TR

11.08.2015 10:20

Němčice a Mrlínek na úvod soupeře nešetřily

Okresní přebor Kroměříž: kanonýry úvodního kola jsou Radim Darebníček a Michael Hubr. Oba pomohli hattricky skolit své soupeře

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

 

Kroměřížsko Až na jednu výjimku úvodní kolo nového ročníku fotbalového Okresního přeboru OFS Kroměříž přineslo na branky bohatá utkání s průměrem čtyř gólů na zápas. Nejvíce jich viděli v Němčicích, kde favorit soutěže doma díky zlepšené druhé půli vyprášil kožich rezervě Holešova. Výrazným pětigólovým rozdílem vyhrál také Mrlínek.

 

NĚMČICE HOLEŠOV B 6:1 (1:1)

Rezerva Holešova se ukázala jako kvalitní soupeř. „V úvodu se hrálo převážně ve středu hřiště. Po zranění dvou hráčů se hra zklidnila. Do vedení se dostali hosté, ale nám se ještě do přestávky povedlo vyrovnat,“ oddechl si němčický asistent trenéra Michal Štěpánek. „Po změně stran jsme převzali iniciativu. Vytvářeli jsme si šance a postupně jsme nastříleli pět branek. Lví podíl na našem úspěchu má autor hattricku Radim Darebníček, na druhou stranu vysoké vítězství je pro soupeře kruté,“ uznal Štěpánek.

Výkon hostů ovlivnil fakt, že k utkání přijeli s 11 hráči a náhradním gólmanem. „Což je hodně smutné. V 5. minutě jsme po nezaviněné srážce přišli o dalšího hráče a do hry musel náhradní gólman. Přesto jsme šli do vedení a mohli přidat i další branky. Jenže finální zakončení bylo velmi špatné a domácí stihli do poločasu srovnat. Ve druhé půlce už jsme fyzicky odpadli a domácí nás ve středu hřiště přehráli a naše chyby zkušení hráči Nemčic trestali na sto procent. Proto vyhráli zaslouženě,“ uznal trenér Holešova B Tomáš Vybíral.

Branky: 33., 59. a 88. Rad. Darebníček, 78. a 84. Němec, 49. Talach 17. Přívara. Rozhodčí: Tříska. Diváci: 130. Němčice: Sklenář Sládeček, Cejpek, Lejsek (15. Holotík, 85. Vojkůvka), Srovnal, Kříž, Holý, Němec, Talach, Pospíšilík, Rad. Darebníček. Holešov B: Sedláček Kadlčík, Hradil, Leško, Hlobil, Šuba, Vaculík, Vedra, Barták (15. Pospíšil), Frybort, Přívara.

 

LUBNÁ KYSELOVICE 3:2 (1:1)

„Utkání jsme začali aktivně. V první desetiminutovce jsme měli dvě jasné šance, bohužel jsme je neproměnili,“ posteskl si hráč Lubné Jakub Musil. „Soupeř chodil spíše do protiútoků, které pro nás byly nebezpečné. Po jednom z nich se ujal vedení. To ale netrvalo dlouho. Po ruce ve vápně srovnal z penalty Skácel,“ zaradoval se Musil. „Druhá půlka začala z naší strany nervózně. Na hřišti bylo hodně emocí. Po krásně zahraném přímém kopu jsme se ujali vedení, když se podruhé trefil Skácel. Soupeř odpověděl rychle rovněž z přímého kopu. Vítězství na svoji stranu jsme strhli deset minut před koncem, když se po rohu trefil hlavou Jirásek. Myslím, že jsme byli celkově nebezpečnější než Kyselovice, měli jsme více šancí, proto bereme tři body zaslouženě,“ dodal Musil.

„Po celý průběh to byl vyrovnaný zápas. Rozhodla 85. minuta, kdy jsme po chybě gólmana inkasovali třetí gól. V prvním zápase sezony jsme měli získat alespoň bod. Remíza by byla spravedlivější,“ dodal za hosty trenér Kyselovic Vít Říkovský.

Branky: 36. a 60. Skácel, 85. Jirásek 34. Krčma, 68. Kroupa. Rozhodčí: A. Novák. Lubná: Zavadil Droběna, Moravčík, Havlík (80. Ševčík), Železník (43. Kovařík), Haloda (75. Valach), Hanzlík (74. Běťák), Skácel (88. Bačinský), Jirásek, Rybenský, Krejčiřík. Kyselovice: Molčík Hofírek, Jančík, Krčma (80. Gála), Kroupa, Křepelka (68. A. Říkovský), Přikryl, M. Říkovský, V. Říkovský, Seibert (88. Josefík), Vymětal.

 

STŘÍLKY ZÁŘÍČÍ 3:1 (2:1)

„První zápas nové sezony nám vyšel výsledkově, méně už však předvedenou hrou,“ přiznal na úvod trenér Střílek Pavel Mikulčík. „Prvních dvacet minut jsme se na hřišti hledali a soupeř byl lepší. Po chybě obránce Zářičí se poprvé prosadil kanonýr Hubr. V čase, kdy jsme vyrovnali hru, jsme také celkem zbytečně inkasovali po rohu soupeře. Za šest minut se ale znovu prosadil Hubr po přihrávce Holuba. Na konci poločasu šel sám na branku Holub, ale s nabídnutou šancí naložil špatně. Skvěle nám vyšel vstup do druhé půle, když se již po třech minutách opět prosadil důrazný Hubr a zkompletoval hattrick. Je třeba říci, že Záříčí nehrálo vůbec špatně, ale po vlastních chybách nám nabídlo šance, které skoro nešly nevyužít. Naopak čtyři tutové šance, které jsme si vytvořili sami po pěkných akcích, jsme bohužel nevyužili. Každopádně jsem spokojen s přístupem všech hráčů v poli. Doufám jen, že na příští zápas se sejdeme ve větším počtu,“ dodal Mikulčík.

„Výsledek vypadá jednoznačně, ale myslím si, že herně jsme byli lepší. Bohužel nás tentokrát nepodržel gólman, když jsme inkasovali dva góly po hrubých chybách. Vypadá to, že budeme mít letos opět problémy s útokem. Jedinou branku vstřelil hlavou po rohu stoper. S řadou příležitostí si nedokázali ofenzivní hráči poradit,“ mrzelo předsedu Záříčí Petra Krutila.

Branky: 13., 33. a 48. Hubr 27. Navrátil. Rozhodčí: Žigmund. Diváci: 50. Střílky: Strýček Foltýn, Jelínek, Vitoul, Sádlík, Posolda, Stuchlík, Tomaštík, Hubr, Kryštof, Holub. Záříčí: Petřík Dolák (73. Červinka), Dobrý, Žáček, Navrátil, Sanislo, Štefek, Pavela, Šubík (67. Heppler), Hradil, Chytil.

 

MRLÍNEK SKAŠTICE B 5:0 (2:0)

„První utkání sezony jsme nakonec vyhráli zaslouženě. Hosté předváděli kombinační hru, která ale končila před naší šestnáctkou bez gólové střely. My jsme zkoušeli nakopávané míče za obranu. Nakonec se prosadil v prvním poločase střelou Vrubel a druhou branku pak přidal hlavou po rohu Dostál. V druhém poločase jsme vyráželi do smrtících brejků, které nám začalykonečně vycházet a byly k vidění i pěkné kombinační akce. Skóre mohlo být i vyšší, ale šetřili jsme si branky na další důležité zápasy,“ věří vedoucí týmu Mrlínku Martin Kaďůrek.

„I když se hrálo za úmorného vedra, k vidění bylo velmi dobré tempo. Domácí se snažili využívat rychlosti svých útočníků a nakopávanými míči za obranu se několikrát dostali do slibných šancí. Naše obrana odolávala až do 31. minuty, kdy se střelou z dálky prosadil Vrubel. Hosté po inkasované brance začali lépe kombinovat, měli mírnou převahu, ale jejich úsilí většinou končilo před pokutovým územím. Co prošlo, spolehlivě pochytal domácí brankář. Ve 42. minutě domácí přidali po rohu druhý gól. Těsně před přestávkou trefil Frýdl hlavou břevno. Druhý poločas měl stejný průběh, a přestože jsme se snažili s výsledkem něco udělat, soupeř svojí pozornou obranou a velmi rychlými brejky přidal další branky,“ zamrzelo Vojtěcha Menšíka, asistenta trenéra Skaštic B.

Branky: 31. a 70. Vrubel, 41. a 74. Dostál, 81. Surý. Rozhodčí: Hušek. Diváci: 90. Mrlínek: Novák R. Horák, A. Vyoral (73. Heryán), R. Kušík, V. Kušík, J. Horák, D. Horák, Vrubel, Podzemný (82. Červík), Holec (59. Surý), Dostál. Skaštice B: L. Vymětal Stančík, Kvasnička, Sedlák, Olbert, Bubla, R. Vymětal, Ježák (33. Dvořák), Gahura, Rosecký, Frýdl (68. Brada).

 

CHVALČOV SLAVKOV P. H. 2:1 po pen. (0:1)

„I díky našemu brankáři máme dva body. Čekal nás hodně ostrý start do nového ročníku nejvyšší soutěže v okresu. Derby se Slavkovem. Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém šli hosté v začátku utkání do vedení. Nám se podařilo srovnat pět minut před koncem. Nutno vyzdvihnout výkon našeho brankáře, Jaromíra Barota, který v průběhu utkání chytil několik tutovek. V penaltovém rozstřelu chytil dva kopy a jeden vytlačil očima nad branku. S ohledem na vedra patří všem za předvedený výkon dík,“ poznamenal sekretář Chvalčova Patrick Casinelli,

„Brzy jsme se dostali do vedení a vypadalo to, že zápas zvládneme. V dalším průběhu jsme však zahodili několik příležitostí. Po změně stran jsme dokonce neproměnili penaltu. Po hrubé chybě jsme domácím nabídli vyrovnání. Chvalčov měl za celý zápas dvě šance a jednu z nich využil,“ zamrzelo trenéra Slavkova p. H. Pavla Kotase.

Branky: 83. Talach 9. Barot. Rozhodčí: Skyba. Diváci: 200. Chvalčov: Barot Trňák, Balvín, Vaculík, Černý, Zmeškal, Marek (88. Něstreljajev), Talach, Kovařík, Pecháček (46. Balvín), Stodůlka (57. Trnčák). Slavkov p. H.: Čačala Darebníček, Urbánek (57. Palička), J. Krajcar (46. Urban), Pavlica, Šimčík, Barot, Z. Krajcar, Hasilík, Kotas, Ponížil (88. Janečka).

 

LOUKOV ZDOUNKY 1:0 (1:0)

„Ještě před týdnem jsem musel řešit koupí nové sady dresů dvacetičlenný kádr, dnes jsem měl vinou dovolených, zranění a pracovních povinností jen jedenáct hráčů. A to k nám zavítaly Zdounky, tým, který je z nejtěžších,“ poznamenal trenér Loukova Miroslav Hovořák. „Naštěstí se nám na ně daří, což se potvrdilo i nyní. Hosté byli v první půli lepší, ovšem své šance neproměnili, my jsme naopak z jediné šance Kunderou otevřeli skóre. Ve druhé půli jsme již hru vyrovnali, hosty jsme do žádné vyložené šance nepustili a díky obětavému výkonu jsme si v nelidském vedru výhru pohlídali,“ oddechl si Hovořák.

„Na tenhle zápas musíme co nejdříve zapomenout. Prvních dvacet minut se hrálo v naší režii a proměnit šance, tak vezeme tři body. Zbytek zápasu oboustranně moc fotbalového neměl. Vyhrál tým, který dal alespoň gól,“ konstatoval zklamaně Zdeněk Čevela, předseda Zdounek.

Branka: 42. Kundera. Rozhodčí: Šindelek. Diváci: 150. Loukov: Švehlík Kundera, Bělík, L. Kocman (88. Jelínek), P. Kocman (88. Molek), Šenovský, John, Kocián, Valouch, Žáček, Janek. Zdounky: Zapletal Sigmund (78. Věžník), L. Buša (73. Zajíček), Pektor, Marek, Kyrcz (60. Rampas), Doleček, Navrátil, Pospíšil, Adamík, Červík (46. Kozubík).

 

POČENICE TĚŠNOVICE 2:3 po pen. (0:2)

„V zápase jsme proti technicky i fyzicky zdatnějšímu soupeři doháněli dvougólové manko. Chtěl bych vyzdvihnout bojovnost všech našich hráčů, kteří dovedli utkání k remíze, byť jsme o druhý bod přišli v osmé sérii penalt,“ shrnul v kostce to nejzásadnější Josef Hrušák, předseda Počenic.

„V zápase ale stálo při nás štěstí, brankář Hrabal chytil pět stoprocentních šancí soupeře, zatímco my jsme ze tří příležitostí dali dvě branky. První gól dal soupeř ve 22. minutě po rychlém brejku a hlavičce ke vzdálenější tyči, druhý gól přidaly Těšnovice ve 40. minutě střelou zblízka po sporné ofsajdové situaci. Dobře se prezentovaly naše letní posily Juřena se Šimčíkem. Druhý jmenovaný ve 49. minutě našel před brankou Tesáka, který snížil na 1:2. Hosté se několikrát dostali až před našeho brankáře, ale nevyužili ani nájezd dvou osamocených hráčů v 73. minutě, při kterém z prázdné brány míč vykopl H. Zbořil. V 79. minutě jsme využili přečíslení, Tesař vyslal Tesáka, jenž prostřelil brankáře a vyrovnal na 2:2. Na pokutové kopy jsme pak prohráli 6:7,“ shrnul Hrušák.

„Začátek utkání byl oboustranně opatrný. Ve 23. minutě se prosadil hlavou po centru Mrázka Řehák. Měli jsme v první půli hodně šancí na navýšení skóre. Bohužel se ujala jen pohotová dorážka Novotného na konci poločasu. V první půli jsme domácí po všech stránkách předčili a naše poločasové vedení mělo být daleko vyšší. Byli jsme aktivní, domácí jsme přehrávali po všech stránkách. Do druhé půle jsme nastoupili hodně pasivně. Rychlý protiútok v 50. minutě skončil brankou v naší síti. Úplně jsme vypadli z role. Vázla kombinace, přestala se nám hra dařit. I tak jsme si dokázali vypracovat i ve druhé půli několik šancí, které volaly po gólu. V 80. minutě po dalším rychlém kontru domácích se skóre vyrovnalo. My jsme ve druhém poločase předvedli velmi slabý výkon a výhru si určitě nezasloužili. Musíme se do dalších zápasů hodně zlepšit, aby se situace neopakovala. Čeká nás ještě hodně práce na našem herním projevu,“ uvědomuje si trenér Těšnovic Michal Hradil.

Branky: Tesák 2 Řehák, Novotný. Rozhodčí: Caletka. Počenice: Hrabal V. Zbořil, Barnet, Cigánek, Vlha, Štolfa, Šimčík, Klapil, Tesák, Tesař, Juřena. Těšnovice: Maceja Pochylý, Lehkoživ, Šojdr, Židlík, Matuška, Malát, Novotný, Řehák, Kutňák, Mrázek.

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode