čl

10.11.2015 09:27

Slavkov naložil Chvalčovu půltucet branek

Okresní přebor: nejlepších pět celků soutěže v předehrávce jarní části nezaváhalo, naopak poslední Záříčí důležitý domácí duel nezvládlo.

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

 

Kroměřížsko Favorité nezaváhali. Nejlepší kvintet fotbalových týmů okresního přeboru OFS Kroměříž v předehrávce úvodního jarního kola o víkendu nezaváhal, a obzvláště Slavkov pod Hostýnem svého soupeře vůbec nešetřil, když Chvalčovu zabalil na cestu půltucet gólů. Zatímco na čele přezimují Němčice, na opačném pólu se v odvetné části pokusí o zázrak Záříčí.

 

HOLEŠOV B NĚMČICE 1:4 (1:2)

„Němčice měly výborný vstup, když hned z první střely na bránu šly do vedení. Za minutu se jim povedla akce po lajně a po centru do vápna a po úspěšném zakončení šli do dvoubrankového vedení. Pak jsme začali teprve hrát a vytvořili si několik slibných šancí, jednu z nich dokázal proměnit Hlobil,“ pustil se do hodnocení kouč domácích Tomáš Vybíral. „Vstup do druhé půle se nám podařil, vytvořili jsme si několik slibných šancí, ale bez úspěchu. Soupeř nakonec využil zkušeností a dokázal v závěru vstřelit rozhodující góly. Myslím si, že Němčice nebyly lepším mančaftem, ale zkušenosti rozhodly,“ označil za klíčové trenér holešovské rezervy.

„Vstup do zápasu nám vyšel famózně, když hned v první minutě otevřel skóre Radim Darebníček střelou ze 16 metrů umístěnou k tyči. Za další dvě minuty jsme přidali druhý gól, kdy po akci Holotíka po pravé straně krásný centr zakončil Roman Darebníček. Bohužel přišlo uspokojení a domácí se dostali do zápasu a herně byli lepším týmem. A také ve 32. minutě přišlo snížení na 1:2. Do poločasu to bylo střelecky z obou stran vše a my po dalších zraněních jsme dohrávali v jedenácti bez další možnosti vystřídání,“ poznamenal Michal Štěpánek, asistent trenéra Němčic. „Domácí se tlačili do útoku, ale žádnou ze svých šancí nevyužili a naopak z pokutového kopu faulovaný Radim Darebníček zvýšil na 3:1 a o výsledku bylo rozhodnuto. Krásnou střelou pak Kříž upravil na konečných 4:1. V oslabené sestavě jsme zápas zvládli a jsme rádi, že sezona končí, jelikož v posledních zápasech se nám zranění lepí na paty. Za bojovný výkon zaslouží kluci pochvalu, ale pochválit musím i domácí, kteří hráli dobrý fotbal a je škoda, že jsou v tabulce na spodních příčkách. Myslím si, že tam nepatří. Díky také fanouškům za podporu po celou podzimní sezonu,“ vzkázal asistent kouče hostů.

Branky: 32. Hlobil 1. a 83. Rad. Darebníček, 2. Rom. Darebníček, 88. Kříž. Rozhodčí: Hušek. Diváci: 80. Holešov B: Pospíšil Ohlídal, Paštěka, Leško, Konečný, Vedra (80. Hradil), Hlobil, Přívara, Matuška, Sumec (89. Olšanský), Kotas (62. Šuba). Němčice: Sklenář Cejpek, Lejsek, Holý, Rad. Darebníček, Kříž, Srovnal, Talach, Darebník, Rom. Darebníček (13. T. Darebníček, 46. Nehoda), Holotík.

 

SKAŠTICE B MRLÍNEK 2:3 (1:0)

„V první půli jsme byli o něco nebezpečnější. Dařily se nám útoky hlavně po naší pravé straně, po kterých jsme neustále ohrožovali hostující bránu. Po jedné takové akci se nám na konci prvního poločasu podařilo dostat do vedení pěknou střelou Kvasničky. Ve druhé půli se však hostům podařilo vyrovnat a dokonce i obrátit stav utkání na svou stranu. Naši hráči se ale nevzdali a po dorážce Frýdla byl stav opět nerozhodný. Rozhodující branku zápasu se podařilo dát hostům, když využili svůj důraz po rohovém kopu. Sehráli jsme vyrovnané utkání s týmem z vrchních pater tabulky. Troufnu si říct, že dnes nebyl soupeř lepší, ale šťastnější. Ale i to je někdy potřeba, takže gratuluji Mrlínku ke třem bodům,“ prokázal sportovního ducha trenér Skaštic B Lukáš Motal.

„V prvním poločase jsme si nevytvořili žádnou šanci. Domácí nás tak potrestali pěknou střelou a šli zaslouženě do vedení. Začátek druhého poločasu nám vyšel. Po střele, která skončila na břevně, dorazil míč do branky Štěpán Vyoral. Potom nám vyšel brejk a náš elitní střelec vymetl šibenici. Domácí pak přidali, poslali do hry Konečníka a to je jiný kalibr. Po jeho trestném kopu z dorážky domácí vyrovnali. Třetí branku jsme přidali po důrazu u soupeřovy branky, kdy se prosadit Vrubel. Pak se k nám přiklonilo štěstí, když v poslední minutě zahrávali domácí trestňák, který skončil těsně vedle tyčky. Dneska do toho dali kluci srdíčko a vydřeli tři body u velice těžkého soupeře. Dále bych chtěl tímto poděkovat všem hráčům a trenérovi za vynikající podzimní výsledky v sezoně. Nesmím samozřejmě zapomenout na ostatní funkcionáře a hlavně fanoušky, bez kterých by to nešlo,“ dodal Martin Kaďůrek, vedoucí týmu Mrlínku.

Branky: 41. Kvasnička, 72. Frýdl 51. Š. Vyoral, 57. Dostál, 80. Vrubel. Rozhodčí: R. Novák. Diváci: 120. Skaštice B: L. Vymětal Kvasnička, Sedlák, Soukup, Bubla, Ježák (54. Frýdl), Gahura (71. Navrátil), R. Vymětal, A. Vymětal (82. Brada), Olbert (67. Rosecký), Dvořák (54. Konečník). Mrlínek: Novák R. Horák, A. Vyoral, V. Kušík, Žídek, J. Horák (82. Podzemný), D. Horák (86. R. Kušík), Vrubel, Dostál, Červík (49. Holec), Š. Vyoral (89. Josinek).

 

KYSELOVICE LUBNÁ 1:4 (0:1)

„V předehrávce soupeř předváděl ucelený výkon, zatímco my jsme dále pokračovali v našich slabých výkonech. Hosté si odváží určitě zasloužené tři body. My na druhou stranu máme hodně podnětů k zamyšlení. Musíme se přes zimu pořádně připravit a zapomenout na podzimní trápení,“ nabádá spoluhráče hráč Kyselovic Martin Sobek.

Branky: 70. Jančík 32. a 66. Skácel, 52. Rybenský, 86. Bačinský. Rozhodčí: Caletka. Diváci: 90. Kyselovice: Vávra Úlehla, Křepelka (57. Jančík), Kroupa, Seibert, Hofírek, Josefík (74. Tinka), V. Říkovský, Přikryl, A. Říkovský, Petřík (74. Gála). Lubná: Zavadil (46. Blažek) Droběna (78. K. Ševčík), Moravčík, Havlík, Rybenský, Scholz, Skácel (86. Krejčiřík), Jirásek, Valach, Železník (71. V. Ševčík), Kovařík (62. Bačinský).

 

TĚŠNOVICE POČENICE 3:1 (1:1)

„Na závěr podzimní části soutěže nás čekal houževnatý soupeř. Co jsem od zápasu čekal, se potvrdilo. Kompaktní obrana soupeře nás do šancí v prvé půli nepouštěla. Hosté ze zajištěné obrany vyráželi do rychlých protiútoků. V 15. minutě se po střele a dorážce do prázdné brány prosadil Majkrič. Hosté se ve 27. minutě dostali k lacinému vyrovnání po naší hrubé chybě. Počenice hrály v první půli hodně dobře. Takový poctivý fotbal. My jsme se nedokázali v první půli víc prosadit. V poločasové pauze jsme si museli ujasnit pár věcí a na naší hře se to pozitivně projevilo. Úvodních dvacet minut druhé půle bylo plně v naší režii. Dostali jsme soupeře pod tlak. V 50. minutě Kutňák po fantastickém přímém kopu vstřelil branku. Dál jsme diktovali tempo zápasu. Nebyly nám uznány dvě myslím si regurélní branky. Gólově jsme se dokázali prosadit až v poslední minutě, kdy aktivní Novotný po skvělém průniku precizní přihrávkou našel před bránou volného Pochylého a ten dal výsledku finální podobu,“ zhodnotil utkání trenér Těšnovic Michal Hradil.

„Nepředvedli jsme špatný výkon, soupeř však byl kvalitní a zaslouženě zvítězil,“ pustil se do hodnocení Josef Hrušák, předseda Počenic. „Neměli jsme brankáře, do branky musel náš nejlepší střelec Tesák, skvěle ho však zastoupil Vlha, který před poločasem po centru Večerky a chybě brankáře vyrovnával na 1:1. Ve druhé půli šli domácí brzy do vedení a vytvořili si i další šance. My jsme mohli skórovat Šimčíkem, ten ale v dobré pozici bránu hlavou minul. Neúspěšný byl při svém sólu přes celé hřiště i Štolfa. Těšnovice pak v poslední minutě po rychlém protiútoku výsledek pečetily,“ dodal Hrušák.

Branky: 15. Majkrič, 50. Kutňák, 90. M. Pochylý 27. Vlha. Rozhodčí: Tříska. Diváci: 150. Těšnovice: Maceja M. Pochylý, Lehkoživ, Židlík, Halamíček, Černý (78. Konečný), Matuška, Majkrič (46. Řehák), Novotný, Kutňák, Šafařík (46. Hrabal). Počenice: Tesák Večerka (46. A. Barnet), Cigánek, Klapil, J. Barnet, Štolfa, Juřena, Hrušák (72. Jánský), Bareš, Vlha (83. Gröpl), Šimčík.

 

SLAVKOV P. H. CHVALČOV 6:0 (2:0)

„K zápasu není příliš co dodat. Od začátku byl na hřišti vidět výrazný výkonnostní rozdíl. Kluci hráli stejně dobře jako v zápase s Mrlínkem. Naše vítězství mohlo být ještě výraznější, ale spousta šancí zůstala nevyužita. Jsem rád, že mladý brankář Čačala odchytal zápas bez inkasované branky,“ vyzdvihl výkon muže mezi tyčemi domácí kouč Pavel Kotas.

„Budu velmi stručný, výsledek 6:0 hovoří za vše. Domácí byli od začátku do konce lepší a prohru z úvodního kola nám vrátili i s úroky. Ještě že podzimní sezona končí a budeme mít čas na tuto krutou pohru zapomenout. Doufejme,“ posteskl si Patrick Cassineli, sekretář Chvalčova.

Branky: 34. a 57. Barot, 68. a 75. Ponížil, 43. P. Krajcar, 51. Kužel. Rozhodčí: Zapletal. Diváci: 81. Slavkov p. H.: Čačala Symerský, Kužel (59. M. Urbánek), J. Krajcar, P. Krajcar, Šimčík, Barot, Darebníček (46. Palička), Hasilík (80. Z. Krajcar), Kotas, Ponížil. Chvalčov: Barot T. Balvín, Marek, Vaculík, J. Balvín (46. Něstreljajev), Talach, Trňák, Trnčák, Kovařík, Pecháček (15. Zmeškal), Černý (34. Kubaník).

 

ZDOUNKY LOUKOV 3:2 (2:2)

„Nastoupili jsme v trošku improvizované sestavě. Přesto se nám podařil vstup do utkání a v 10. minutě Červík otevřel hlavou skóre utkání. Hosté však bojovali a dokázali utkání dvěma brankami otočit. Když už to vypadalo, že v poločase budou spokojenější hosté, vyrovnal Kyrcz. Ve druhém poločase jsme pokračovali v nemastné, neslané hře, přesto jsme po pěkné individuální akci Kyrcze překonali brankáře hostí. Další branka už nepadla. Dnes jsme byli rádi jen za ty tři body, hra byla slabší,“ uznal předseda Zdounek Zdeněk Čevela.

„Podali jsme jeden z lepších výkonů, ale nestačilo to ani na bod. Zbytečně jsme sice hned v 10. minutě inkasovali po rohu, kdy neobsazený hráč domácích otevřel skóre, ale hned za pět minut pěknou střelou srovnal Kundera. Bělík nás dokonce poslal do vedení, ale zbytečnou ztrátou míče v nastavení první půle se domácí dostali do brejku a srovnali. Tady se bohužel projevila nezkušenost. Poločas jsme měli dohrát v klidu. Ve druhé půli měla obě mužstva několik šancí, ale bohužel se trefili jen domácí, proto odjíždíme bez bodu,“ konstatoval lodivod Loukova Miroslav Hovořák.

Branky: 44. a 67. Kyrcz, 10. Červík 16. Kundera, 37. Bělík. Rozhodčí: Dundová. Diváci: 50. Zdounky: Rampas Sigmund, Rokos (44. Jelínek, 85. Judas), Navrátil, Adamík (54. Buša), Andrýsek, Červík (76. Fojta), Doleček, Havránek, Kyrcz, Marek. Loukov: Švehlík Žáček, Kocián, Kocman, Bělík, Valouch, Janek (77. Fuksa), Kundera, Šenovský (77. Novotný), Pospíšil, John.

 

ZÁŘÍČÍ STŘÍLKY 1:2 (0:1)

„K vidění byl koncert zahozených šancí a fotbalové nemohoucnosti. Byl to pro nás důležitý zápas, ve kterém jsme museli vyhrát, abychom udrželi kontakt s ostatními týmy na spodku tabulky. Nevyšlo to. Soupeř nebyl lepší, ale odvezl si všechny body,“ neskrýval smutek předseda v tabulce posledního Záříčí Petr Krutil.

„Velmi důležitý duel jsme zvládli, ale nebylo to vůbec jednoduché. Záříčí nehrálo vůbec špatně. V 10. minutě mohlo jít do vedení, ale hlavičku směřující do brány skvělým zákrokem vyrazil náš brankář. Při dorážce vytasil další vynikající zákrok. Za dalších pět minut se kopala penalta. Domácí kapitán ale trefil tyč. Poté jsme vyrovnali hru a po zákroku na výborně hrajícího Sádlíka jsme kopali pokutový kop my. Hubr ho s přehledem proměnil. Ve druhé půli měli domácí více ze hry a také se dostali do dvou obrovských šancí. Po jednom z našich brejků našel Kryštof úplně volného Hubra a ten zvýšil na 2:0. Pak se zranil náš brankář a chvíli na to domácí kopali druhou penaltu, ze které snížili. Náš náhradní gólman ale zachytal spolehlivě a nedovolil domácím vyrovnat. Vyhráli jsme, ale je třeba podotknout, že jsme měli při šancích soupeře obrovské štěstí. Děkuji všem hráčům za nasazení a bojovnost,“ vzkázal do kabiny trenér Střílek Pavel Mikulčík.

Branky: 75. Havránek 21. a 67. Hubr. Rozhodčí: Mucha. Diváci: 65. Záříčí: Petřík Dobrý, Dolák, Žáček (46. Sanislo), Navrátil, Novotný (76. Heppler), Štefek, Havránek, Pavela, Hradil, Chytil (37. Šubík). Střílky: Strýček (66. Hlaváč) Sádlík, Stuchlík, Hubr, Žižlavský, Kryštof (91. Buš), Jelínek, Vitoul (83. Tomáštík), Posolda, Holub (80. Dvouletý), Nezdařil.

1. Němčice 14 11 2 0 1 51:26 37

2. Mrlínek 14 11 1 0 2 50:16 35

3. Lubná 14 11 0 0 3 39:29 33

4. Těšnovice 14 8 1 2 3 42:27 28

5. Slavkov p. H. 14 7 1 4 2 34:22 27

6. Zdounky 14 7 1 3 3 29:21 26

7. Skaštice B 14 6 2 0 6 44:30 22

8. Počenice 14 5 1 1 7 29:38 18

9. Střílky 14 4 1 1 8 24:45 15

10. Holešov B 14 3 1 1 9 28:38 12

11. Loukov 14 2 2 2 8 17:34 12

12. Kyselovice 14 3 1 0 10 30:47 11

13. Chvalčov 14 2 2 1 9 21:44 11

14. Záříčí 14 2 1 0 11 16:35 7

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode