čl

23.06.2015 10:00

Poslední Rusavu doprovodí o soutěž níže Rataje

Okresní přebor Kroměříž: závěrečné kolo překvapení nepřineslo. Všechny o záchranu bojující týmy vyhrály, a tak černý Petr zbyl Ratajím

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

 

Kroměřížsko A je dobojováno. Poslední tajenku rozluštilo závěrečné kolo Okresního přeboru fotbalistů OFS Kroměříž, kde ani výhra na hřišti Mrlínku nepomohla fotbalistům Ratají k záchraně a společně s poslední Rusavou si minimálně rok zahrají III. třídu. Naopak oslavy naplno vypukly ve Zborovicích, které o svém postupu do I. B třídy rozhodly již minulý týden a s okresem se rozloučily přesvědčivým vítězstvím.

 

ZBOROVICE LOUKOV 4:1 (2:1)

„Dnes jsme chtěli sezonu zakončit vítězstvím a užít si oslavy postupu. Zápas jsme zvládli. Po brance Veselého, kterému předložil Šprňa ideální přihrávku, jsme šli do vedení. Hosté vyrovnali po rychle rozehraném autu. Pak Šprňa s přehledem zakončil svou šanci a další jsme neproměnili, tak se šlo do kabin za stavu 2:1. Po přestávce jsme Gröplem z penalty dali třetí gól a v závěru uzavřel skóre „dědek“ Janča po přihrávce Hlaváče. Chtěl bych poděkovat za celou sezonu jak hráčům, tak funkcionářům, divákům a všem, kteří se nějakým způsobem podíleli na tomto úspěchu,“ konstatoval trenér Zborovic Marek Šprňa.

„Sláva, že je konec sezony. Naše problémy se sestavou nebraly konce. Do Zborovic odjelo deset zdravých hráčů a dva zranění. Když se ještě zranil do té doby zdravý Lukáš Kocman, musel do hry další nedoléčený Hynek Kundera. Aby to nebylo málo, zranil se patnáct minut před koncem střelec naší jediné branky Lukáš Fuksa a dohrávali jsme v deseti. K utkání není moc co dodat, domácí byli ve všech směrech lepší. Zamyslet by se nad sebou měli hráči, kteří ač věděli, jak málo nás je, se raději omluvili a na zápas nepřijeli,“ dodal nazlobeně trenér Loukova Miroslav Hovořák.

Branky: Veselý, M. Šprňa, Gröpl, Janča Fuksa. Rozhodčí: Veselý. Zborovice: Harásek D. Prachař (M. Prachař), Vybíral, Štěpánek, Švejcar (Laube), Chytrý (Setinský), Šumbera, Gröpl, Zapletal, Veselý (Hlaváč), Šprňa (Janča). Loukov: Švehlík Pospíšil, John, Žáček, J. Fuksa, Šenovský, L. Kocman, P. Kocman, Janek, Bělík, L. Fuksa (Kundera).

 

NĚMČICE LUBNÁ 3:2 po pen. (2:1)

„Obě mužstva si přišla zahrát ničím nevázaný zápas. Na obou stranách byly vidět pěkné akce se zakončením. Jednu kombinaci v polovině prvního poločasu zužitkoval Pospíšilík, když chytře přehodil brankáře hostů a ujali jsme se vedení. To však netrvalo dlouho, protože výborně zahraný roh zakončili hosté a vyrovnali. Do poločasu se nám ale podařilo znovu skórovat, kdy po přímém kopu neudržel brankář míč a Pospíšilíkovu přihrávku před prázdnou branku zužitkoval Radim Darebníček. Ve druhém poločase se střídaly šance na obou stranách, ale žádná nebyla proměněna. V 91. minutě hosté zahrávali jeden z dalších nebezpečných rohů a v nepřehledné situaci skórovali a zápas skončil 2:2. Na penalty jsme vyhráli, když hosté dvakrát neproměnili. Sezonu jsme měli velmi úspěšnou a tímto děkuji všem hráčům, vedení a fanouškům za podporu,“ vzkázal Michal Štěpánek, asistent trenéra Němčic.

„V posledním zápase jsme předvedli jasně nejlepší výkon na hřištích soupeře v jarní části. Domácím jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Kluci dřeli a už od začátku zápasu bylo vidět, že nechtějí nechat body v Němčicích zadarmo. Znovu jsme se ale nevyvarovali zbytečných chyb, po kterých šli domácí do poločasového vedení. Ve druhé půlce jsme stupňovali tlak a výsledkem bylo zasloužené vyrovnání v poslední minutě. Penalty, to už byla loterie. Za předvedený výkon bych chtěl všechny pochválit,“ konstatoval trenér Lubné Petr Skypala.

Branky: Pospíšilík 2, Rad. Darebníček Havlík, Jelínek. Rozhodčí: Tříska. Diváci: 79. Němčice: Láník Radim Darebníček, Holý, Vymětal, Talach, Lejsek, Němec, Pospíšilík, Sládeček, T. Darebníček, Darebník (Nehoda, Holotík). Lubná: Blažek Běťák, Droběna, Havlík, Krejčiřik, Moravčík, Haloda, Jelínek, Bačinský, Kovařík (Musil), Rybenský.

 

SLAVKOV P. H. ZDOUNKY 4:3 (1:0)

„Zdounky se u nás představily jako velmi kvalitní tým. V posledním zápase sezony se hrál výborný fotbal. Získali jsme dvoubrankové vedení a to některé hráče až moc uklidnilo. Hosté během dvou minut vstřelili dvě branky a bylo srovnáno. Dostali jsme se znovu do vedení, ale Zdounky ještě jednou srovnaly. Rozhodnutí přinesla 87. minuta, kdy jsme proměnili nařízenou penaltu,“ označil za klíčové trenér Slavkova p. H. Pavel Kotas.

„Bylo vidět, že v posledním utkání sezony už o nic nešlo. Zápas, ve kterém chyběly emoce, se musel divákům líbit. Domácí byli nakonec šťastnější, když o svém vítězství rozhodli brankou z penalty tři minuty před koncem,“ posteskl si Zdeněk Čevela, předseda Zdounek.

Branky: 48. a 87. Grygar, 27. P. Krajcar, 62. Ponížil 50. Krčmář, 52. Adamík, 85. Kyrcz. Rozhodčí: Zapletal. Diváci: 100. Slavkov p. H.: Mikulčák Darebníček, Kužel (24. L. Urbánek), J. Krajcar, Pavlica, P. Krajcar, M. Urbánek, Janečka (17. Urban), Grygar, Kotas, Ponížil. Zdounky: Rampas Sigmund, Buša, Judas, Fojta, Navrátil, Kyrcz, Adamík, Zajíček, Marek, Krčmář.

 

KYSELOVICE HOLEŠOV B 0:6 (0:4)

„V posledním zápase letošní sezony jsme přivítali celek Holešova B, který si potřeboval definitivně zajistit záchranu v soutěži. K zápasu proto přistoupil zodpovědně a přijel i s několika hráči A týmu. Začátek hostům vyšel ideálně, když do desáté minuty vedli již 2:0. To jim dodalo pohodu do dalších minut. Zápas nakonec skončil pro nás krutým výsledkem 0:6, ale musíme uznat, že Holešov B byl jasně lepším celkem a právem bere plný počet bodů,“ sportovně uznal Martin Sobek, bývalý hráč Kyselovic.

„Zápas začal za vydatného deště a to nám svědčilo. Už v 5. minutě jsme vedli 2:0. Průběh jsme měli pevně ve svých rukách a do přestávky to bylo už 4:0. Po přestávce bylo vidět, že domácí chtějí se zápasem ještě něco udělat. Branky jsme však stříleli pouze my. Výrazně nám v utkání, ve kterém jsme hráli o záchranu, pomohli hráči A týmu,“ přiznal Petr Štěpaník, trenér Holešova B.

Branky: 27., 35. a 77. Pumprla, 5. a 66. Palík, 2. Dlabaja. Rozhodčí: Sanislo. Diváci: 150. Kyselovice: Molčík Jančík, Křepelka, Kroupa, Vymětal Seibert, Přikryl, Hofírek, V. Říkovský ml. (Gála) Petřík (Tinka), Krčma. Holešov B: Janalík (72. Pospíšil) Dlabaja (46. Horák), Petrskovský, Vaculík, Kadlčík, Sumec (56. Chovanec), Palík, Leško, Holík, Hlobil (58. Vedra), Pumprla.

 

SKAŠTICE B STŘÍLKY 4:2 (1:1)

„Poslední utkání sezony začala obě mužstva v rychlém tempu. První gól dali již v desáté minutě hosté, ale pro ofsajd neplatil. Ve 14. minutě přebral na polovině hřiště míč Gahura, zatáhl jej po pravé straně a výbornou přihrávkou za obranu nabídl šanci Ježákovi, který přesnou střelou otevřel skóre. O pár minut později se po špatné rozehrávce od branky ocitl sám před prázdnou brankou M. Frýdl, ale svou šanci neproměnil. Hosté se začali dostávat do tempa pomaleji, ale jejich rychlé protiútoky byly velmi nebezpečné. Ve 35. minutě po centru na zadní tyč zůstal nepokrytý Hubr a hlavou vyrovnal. Ve druhém poločase se hrál ještě lepší fotbal. Šli jsme do vedení v 52. minutě po centru Kvasničky, který hostující brankář podcenil. O pět minut později opět Hubr po zaváhání obrany svůj sólový nájezd proměnil a srovnal. Po vystřídání několika hráčů jsme ještě zvýšili tempo hry a po faulu na Konečníka se z penalty nemýlil Kvasnička. Poslední branku zápasu dal po pěkném centru Sedláka hlavou R. Vymětal,“ zhodnotil duel asistent trenéra domácích Vojtěch Menšík.

„Po čtvrtečním zápase, kdy jsem měl k dispozici dvacet hráčů a s trochou nadsázky jsme zakládali B mužstvo, jsme se velmi rychle vrátili na zem a do Skaštic jsme jeli ve třinácti lidech bez brankáře a se zraněnými hráči. Hrál se velmi dobrý fotbal a my jsme do 65. minuty byli domácím vyrovnaným soupeřem. Po zbytečně vyrobené penaltě za stavu 2:2 a prostřídání domácí sestavy jsme už neměli sílu na odpověď. Přes prohru musím všechny hráče včetně brankáře z pole pochválit za velmi kvalitní výkon. Dle mého názoru jsme odehráli jeden z nejlepších zápasů jarní části. Být Petr Posolda zdravý, bylo by to jistě ještě daleko zajímavější,“ poznamenal Pavel Mikulčík, trenér Střílek.

Branky: Kvasnička 2, Ježák, R. Vymětal Hubr 2. Skaštice B: Vrtěl Navrátil, Rosecký (61. Uličný), Sedlák, P. Frýdl (61. Konečník), P. Bubla, Kvasnička, Ježák (53. Dvořák), Olbert (53. Vymětal), Gahura (75. Brada), M. Frýdl. Střílky: M. Vrba ml. V. Vitoul, Sádlík, Jelínek, Foltýn, T. Posolda (59. Kryštof), Stuchlík (82. Svitek), Tomaštík, P. Posolda, Nezdařil, Hubr.

 

RUSAVA ZÁŘÍČÍ 1:3 (0:1)

„V rámci možností této naší sestavy jsme neodehráli špatný zápas. Někteří hráči podle mého názoru odvedli na své poměry dobrý výkon (Mikšík, K. Vaculík, Lipold). Mladý Tom Zbranek vstřelil svůj první mistrovský gól za muže. Nejlepším našim hráčem byl nestárnoucí Jarda Barot v brance. Ve druhé půli to vypadalo, že můžeme uhrát remízu, ale vlastní gól po dlouhém autu a penalta v poslední minutě rozhodly o naší prohře. Já osobně jsem vždy rád, když nám píská rozhodčí Mucha, ani tentokrát nezměnil můj názor,“ řekl sekretář Rusavy Daniel Krajcar.

„V tomto zápase jsme potřebovali uhrát aspoň bod proti sestupující Rusavě. Zápas měl být jednoznačný pro nás, ale opak byl pravdou. Domácím o nic nešlo, a tak si chtěli zahrát fotbal. My jsme předvedli střeleckou nemohoucnost, kdy jsme za zápas dokázali promarnit minimálně deset gólových šancí. V první půli nám vyšla jedna kombinační akce, po které jsme se ujali vedení. Po přestávce se podařilo domácím vstřelit vyrovnávací branku a schylovalo se k dramatu. Naštěstí si domácí dali vlastní gól a na konci zápasu jsme pečetili výsledek na 3:1 proměněným pokutovým kopem. Pochválil bych domácího gólmana, který předváděl výborné zákroky,“ smekl Petr Krutil, předseda Záříčí.

Branky: Zbranek Pavela 2, Michalčík. Rozhodčí: Mucha. Diváci: 80. Rusava: J. Barot K. Vaculík, Lipold, Mikšík, P. Vašík Sedlář, Vávra, Zelený, Janek Mich. Vaculík, T. Zbranek. Záříčí: Petřík Dobrý, Dolák, Hradil, Navrátil, Novotný, Štefek, Havránek, Pavela, Menšík, Šubík (T. Menšík, Michalčík, Chytil).

 

MRLÍNEK RATAJE 1:3 (1:3)

„Hosté nám dnes ukázali, jak se hraje o záchranu. Celý zápas hráli výborně. Po třiceti minutách prvního poločasu jsme prohrávali 0:3 a tlak hostu narůstal. Nám se nedařilo vůbec nic. Vypadalo to na ručník. Naštěstí na konci poločasu snížil Holec. Ve druhém poločase si hosté hlídali náskok a my jsme se snažili něco vymyslet, ale dneska to prostě nešlo nikomu. Šance jsme měli, ale bez branky. Hosté ještě trefili dvakrát břevno a tyčku. Za dnešní výkon si hosté určitě nezasloužili hrát o záchranu, měli jsme tu slabší týmy. Přeji hostům brzký návrat zpět do okresu,“ vzkázal Martin Kaďůrek, vedoucí mužstva Mrlínku.

„Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a byli jsme lepším mužstvem celý první poločas. První dvě brankové příležitosti jsme neproměnili, ale pak už se nám podařilo naše příležitosti využít. Soupeř nás potrestal za jedinou chybu těsně před poločasem. Ve druhém poločase ve hře přibylo více nepřesností a zbrklosti. Ze šancí na obou stranách již gól nepadl. Hráče musím pochválit za dobrý výkon. Bohužel nám body nestačí na záchranu, ale dokázali jsme si, že fotbal umíme. Bohužel jsme v sezoně k některým tréninkům a zápasům přistoupili špatně a to nás stálo body. Je to prostě fotbal, pro který se musí něco udělat, aby bavil i v nižších soutěžích. Věřím, že k nové sezoně přistoupíme více zodpovědně,“ řekl Petr Bláha, trenér Ratají.

Branky: 43. Holec 33. a 35. Vacl, 18. Havránek. ČK: 71. A. Vyoral (Mrlínek). Rozhodčí: Dundová. Diváci: 110. Mrlínek: Novák Heryán, R. Horák, R. Kušík, A. Vyoral, V. Kušík, J. Horák, Vrubel, Š. Vyoral (20. Čechovský, 62. P. Vepřek), D. Horák, Holec. Rataje: Miler Gryča, Štěpita (80. Brázda), Poledňák, Stratil, Avramov, Chalupa, Vacl (90. Štěpánů), Zloch, Havránek, Mík.

DOHRÁVKA 24. KOLA

 

LOUKOV STŘÍLKY 1:5 (1:1)

„Naše problémy se sestavou neberou konce. Oproti předchozímu zápasu musel do branky veterán Molek a chyběli Kuba John, Kundera, Kocián a Šmerda. Přesto jsme v první půli byli Střílkám vyrovnaným soupeřem. Hosté napřed nedali dvě tutovky, aby se následně ujali vedení. Za nás srovnal náš nejlepší hráč v zápase Pospíšil. Ještě dvacet minut druhé půle jsme hráli slušně, ovšem po brance inkasované z ofsajdu jsme úplně odpadli. Nesmyslně jsme začali otvírat obranu, až jsme degradovali dobrých sedmdesát minut na debakl. Rozdíl byl jako vždy v kvalitě přihrávek a v důrazu. To nás ještě hosté pošetřili, neboť to, co dokázali nedat, se hned tak nevidí. Gratuluji hostům k zaslouženému vítězství,“ dodal trenér Loukova Miroslav Hovořák.

„Na zápas v Mrlínku jsme horko těžko sehnali dvanáct hráčů a dnes ve všední den jsem měl k dispozici dvacet hráčů. To se za celou sezonu nestalo, abych musel dva hráče posadit na tribunu. Postavil jsem ofenzivní sestavu s úmyslem co nejdříve rozhodnout. Útočníci ale zahazovali jednu šanci za druhou. Otevřeli jsme skóre a diktovali tempo hry. Místo navýšení vedení domácí z první střely na branku vyrovnali. Druhá půle byla vyrovnaná do okamžiku, kdy jsme dali na 2:1. Pak už jsme v klidu došli k výhře a přidali ještě tři góly. Děkuji hráčům za účast a doufám, že se v tomto počtu zase brzy sejdeme,“ vyznal se Pavel Mikulčík, trenér Střílek.

Branky: Pospíšil Hubr 2, Posolda 2, Kryštof. Rozhodčí: Mucha. Diváci: 70. Loukov: Molek Kuběna, Žáček, J. Fuksa, K. John, Šenovský, P. Kocman, Pospíšil, L. Kocman, Bělík, Janek. (L. Fuksa, Čonka). Střílky: M. Vitoul V. Vitoul, Foltýn, Jelínek, Hégr, T. Posolda, Stuchlík, Sádlík, Nezdařil, P. Posolda, Hubr (Svitek, Tomaštík, Kryštof, Vrba ml.).

1. Zborovice 26 19 2 1 4 81:42 62

2. Němčice 26 17 3 0 6 82:36 57

3. Slavkov p. H. 26 14 3 2 7 76:52 50

4. Mrlínek 26 11 5 3 7 63:43 46

5. Kyselovice 26 9 6 4 7 65:68 43

6. Skaštice B 26 11 4 1 10 71:68 42

7. Zdounky 26 11 2 4 9 58:49 41

8. Střílky 26 9 2 4 11 63:71 35

9. Lubná 26 8 3 3 12 57:73 33

10. Loukov 26 7 4 3 12 49:68 32

11. Záříčí 26 9 1 2 14 42:69 31

12. Holešov B 26 7 3 4 12 64:67 31

13. Rataje 26 8 1 2 15 56:71 28

14. Rusava 26 3 0 6 17 45:95 15

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode