Ševčík), Krejčiřík, Valach (Železník), Běťák, Rybenský (Šťastný), Haloda (Havlík), Kutňák, Skácel, Otýpka (Kroupa), Sládeček. Němčice: Láník Cejpek, Sládeček, Niedermertl, Pospíšilík, Němec, Lejsek, Nehoda, Holý, Rom. Darebníček, Rad. Darebníček (Holotík, Matesko, T. Darebníček, Vymětal).

RATAJE MRLÍNEK 0:4 (0:0)

Málokdo očekával tak jednoznačný výsledek, když ještě po hodině hry byl stav vyrovnaný. „V tomto čase jsme opravdu odehráli dobré utkání. Dokázali jsme si vytvořit několik slibných šancí, ale štěstí se k nám obrátilo zády. Za stavu 0:0 jsme nastřelili tyč a za několik okamžiků jsme prohrávali po nedorozumění brankáře s obráncem. Ve zbytku času jsme již neměli morálku na otočení zápasu a po otevření naší obrany jsme ještě inkasovali další góly,“ zklamaně konstatoval trenér Ratají Petr Bláha. „Některé situace řešíme až moc složitě a po našich chybách inkasujeme góly. Na druhou stranu jsme si dokázali, že fotbal hrát umíme. Teď se musíme soustředit na další utkání, ve kterých se budeme snažit získat potřebné body,“ nabádá své svěřence Bláha.

Podle hostí nebyl dlouho k vidění nijak pohledný fotbal. „Bylo to spíše o překopávané. Za zmínku stála domácí střela, kterou náš brankář vyrazil. Pak se zranil nejlepší hráč domácích a na hře to bylo znát,“ potvrdil vedoucí mužstva Mrlínku Martin Kaďůrek. „Druhý poločas začal soupeř lépe. Trefili tyč. Pak přišlo ke slovu otřepané přísloví Nedáš dostaneš. Domácí brankář při odkopu trefil hráče před sebou, Jančík pak do prázdné branky vstřelil svůj první gól za muže. Druhou branku vykouzlil krásně do šibenice Alois Vyoral. Domácí otevřeli hru a docházela jim rychle pára. My jsme se snadněji dostávali do šancí, které likvidoval domácí brankář. Poslední branku pak přidal Surý,“ dodal vedoucí hostí.

Branky: 75. a 87. Surý, 55. Jančík, 64. A. Vyoral. Rozhodčí: Mucha, 100 diváků. Rataje: Miler Strnad, Avramov, Veselý, Štěpánů Kratochvíl, Lehkoživ J., Stratil, Michálek Lehkoživ D., Vacl (Zloch, Chalupa T., Štěpita, Gryča). Mrlínek: Novák R. Horák, V. Kušík, R. Kušík, A. Vyoral, Vrubel (70. Heryán), D. Horák (78. Vlasák), Š. Vyoral (61. Mikov), Surý, J. Horák (81. Podzemný), Jančík (73. Červík).

 

LOUKOV ZBOROVICE 1:2 (0:1)

Podle domácích u nich nastoupil pravděpodobně největší favorit soutěže. „Bohužel mně chyběli dva klíčoví hráči Kundera a Kuběna. V prvních patnácti minutách byla hra opatrná, bez větší šance. Pak převzali otěže zápasu hosté a zatlačili nás do defenzivy, ovšem bez výraznější šance, byť hrozili dlouhými auty a rohovými kopy. Když už jsme začali po půlhodině hru vyrovnávat, přišla první fatální chyba. Z našeho autu jsme míč odevzdali hostům, ti z první přenesli hru a úplně volný hráč v naší šestnáctce pohodlně otevřel skóre,“ zamrzelo trenéra Loukova Miroslava Hovořáka. „Do druhé půle jsme vstoupili podstatně aktivněji, hned od začátku jsme se tlačili před branku soupeře, ale opět přišla fatální chyba. Stoper John nesmyslně otálel s rozehrávkou a následně nahrál útočníkovi hostů přímo do běhu 0:2. Pak jsme již otevřeli hru a v 60. minutě se trefil z dálky Žáček 1:2. Ovšem i přes veškerou snahu se nám již vyrovnat nepodařilo,“ skřípěl zuby kouč domácích.

„Kluci se opět přesvědčili, že hrát se dá s každým, jenže když proti tak kvalitnímu soupeři uděláte takové dvě hloupé chyby a doslova soupeři věnujete dvoubrankové vedení, už se s tím jen horko těžko dá něco dělat. Musím ale kluky pochválit za bojovnost a nasazení, tady jsem byl spokojen. Příště ale musíme méně chybovat,“ nabádá své svěřence Hovořák.

Svůj pohled na utkání popsal Marek Šprňa, trenér Zborovic: „Začátek byl vyrovnaný, ale postupem času jsme přebrali iniciativu. Byli jsme lepší na míči a vstřelili první branku. Přesný centr Veselého s přehledem uklidil volejem do sítě Kojetský. Druhou půli jsme začali aktivně. Měli jsme tlak a vstřelili druhou branku po chybě domácí obrany Kojetským, který bezpečně proměnil svou šanci. Přišly i další šance, ale buď míč skončil na tyči, nebo obránce zachraňoval na brankové čáře. Taky gólman domácích chytal výborně. Posledních dvacet minut bylo hodně nervózních a na hřišti se začalo jiskřit. Vypadli jsme z tempa a dostali poměrně lacinou branku. Domácí se pak snažili o vyrovnání, ale zápas jsme dovedli zaslouženě do vítězného konce. Chválím mužstvo za výkon a hlavně střelce našich branek Kojetského.“

Branky: Žáček Kojetský 2. Rozhodčí: Hušek, 120 diváků. Loukov: Švehlík Kocián, John K., Petřík, Fuksa, Šmerda, Šenovský, John J., Janek, Bělík, Kocman. (Žáček). Zborovice: R. Chytrý M. Prachař, Laube (Jenerál), Štěpánek, Švejcar, M. Chytrý, D. Prachař, Hlaváč (Šuta), Šprňa (Janča), Kojetský.

1. Němčice 2 2 0 0 0 8:2 6

2. Zborovice 2 2 0 0 0 7:1 6

3. Slavkov p. H. 2 2 0 0 0 5:2 6

4. Skaštice B 2 1 1 0 0 8:5 5

5. Mrlínek 2 1 0 1 0 6:3 4

6. Holešov B 2 1 0 0 1 8:6 3

7. Kyselovice 2 1 0 0 1 8:7 3

8. Loukov 2 1 0 0 1 4:3 3

9. Záříčí 2 0 1 0 1 5:9 2

10. Lubná 2 0 1 0 1 4:8 2

11. Střílky 2 0 0 1 1 5:7 1

12. Rusava 2 0 0 1 1 5:8 1

13. Zdounky 2 0 0 0 2 2:5 0

14. Rataje 2 0 0 0 2 0:9 0

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode